10 films met schattige robotjes

In de filmwereld barst het van de films waarin robots voorkomen. Vroeger viel dat dan nog echt onder sciencefiction, maar tegenwoordig is het eigenlijk best realistisch dat er robots in ons leven komen. Vandaag dan ook een lijstje met tien films waarin schattige robots zitten die je zeker in je leven wil hebben.

1. Star Wars

Oké, in deze filmreeks barst het natuurlijk van de schattige wezens en ook van de schattige robots. Wat dacht je van de oude bekende C-3PO en R2-D2? Maar ook in de nieuwere films komen er weer leuke robots voorbij zoals bijvoorbeeld BB-8 en L3-37.

2. Wall-E

Wall-E is een animatiefilm die je zeker een keer gezien moet hebben. Wall-E zelf is al super schattig, maar de moderne robot EVE waar hij verliefd op wordt is ook zeker een robot die je in huis wil hebben.

3. Big Hero 6

In Big Hero 6 zit de opblaasbare robot Baymax. Deze is ietwat groot en soms nogal onhandig, maar heeft absoluut een hoog knuffelgehalte.

4. Bumblebee

In zijn gedaante als robot ziet Bumblebee er misschien niet heel schattig uit, maar hij kan transformeren in een superschattige VW Kever! Daarnaast is hij ook superlief en dus verdient hij zeker wel een plaatsje in dit lijstje.

5. Next Gen

Next Gen is een film van Netflix die sterk doet denken aan Big Hero 6. De film zit vol met super schattige robotjes, waarvan 7723 de belangrijkste is.

6. The Iron Giant

De ijzeren reus is zoals zijn naam al doet vermoeden een enorme robot. Met zijn vriendelijke uiterlijk en door zijn schattige vriendschap met een klein jongetje verdient deze echter toch een plaats in dit lijstje.

 

7. The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

Marvin the Paranoid Android heeft helaas altijd last van depressies en komt wat zielig over, maar ziet er tegelijkertijd toch ook nog erg schattig uit.

8. Flubber

Flubber? Dat is toch helemaal geen robot? Nee dat klopt, maar in de film zit wel de superschattige Weebo, die Professor Phillip Brainard helpt met het ontwikkelen van Flubber.

9. Robot & Frank

De robot uit Robot & Frank toont in tegenstelling tot de meeste robots niet echt emotie, maar ziet er wel realistisch en schattig uit. Het verhaal is daarnaast ook superrealistisch, dus wie weet hebben we binnenkort allemaal zo’n robot in huis.

 

10. Robots

Deze film speelt zich af in een compleet technische wereld en je ziet hier dan ook niets anders dan robots. Omdat ook vrijwel alle robots er super schattig uit zien is dit de ultieme schattige robotfilm.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.