10 films en series uit je tienerjaren die nu een guilty pleasure zijn.

Weet je nog die chickflick van tien jaar geleden? Of die romantische film? Eigenlijk waren ze allemaal niet eens zo goed, maar stiekem vind jij ze nog helemaal geweldig maar durf je dat niet hardop te zeggen. Daarom deze week een lijstje met films en series die thuis horen in de categorie guilty pleasure.

1. The Twilight Saga

In 2008 kwam de eerste film uit van de Twilight Saga en vrijwel alle meisjes en ook jongens stonden te trappelen om deze film te kunnen kijken. Robert Pattinson was in 1 klap beroemd als knappe vampier Edward. Zijn liefje in de film, Bella, werd gespeeld door Kristin Stewart. De hele Saga is een typische tienerroman, heerlijk om met een bak chips en een glas wijn op de bank naar te kijken. Maar let vooral niet op het acteerwerk van de hoofdpersonen en dan vooral niet op Stewart. Zij heeft namelijk maar een gezinsuitdrukking; dat van een verschrikt hertje.

2. Princess Diaries

Je hebt niet veel vrienden, je hebt geen gevoel voor mode en toch blijk jij ineens de erfgenaam te zijn van de troon van een klein landje in Europa. Het overkomt Mia in de Princess Diaries en geef nou toe, wie heeft hier nou nooit van gedroomd? Anna Hathaway speelt Mia en sinds die rol kunnen we Hathaway niet meer wegdenken uit de filmindustrie. Princess Diaries kwam in 2001 uit en in 2004 kwam het vervolg. Inmiddels zijn we flink wat jaren verder en heeft Hathaway afgelopen februari in een interview vertelt dat het script voor Princess Diaries 3 klaarligt. Komt er dan een royal baby?

3. Save the Last Dance

Er zijn door de jaren heen veel films uitgebracht waarin dansen een grote rol speelt: we zouden er bijna een aparte rubriek aan kunnen spenderen. Save the Last Dance wordt gauw vergeten en is toch wel een pareltje voor dit lijstje. Julia Stiles vertolkt de rol van Sara. Zij heeft het moeilijk nadat haar moeder komt te overlijden en ze verliest haar zin om te dansen. Totdat ze Derek ontmoet en hij haar een nieuwe manier van dansen leert. In deze film zien we dat de wereld nu nog steeds niet veel is veranderd, we hebben flink wat cultuurverschillen tegenwoordig. Wellicht wordt het in deze film niet op de juiste manier weergegeven en is het bevooroordeeld, maar dat maakt de film niet minder leuk.

4. Mean Girls

Kennen we Lindsay Lohan nog? Dat leuke meisje met die rode haren die als kind al bekend was? Helaas zien we haar niet meer zoveel, maar kunnen we wel genieten van haar in onder andere Mean Girls. Deze film vertelt het verhaal van een populair vriendinnengroepje. Iedereen wil bij hen horen, vrienden met ze worden, maar zijn ze eigenlijk wel zo leuk als vrienden? Een typische meidenfilm die probeert het goed en kwaad in de wereld te laten zien. Wat zijn meiden toch eigenlijk gemeen.

5. A Cinderella Story

Het sprookje Assepoester is al meermaals verfilmd, te vaak eigenlijk. Maar toch zijn er steeds producenten die denken: ‘kom laten we dit sprookje eens verfilmen.’ De meest bekende meidenversie, is de versie met Hilary Duff en Chad Michael Murray. Het sprookje is naar het heden gehaald en speelt zich af op een middelbare school. De boze stiefmoeder en zusjes zijn ook van de partij, alleen is er geen prins maar wel een populaire jongen waarop iedereen verliefd is.

6. The Vampire Diaries

Vampieren en weerwolven spelen een grote rol als je een tiener bent. Veel films en series hebben deze wezens in de hoofdrol. Vampire Diaries, de naam zegt het al, gaat over vampieren. Elena, gespeeld door Nina Dobrev is het naar school gaande meisje waar het om draait. Stefan (Paul Wesley) en Damon (Ian Somerhalde) Salvatore zijn broers die beide verliefd worden op Elena. De broers zijn allebei vampieren en leven al meer dan honderd jaar, ze zijn al eenmaal eerder op hetzelfde meisje verliefd geworden en laat zij nou net de dubbelganger van Elena zijn. Vergezocht? Het gaat nog veel verder, maar ondanks dat kan je wel acht seizoenen van ze genieten, maar is met het achtste seizoen toch echt een einde gekomen aan het Vampire Diaries-tijdperk.

7. Mamma Mia!

We kennen allemaal wel een liedje van de muziekgroep ABBA en kunnen deze vast ook wel (vals) meezingen. De muziek van ABBA is niet alleen goed om naar te luisteren, maar ook om er een film en een musical van te maken. Het verhaal gaat over Sophie (Amanda Seyfried), zij gaat trouwen met haar grote liefde en hoopt dat haar vader haar naar het altaar wilt begeleiden. Echter weet haar moeder Donna (Meryl Streep) niet meer wie haar vader kan zijn en komen er drie potentiële vaders naar het feest, met alle gevolgen van dien. Een heerlijke feelgood film met leuke muziek waarbij je stiekem stukjes meezingt.

8. High School Musical

De titel van de film zegt eigenlijk al genoeg: school en muziek, de perfecte combinatie voor een tienerfilm. Geef Zac Efron de hoofdrol en je hebt gillende meiden klaarstaan. Er zijn drie films gemaakt en het vierde deel, de reünie, is in de maak. Veel meiden en jongens hebben gekeken naar deze films, maar of een reünie een goed idee is? We zullen het gauw genoeg merken.

9. Glee

Muziek speelt een grote rol in ons leven en leeftijd maakt daarbij niks uit. Maar toch speelt muziek in tienerseries en films een grote rol, zo ook in de serie Glee. De serie speelt zich af, je raadt het al, op een middelbare school. Verschillende leerlingen worden bij elkaar gebracht, de een uit eigen beweging en de ander als straf, om te gaan zingen bij het zangclubje. Vooral de eerste drie seizoenen waren een hit, daarna wordt het wat minder en is het na seizoen zes afgelopen met Glee. De serie kwam in het nieuws toen duidelijk werd dat hoofdrolspeler Cory Monteith zelfmoord had gepleegd. Dit hebben ze goed weten op te pakken in de serie en vele van de kijkers zullen een traan hebben weggepinkt bij de desbetreffende aflevering.

10. 10 things I hate about you

Julia Stiles speelt in meerdere leuke tienerfilms, maar deze behoort toch wel in mijn favorietenlijstje. Dit mede door haar tegenspeler Heath Ledger. Ook deze film speelt zich af op een school en draait om populariteit. Het verhaal draait om Kat en haar zusje Bianca. Kat is niet populair, Bianca wel en laat nou net hun vader daar misbruik van maken. Zolang Kat nergens heen gaat, mag Bianca ook niet de deur uit. Daar heeft Cameron, de jongen die verliefd is op Bianca, wel een oplossing voor. Laat Kat verliefd worden en uitgaan met Patrick (Ledger). Maar of Kat valt voor de charmes van Patrick is nog maar de vraag. Een leuke grappige romantische tienerfilm die iedereen gezien moet hebben.

Sinds haar tiener jaren kijkt Jantine graag naar films en series. Veel vind ze leuk om naar te kijken, maar kom niet met horror aanzetten. Sinds de komst van Netflix is het nog makkelijker om te binge-watchen en nieuwe series en films te ontdekken die ze anders niet zou kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.