Dé 10 films van 2017

Het nieuwe jaar is aangebroken! Tijd voor een nieuw filmjaar met wederom een groot en divers aanbod. Iedere filmfan heeft aan het begin van het jaar wel een paar films op zijn lijstje staan die een bioscoopbezoekje waard zijn. Om jullie te helpen bespreken we vandaag 10 films die je dit jaar gezien moet hebben. Ongeveer één film per maand, beginnend bij januari. Uiteraard worden er gedurende het jaar nog meer films toegevoegd aan de premières, houdt dus ook vooral de maandelijkse première posts in de gaten!

assassins-creedAssassin’s Creed – 5 januari

De film, gebaseerd op de vele games, met Michael Fassbender in de hoofdrol als Callum Lynch. Dankzij een revolutionaire technologie kan Lynch in de huid kruipen van zijn voorvader Aguilar tijdens de 15e eeuw in Spanje. Door zijn missie vergaart hij een grote hoeveelheid kennis en doet ongelofelijke vaardigheden op die hij kan gebruiken om het op te nemen tegen de onderdrukkende en krachtige Templar-organisatie in de tegenwoordige tijd.

 

fifty-shades-darkrFifty Shades Darker – 9 februari

Iedereen had wel een mening over de voorganger Fifty Shades of Grey, de verfilming van het boek dat geschreven werd door E.L. James. De film, die twee jaar geleden in première ging, kreeg zowel negatieve als positieve kritieken. Nu gaat he verhaal verder.
Na de breuk van de onschuldige Anastasia Steel (Dakota Johnson) en de miljonair Christian Grey (Jamie Dornan), komen ze toch bij elkaar terug. Christian worstelt echter nog steeds met zijn verleden en innerlijke demonen, terwijl Anastasia geconfronteerd wordt met de vrouw die voor haar met Grey was.

 

beauty-and-the-beastBeauty and the Beast – 29 maart

Voor elke Disney-fan is de release van de live-action versie van Disney’s Belle en het Beest een droom die uitkomt. Het magische sprookje volgt het avontuur van Belle die haar vaders plaats inneemt in het kasteel van een prins die getransformeerd is tot een monsterlijke verschijning. Zij is zijn ‘gevangene’ in het betoverde kasteel. Er ontstaat echter een band tussen de twee en er bloeit zelfs een romance op. Met in de hoofdrollen Emma Watson (Belle), Ewan McGregor (Lumiere), Dan Stevens (Beest), Luke Evans (Gaston) en Sir Ian McKellen (Pendule).

 

fast-furious-8Fast & Furious 8 – 13 april

Het achtste deel in de populaire Fast & Furious-serie, waar auto’s een belangrijk element vormen, belooft wederom topspektakel. Charlize Theron en Helen Mirren voegen zich als nieuwkomers bij de gevestigde sterrencast die wederom aangevoerd wordt door Vin Diesel en Dwayne Johnson. Dit keer komt de familie van Dom onder druk te staan wanneer hij de kant kiest van Cipher (Theron) en komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan.

 

 

pirates-of-the-caribbean-salazars-revenge

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge – 24 mei

De vijfde film in the Pirates of the Caribbean-serie volgt opnieuw Johnny Depps karakter Captain Jack Sparrow op een van zijn avonturen. Dit keer is Sparrow op zoek naar Poseidons drietand. In deze fantasievolle piratenfilm keert Orlando Bloom, die in de laatste film nog ontbrak, terug. Wie ook terugkeert is Geoffrey Rush als Captain Barbossa. Er is nog niet veel bekend over het plot, maar de fans zitten vermoedelijk al klaar.

 

 

wonder-womanWonder Woman – 1 juni

Na alle DC Comics films met mannelijke superhelden in de hoofdrol, zoals Batman en Superman, krijgt eindelijk Wonder Woman (gespeeld door Gal Gadot) een solofilm. Voordat ze Wonder Woman was, was Diana prinses van de Amazones en een getrainde, onoverwinnelijke krijger. Wanneer de Amerikaanse piloot (Chris Pine) neerstort op het haar eiland, vertelt hij over een conflict dat in de buitenwereld gaande is. In haar overtuiging dat ze deze dreiging kan stoppen, besluit Diana haar eiland te verlaten. Vechtend in een allesvernietigende oorlog, ontdekt Diana haar volledige krachten en haar ware lot.

 

war-of-the-planet-of-the-apesWar for the Planet of the Apes – 13 juli

In de laatste film van de apen trilogie is het erop of eronder voor de gemuteerde apen onder leiding van Ceaser (Andy Serkis). In de voorgaande film zagen we hoe een medicijn tegen alzheimer uiteindelijke leidde tot een leger aan superintelligente apen en een halvering van de mensheid door datzelfde medicijn. De mensheid wil de Aarde terug en dat kan alleen als ze de slimme apen weten uit te roeien. Onder leiding van de kolonel (Woody Harrelson) trekken ze ten strijde tegen Ceasar en zijn volgers.

 

kingsman-the-golden-circleKingsman: The Golden Circle – 5 oktober

Na het gemende succes van Kingsman: The Secret Service, waarin het spionnen thema enigszin op de hak werd genomen, is het vervolg daar. Wanneer het hoofdkwartier van Kingsman onder vuur komt te liggen en een nieuwe vijand zijn opwachting maakt, moeten agent Eggsy en Merlin samenwerken met de Amerikaanse agenten om de wereld te redden. Terugkerend zijn Taron Egerton als Eggsy en Mark Strong als Merlin. Wie ook terugkeert is Colin Firth, maar door de gebeurtenissen uit de voorgaande film is het de vraag op welke manier. Nieuwe interessante gezichten zijn Channing Tatum en Julianne Moore.

justice-league

Justice League – 16 november

Een andere film binnen de wereld van DC Comics is Justice League, een film waarin diverse superhelden uit stripboeken een rol hebben. De film borduurt voort op het verhaal uit Man of Steel en Batman Vs Superman. Gevoed door zijn herstelde vertrouwen in de mensheid en geïnspireerd door de onbaatzuchtige daad van Superman, vraagt Bruce Wayne / Batman hulp van zijn nieuwe bondgenoot, Wonder Woman. Samen moeten ze een nog grotere vijand onder ogen zien.

star-wars-episode-viiiStar Wars: Episode VIII – 15 december

Twee jaar voor de release van deze film ging de zevende Star Wars film in première. Met succes; het was het begin van een nieuwe trilogie, die zich afspeelt ruim 20 jaar nadat Luke Skywalker (Mark Hamill), Han Solo (Harisson Ford) en Princess Leia (Carrie Fisher) Darth Vader versloegen. Het achtste deel volgt het avontuur van Rey (Daisy Ridley), Luke Skywalker, Finn (John Boyega) en Poe (Oscar Isaac). Het is nog een jaar wachten totdat we daadwerkelijk deze film op het witte doen kunnen bewonderen, maar de fans zaten er al sinds het eind van de voorganger klaar voor.

Dit waren in ieder geval mijn 10 favorieten voor het nieuwe jaar! Voor sommige maanden was het moeilijk een keuze te maken, omdat er meerdere zeer interessante films hun opwachting maken. Mocht jij je zinnen hebben gezet op een heel andere film, laat dat dan vooral weten in de reacties! Gelukkig Nieuw Filmjaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.