10 films die afkoelend werken

Na al die hitte van de afgelopen week (en voor delen van het land is er nog niet eens het vooruitzicht dat het al gaat afkoelen), vandaag dit lijstje van tien films die (hopelijk) afkoelend werken. Pak dus je winterjas, wanten, sjaal en muts maar weer uit de kast en ga lekker één of meer van deze titels kijken!

1. Ice Age

Wat werkt nou meer verkoelend dan een (geanimeerd) tripje terug in de geschiedenis, naar de ijstijd? Ice Age werd in 2002 gemaakt, maar het is nog altijd erg leuk om te kijken. En de langdurige trek van de dieren naar warmere oorden door de ijskou staat garant voor een sessie sneeuw-kijken. Nog niet genoeg gezien? Geen zorgen, Ice Age heeft namelijk inmiddels vijf vervolgdelen.

2. The Shining

Als de bergomgeving in de winter niet verkoelend genoeg werkt, dan zal het plot zeker ook de rillingen over je rug laten lopen: The Shining gaat over een gezin dat in de winter het beheer houdt over een dan verlaten hotel, waar het overduidelijk spookt.

3. Fargo

Deze film uit 1996 speelt zich af in noordelijk Amerika, in het stadje Fargo, midden in de winter. Jerry Lundegaard denkt snel geld te kunnen verdienen door zijn vrouw te ontvoeren en losgeld te eisen bij haar vader. De boel escaleert helaas en de troep die op te ruimen valt wordt steeds groter. Ook van Fargo is later nog een aanvullende serie verschenen, te zien op Netflix.

4. The Day After Tomorrow

Onlangs is deze film al voorbij gekomen in Uit den Ouden Doosch, maar een ding is zeker: deze film brengt winterse temperaturen met zich mee. Gezien er abrupt een tweede ijstijd uitbreekt is het het grootste deel van de film rillen geblazen.

5. The Hateful Eight

Deze geniale titel van Quentin Tarantino speelt zich af in een Amerikaans, winters landschap in 1877. Een premiejager moet met zijn gevangene schuilen in een hut, waar nog een aantal andere spraakmakende karakters huizen. De cast van deze film zal ook zeker niet teleurstellen, met acteurs als Kurt Russel, Samuel L. Jackson en Tim Roth is deze film een goed staaltje afleiding van de warmte.

6. Frozen

Je houdt er dan wel weer het irritante oorwurm-liedje aan over, maar voor sneeuw, ijs en winterse temperaturen is deze inmiddels befaamde Disneytitel onmisbaar in dit lijstje met vrieskoude films.

7. Everest

Twee vrienden gaan de uitdaging aan om deze verraderlijke berg te beklimmen. Een goede twee uur durende film met sneeuw, sneeuw, sneeuwstormen, bergbeklimmen en nog meer sneeuw. Goed, van de spanning kun je het af en toe warm krijgen, maar dat nemen we maar op de koop toe.

8. The Revenant

Deze Oscarwinnende film uit 2015 met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol speelt zich nog eerder af dan The Hateful Eight: namelijk in 1820. In deze twee en een half uur durende thriller zien we hoe een man, gewond achtergelaten door zijn jachtgezelschap, moet zien proberen te overleven onder erbarmelijke omstandigheden.

9. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Een prachtige film met Kate Winslett en Jim Carrey, deze laatstgenoemde in een van zijn serieuze rollen waar hij echt goed tot zijn recht komt. Vooral de scène waar zij samen op het ijs liggen zal je bijblijven, maar ook de rest van de film is intrigerend om te zien.

10. Dumb and Dumber

Nog een titel met Jim Carrey in de hoofdrol, maar dan als domme idioot. Oké, niet de hele film heeft een winters landschap als decor, maar toch speelt een deel zich af in een lekker koud skigebied. De hilarische scène met Harry die met zijn tong vastgevroren zit aan de skilift is er één die de meesten zich nog wel zullen herinneren.

Geschreven door
Ilse is iemand die zich graag bezig houdt met het lezen van boeken, het kijken van films en het spelen van games. Tenminste, als ze hier de vrije tijd voor kan vinden, want als moeder van een jong dochtertje en part-time werkzaam bij de overheid is het soms lastig om hiervoor de ruimte te vinden. Ze schrijft al sinds 2012 voor wat toen Undercover-Network was, en maakt sinds april 2016 ook deel uit van de hoofdredactie. Daarnaast is zij ook nog lid van de eindredactie van de site. Een drukke boel dus!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.