10 Films voor als je niet op vakantie gaat deze zomer

Niet iedereen gaat dit jaar op vakantie. Om toch van verre oorden, mooi weer of stranden te kunnen genieten is er deze week speciaal dit lijstje. Er komen tien titels aan bod die je dringende behoefte aan vakantiebestemmingen stillen. Of dit nu is vanwege plaatsvervangend meegenieten, of je zo erg afschrikken dat je niet meer wilt, het komt allemaal aan bod. Pak de blender er dus maar bij en maak voor jezelf een lekkere cocktail, want deze films brengen je helemaal in de juiste sfeer!

1. Costa!

Deze film van Nederlandse bodem is inmiddels alweer zeventien jaar oud, maar het onderwerp is (ondanks wat oppervlakkig) tijdloos te noemen. Een vakantieliefde ontmoeten en daar turbulente tijden mee beleven is namelijk iets van alle tijden, of je dit nou twintig jaar geleden hebt meegemaakt of deze zomer nog. Kijk deze film dus (nog eens) met de nog jonge Daan Schuurmans, Katja Schuurman en Georgina Verbaan.

2. Madagascar

Oké je gaat dit jaar misschien niet op vakantie, maar het kan natuurlijk altijd erger. Gevangen zitten in een kleine kooi en kunstjes moeten doen voor andere mensen bijvoorbeeld. Laat dit nu net zijn wat zebra Marty helemaal zat is. Gevolg: Een doldwaze ontsnapping met zijn vrienden naar Madagascar.

3. Forgetting Sarah Marshall

Is het net uit met je vriend(in)? De ideale manier om hier overheen te komen is natuurlijk op vakantie gaan naar een warm oord. Als je portemonnee dit niet toelaat kun je deze film kijken, met een flinke dosis humor en leuke acteurs en actrices als Jason Segel, Russell Brand en Mila Kunis zit je met deze film gebakken.

4. I Know What You Did Last Summer

Lekker griezelen hoort er natuurlijk ook bij, en I Know What You Did Last Summer brengt dit met zich mee. Oké, misschien zit je niet te sidderen van angst en werkt de film meer op je lachspieren, maar toch is deze klassieker een leuke anderhalf uur vermaak.

5. Dirty Dancing

You’ll have the time of your life als je deze klassieker met Patrick Swayze en Jennifer Grey in de hoofdrol gaat kijken. Baby is wat haar naam al suggereert: puur, onschuldig en kinderlijk. Ze is beschermd opgegroeid, maar als ze met haar ouders op vakantie is en in aanraking komt met een ‘Dirty’-dansgroep is ze om: zij wil ook zo leren dansen.

6. Lilo & Stitch

Hawaii, een lief klein meisje en een alien in de hoofdrol. Wat wil je nu nog meer? Deze prachtige en lieve animatie uit 2002 van Disney is zestien jaar na dato nog steeds een toffe film om te kijken.

7. Jaws

Dun dun… Dun dun… Dununununununu… nou ja goed, je snapt wel waar dit heen gaat. Inmiddels is deze film qua special effects enorm achterhaald en daardoor ook allang niet meer zo eng, toch is Jaws een film die de moeite waard is om te kijken. Het is niet voor niets een film waar iedereen op zijn minst van gehoord heeft. Kijken dus!

8. 50 First Dates

Adam Sandler en Drew Barrymore vertolken de hoofdrollen in deze film, en zelfs degene die de humor van Adam Sandler minder kan waarderen zal 50 First Dates ook tof vinden om te kijken. Want naast humor heeft deze film ook een gevoelige kant, en weet Adam Sandler dit nog best goed neer te zetten ook.

9. Adventureland

Deze film gaat ook over een thuisblijver: James wordt door zijn ouders gedwongen een vakantiebaantje te nemen. Als hij dan solliciteert bij een pretpark lijkt het op eerste gezicht een hel op aarde om daar te werken. Toch maakt hij gaandeweg vrienden en blijkt hij meer op zijn plek dan vooraf gedacht. Mocht je dus herkenning zoeken voor je thuisblijfmisère dan is deze film daar uitermate geschikt voor.

10. Ibiza

Als Harper door haar baas op een werkreis wordt gestuurd gaan haar vriendinnen mee, en halen haar over om tussen de bedrijven door ook lekker mee te feesten. Deze vakantiefilm is ook uitermate geschikt om te kijken: hij is luchtig, bevat humor en is qua plot ook eenvoudig te volgen. Als afsluiter van dit lijstje is deze recent uitgebrachte film de laatste kijktip!

Written by
Ilse is iemand die zich graag bezig houdt met het lezen van boeken, het kijken van films en het spelen van games. Tenminste, als ze hier de vrije tijd voor kan vinden, want als moeder van een jong dochtertje en part-time werkzaam bij de overheid is het soms lastig om hiervoor de ruimte te vinden. Ze schrijft al sinds 2012 voor wat toen Undercover-Network was, en maakt sinds april 2016 ook deel uit van de hoofdredactie. Daarnaast is zij ook nog lid van de eindredactie van de site. Een drukke boel dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.