10 boeken waar dit jaar een film van uitkomt

Elk jaar verschijnen er talloze films in de bioscopen die gebaseerd zijn op een boek. Niet zo vreemd natuurlijk, want er zijn al zoveel mooie verhalen opgeschreven en wat is er dan beter dan daar een mooi beeld bij te geven. Eerlijk is eerlijk, niet elke boekverfilming is altijd even goed, maar het is altijd het proberen waard toch? In dit lijstje hebben we daarom alvast een aantal films uitgezocht die dit jaar verschijnen en gebaseerd zijn op een boek.

1. Priscilla

Priscilla is sinds gisteren in de bioscoop te zien en is gebaseerd op de memoires van Priscilla Presley ‘Elvis & Me’. Deze film toont de onzichtbare kant van een van de grootste Amerikaanse mythes uit de popgeschiedenis: de lange relatie en het turbulente huwelijk van Elvis en Priscilla.

2. All Of Us Strangers

Deze film verschijnt op 25 januari en gaat over Adam die een mysterieuze buurman ontmoet waar hij een relatie mee krijgt, ondertussen voelt hij de drang om naar de stad te gaan waar hij opgroeide en het huis waar zijn ouders woonden te bezoeken; daar lijkt vreemd genoeg echter niks veranderd in al die jaren. De film is gebaseerd op het boek Strangers van Taichi Yamada.

3. The Color Purple

Ook deze film verschijnt 25 januari in de bioscoop. Het verhaal speelt zich af in Georgia in 1909 waar een Afro-Amerikaanse vrouw in het zuiden van de VS probeert te overleven. Voor de meesten zal de titel wel bekend in de oren klinken, want de versie van 1985 werd ook zeer goed ontvangen. De film werd gebaseerd op een toneelstuk welke weer gebaseerd werd op de prachtige roman van Alice Walker.

4. Argylle

Voor de liefhebbers van actiekomedie is er ook een leuke boekverfilming op komst. Op 2 februari verschijnt namelijk Argylle. Nog voordat het boek uitkwam waren de filmrechten al verkocht en werd er begonnen met filmen. Het boek is deze week verschenen (ook in het Nederlands), dus met een sprintje naar de winkel kan je het nog lezen voor de film verschijnt.

5. Colleen Hoover’s It Ends with Us

Hoewel er nog geen officiële trailer uitgekomen is (wel veel fan trailers), verschijnt deze film al op 8 februari. In het Nederlands heet het boek ‘Nooit meer’ en het was wereldwijd een enorme TikTok-hype. Met Blake Lively in de hoofdrol zal de film vast ook genoeg volle zalen trekken.

It Ends with Us (2024) - IMDb

6. Dune: Part Two

Op 29 februari verschijnt eindelijk het vervolg op Dune (naar het boek van Frank Herberts). In Dune: Part Two gaat de legendarische reis van Paul Atreides verder in gezelschap van Chani en de Vrijmans, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft.

7. Mickey 17

Het is geheel toevallig dat Mickey 7 op de zevende plek is uitgekomen. Mocht je denken, is dat een typfoutje? Nee zeker niet. Het boek heet namelijk Mickey 7 in plaats van Mickey 17. Het getal geeft aan hoevaak Mickey al is doodgegaan en er een nieuwe clone van hem is verschenen. De zeventiende versie van Mickey is vanaf 28 maart in de bioscoop te zien.

8. The Watchers

Er is nog erg weinig van bekend maar op 6 juni staat de bioscooprelease van The Watchers op de planning. Deze horrorfilm is gebaseerd op het gelijknamige boek van A.M. Shine. Dit boek is tot nu toe ook nog niet naar het Nederlands vertaald, maar wie weet zal dit nog gaan veranderen.
The Watchers, A.M. Shine | 9781801102148 | Boeken | bol

9. Wicked: Part 1

In Nederland is Wicked natuurlijk vooral bekend van de musical, maar origineel is het een verhaal van Gregory Maguire. Er is nog weinig over de film bekend, behalve dat deze in november zal verschijnen en grote namen kent als Ariana Grande, Jeff Goldblum en Michelle Yeoh.

Wicked (2024) - IMDb

10. Lord of the Rings: The War of Rohirrim

Tot slot moest natuurlijk deze bekende titel nog aan dit lijstje worden toegevoegd. De film zou origineel afgelopen december al uitkomen en toen aan het begin van dit jaar, maar de releasedatum is nu verschoven naar 13 december van dit jaar. Deze nieuwe toevoeging in de Lord of the Rings-wereld komt in de vorm van een animatiefilm.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.