10 fantastische filmfeeën

Het is vandaag Internationale Feeëndag (International Fairy Day) en dus een goed moment om een aantal van deze bekende magische wezens op een rijtje te zetten.

1. Tinker Bell

Tinker Bell (in het Nederlands geschreven als Tinkerbell) is waarschijnlijk de bekendste fee ter wereld. Ze werd beroemd door haar verschijning in de film Peter Pan, maar heeft ondertussen ook een heel aantal eigen films.

peter pan disney GIF

2. Toothiana

De tandenfee Toothiana komt uit de film Rise of the Guardians en heeft een vrij uniek uiterlijk voor een fee. Ze is namelijk bedekt met veren in prachtige kleuren. Misschien wel de mooiste filmfee die er is.

rise of the guardians tooth GIF

3. Maleficent

Maleficent is misschien niet meteen waar je aan denkt bij het vriendelijk klinkende woordje fee, want met deze duistere fee valt zeker niet te spotten. Het mag duidelijk zijn dat niet alle feeën goedaardig zijn.

angelina jolie disney GIF by Box Office Buz

4. Fairy Godmother

Zonder de Goede Fee (zoals dit vertaald wordt naar het Nederlands), had Assepoester natuurlijk nooit naar het bal gekund. Ze is ondertussen al vaak in verschillende gedaantes vertolkt en ook in andere films verschenen, maar het onderstaande beeld is natuurlijk veruit het bekendst.

reaction s GIF

5. Flora, Fauna en Merryweather

Minstens net zo bekend als Fairy Godmother zijn de goede feeën Flora, Fauna en Merryweather uit het verhaal van Doornroosje. Eigenlijk zijn het er drie en bevat deze lijst dus 12 feeën. Weet jij wie wie is?

Sleeping Beauty Disney GIF

6. Sugar Plum

Deze zoete fee kan je vinden in de film The Nutcracker and the Four Realms, maar of ze altijd even lief is..?

I love the moon — product-of-insanity: Keira Knightley as Sugar...

7. Tooth Fairy

Hoewel er al een tandenfee in de lijst staat, is deze mannelijke vertolking uit de gelijknamige komediefilm er een die zeker een eigen podium verdient.

The Rock National Tooth Fairy Day GIF by IMDb

8. Fleur Delacour

Een lijst is natuurlijk niets zonder een bijzondere toevoeging en in dit geval is dat Fleur Delacour uit Harry Potter. Stiekem is ze natuurlijk helemaal geen fee, maar ze heeft wel een kwart Veelabloed in zich stromen en dat komt bijna op het zelfde neer.

𝐀𝐜𝐜𝐢𝐨! - 𝐡𝐚𝐫𝐫𝐲 𝐩𝐨𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐠𝐢𝐟 𝐢𝐦𝐚𝐠𝐢𝐧𝐞𝐬 - fleur delacour! - Wattpad

9. Green Fairy

Dit mythische wezen schijn je te zien als je absint drinkt. Er is een documentaire van gemaakt in 2016, maar natuurlijk is ze vooral bekend uit de film Moulin Rouge.

Green Fairy Moulin Rouge GIFs | Tenor

10. Cherlindrea

Cherlindrea, ook wel bekend als “The lally Maiden of the Forest”, komt uit de cult klassieker Willow. Eind dit jaar is Disney+ van plan om deze klassieker nieuw leven in te blazen in de vorm van een serie.

winds howling — The Women of Willow : Sorsha, Queen Bavmorda, Fin...

Tot zover deze lijst met tien fantastische filmfeeën. Wat is jouw favoriete fee? 

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.