10 documentaires op Netflix die de moeite waard zijn

1. Cosmos: A Spacetime Odessey

Deze documentaire over het heelal, gemaakt door iemand waar je niet gelijk aan denkt: Seth McFarlane, de maker van Family Guy. Neil deGrasse Tyson is de commentator, en legt op een begrijpelijke en enthousiaste manier uit hoe o.a. het heelal is ontstaan. Deze serie is er een die je gezien moet hebben.

2. Drug Lords

In deze nieuwe serie komen de meest prominente drugsbazen ter wereld aan bod. Onder andere komt de beruchte Pablo Escobar aan bod. En ondanks dat dit een kingpin is waar enorm veel over bekend is, is deze documentaire best de moeite waard.

3. Making a Murderer

Voor degenen die deze serie nog niet kennen: Stop waar je mee bezig bent, ga naar de site van Netflix en zet deze serie op. Het ongelooflijke verhaal van Steven Avery, die onterecht is gearresteerd en veroordeeld voor moord.

4. The Keepers

Een non wordt vermoord, jarenlang blijft deze moord onopgelost. Deze documentaire gaat op onderzoek uit, wat is er met zuster Catherine Cesnik gebeurd? En in hoeverre houdt het verband met een van misbruik betichte priester? Je ziet het in The Keepers.

5. Dark Net

De virtuele onderwereld. Deze wordt Dark Net genoemd en iedereen heeft er al van gehoord, maar wat gebeurt daar nou allemaal eigenlijk? Dat, en de mensen die achter de meest gevaarlijke applicaties van de cyberwereld zitten komen aan bod in deze serie.

6. The Blue Planet: A Natural History of the Oceans

David Attenborough vertelt over de diepgaande verkenning van de onderzeewereld, van het bekende naar het onbekende, alle geheimen van de zee worden onthuld. De aarde bestaat voor 70% uit water, het is dan ook zeer interessant om te zien wat zich hier allemaal bevindt.

7. Going Clear: Scientology and the prison of belief

Scientology: wellicht inmiddels een van de bekendste sektes ter wereld. South Park heeft er een aflevering aan gespendeerd, bekende acteurs zoals Tom Cruise en John Travolta zijn gezwicht voor deze geloofsovertuiging. Deze documentaire biedt een unieke kijk op de geloofsgemeenschap van de volgers van L. Ron Hubbard.

8. The Black Panthers: Vanguard of the Revolution

The Black Panther Party was een controversiële socialistische groep, die opkwam voor de rechten van Afro-Amerikanen in de VS in de jaren zestig. Zoals iedereen wel weet heerste de Apartheid daar nog enorm, en deze partij schroomde zich niet geweld te gebruiken om hun rechten te halen.

9. Amanda Knox

Amanda Marie Knox is een Amerikaanse vrouw die bijna vier jaar in een Italiaanse gevangenis heeft gezeten na haar onterechte veroordeling voor de moord op Meredith Kercher. Ze werd tweemaal veroordeeld en vrijgesproken. In deze documentaire doen zij en anderen hun verhaal.

10. Before the Flood

Niemand minder dan Leonardo DiCaprio onderzoekt in deze documentaire de gevolgen door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde. Deze hoogscorende documentaire is absoluut de moeite waard om te kijken als je benieuwd bent naar dit nog altijd heersende probleem.

Written by
Ilse is iemand die zich graag bezig houdt met het lezen van boeken, het kijken van films en het spelen van games. Tenminste, als ze hier de vrije tijd voor kan vinden, want als moeder van een jong dochtertje en part-time werkzaam bij de overheid is het soms lastig om hiervoor de ruimte te vinden. Ze schrijft al sinds 2012 voor wat toen Undercover-Network was, en maakt sinds april 2016 ook deel uit van de hoofdredactie. Daarnaast is zij ook nog lid van de eindredactie van de site. Een drukke boel dus!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.