10 films met time-traveling

“When people think about travelling to the past, they worry about accidentally changing the present, but no one in the present really thinks they can radically change the future.”

Iedereen droomt weleens van tijdreizen, naar het verleden of naar de toekomst. Films bieden vaak al een ontsnappingsmogelijkheid naar een andere tijd dan het heden, maar sommige doen er een schepje bovenop en maken nog meer sprongen in de tijd door binnen de film te “time-travelen”. Het concept intrigeert vele kijkers die misschien wensten dat we het in werkelijkheid ook zouden kunnen. Hier zijn onze tien favoriete films met time-traveling.

1. Back to the future

Uiteraard de eerste film in dit eerste lijstje. Wist je dat de scenaristen Zemeckis en Gale een persoonlijke fanbrief ontvingen van John DeLorean die hen wilde bedanken omdat dankzij de film iedereen zijn auto kende?

2. Primer

Niet makkelijk te volgen, deze film waarin een aantal onderzoekers zelf gaandeweg moeten ontdekken wat ze hebben uitgevonden, maar misschien daarom net nog meer de moeite!

3. Looper

De titel spreekt voor zich als je weet dat de film over time-traveling gaat. Joe moet targets die uit de toekomst naar hem gestuurd worden uitschakelen, maar krijgt op een dag de opdracht de loop te sluiten door zijn oudere zelf uit te schakelen…

4. The Butterfly Effect

Opnieuw een film met een titel die voor zich spreekt. Een jongeman die probeert zijn jeugdherinneringen terug te halen aan de hand van time-traveling, moet de gevolgen ervan in het heden ondervinden.

5. Hot Tub Time Machine

Deze valt misschien een beetje uit de toon tussen de andere films in dit lijstje. Hot Tub Time Machine wil geen “technisch correcte” voorstelling geven van hoe time-traveling eruit zou kunnen zien, maar is gewoon een leuke komedie waarin de hoofdpersonages zich uit een lastige situatie moeten werken.

6. Donnie Darko

Intussen ook een klassieker, iedereen kent het enge konijnenmasker uit Donnie Darko. Jake Gyllenhaal maakte sommige scènes extra eng door zo weinig mogelijk met zijn ogen te knipperen, wat voor een eerie vibe zorgt.

7. 12 Monkeys

In 2015 werd een serie gemaakt gebaseerd op deze film. De serie neemt het verhaal over, maar zit ook vol knipoogjes naar de originele film. Zeker leuk om beide te kijken dus.

8. Midnight in Paris

Ook deze valt een beetje uit de toon, in plaats van science-fiction, machines of moorden gaat het time-travelen in deze film vooral over het kunstenaarsleven in het Parijs van de jaren ’20.

9. Groundhog Day

Nog een film die het time-traveling concept in een komedie giet. Meer dan twintig jaar later is deze film nog steeds grappig door de fijne humor en het acteren van Bill Murray.

10. The Terminator

Nog een echte klassieker om af te sluiten. Geruchten zeggen dat Arnold Schwarzenegger op een dag tijdens de opnames vergat dat hij zijn Terminator make-up nog op had toen hij ging lunchen in de stad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.