De 10 films die wij niet in het echt willen meemaken

De laatste tijd klagen wij weer steen en been over het weer: het is snertweer, het is koud en ga zo maar door. Vandaag bespreken wij tien films waarbij natuurverschijnselen een grote rol spelen en waarvan wij hopen dat we dit nooit zullen meemaken.

1. Twister (1996)

In 1996 werden wij op een humoristische wijze getrakteerd op tornadojagers die op zoek waren naar de krachtigste tornado ooit. Een hoop drama en grappen verder en eindelijk kwam daar de tornado der tornado’s, een ware F5 tornado. Die vliegende koe is ons altijd bijgebleven.

2. Armageddon (1998)

1998 was vooral bekend om twee films die bijna identiek aan elkaar waren. Je had Deep Impact en Armageddon. In beide speelde een komeet een grote rol die ervoor zorgde dat de aarde geteisterd werd door natuurgeweld. Toch deed Armageddon het beter en kreeg die film vier Oscarnominaties en Deep Impact geen enkele.

3. 2012 (2009)

2012 kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. In 2012 zou de wereld vergaan volgens de Maya-kalender. Dan is het goed om er ook maar een kneiter van een film over te maken. De film was wereldwijd een succes en de Maya’s zaten er uiteindelijk toch naast.

4. The Day After Tomorrow (2014)

The Day After Tomorrow bracht goed in beeld wat er kan gebeuren als twee supercellen elkaar versterken. Een nieuwe ijstijd breekt aan en overleven is niet voor iedereen weggelegd. Vooral de speciale effecten zorgden voor het succes van deze film.

5. Into the Storm (2014)

Into the Storm probeerde het succes te evenaren van Twister. Helaas werd het geen succes en bleek de film vooral saai te zijn. Toch brak ook hier het natuurgeweld weer uit in de vorm van tornado’s.

6. San Andreas (2015)

Dwayne Johnson kan bijna alles! Van mensen redden in de zee tot aan mensen redden in een reddingshelikopter. Tijdens een verwoestende aardbeving in Californië gaat hij op zoek naar zijn gezin.

7. The Perfect Storm (2000)

The Perfect Storm uit 2000 is geen fictieve film. Het gaat over de bemanning van een vissersbootje dat in 1991 de open zee opging en waar nooit meer iets van vernomen is. Er zijn geen overlevenden en de boot is nooit gevonden.

8. Dante’s Peak (1997)

Ook een vulkaanuitbarsting mag niet in deze lijst ontbreken. Een spannende film met Pierce Brosnan en Linda Hamilton in de hoofdrol. Een aardige film die tot het einde spannend blijft.

9. Poseidon (2006)

Poseidon uit 2006 is gebaseerd op het boek The Poseidon Adventure uit 1969 waarin een luxe schip wordt getroffen door een grote golf. Het resultaat is dat Oud & Nieuw ineens anders gevierd wordt aan boord.

10. Noah (2014)

Op de laatste plek vinden wij een Bijbels avontuur. In Noah zien we hoe Noah en zijn gezin de watervloed proberen te overleven met hun gigantische boot vol dieren. Goed voor een Golden Globe-nominatie!

En met Noah komen wij aan het eind van ons lijstje van deze week!

Geschreven door
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.