10 films waarin dieren een belangrijke rol spelen

Tegenwoordig barst het op het internet van de filmpjes met dieren. Dagelijks maken miljoenen mensen zich kwaad om mensen die dieren pijn doen, of lachen ze zich rot om de maffe kattenfilmpjes. Maar behalve de filmpjes die door veel mensen met de mobiele telefoon gemaakt worden, zijn er ook veel grote Hollywoodproducties waarin echte dieren een belangrijke rol spelen. Niet zo lang geleden noemden we al een aantal komische dierenfilms in ons komediealfabet. Maar er zijn nog veel meer leuke, schattige en/of ontroerende films te noemen en dus zetten we er hier nog een aantal voor je op een rij.

1. Hachi: A Dog’s Tale (2009)

Dé (kerst)film waarbij vrijwel iedereen een traantje moet wegpinken. Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de trouwe hond Akita Hachiko, die altijd bleef wachten op zijn baasje. De menselijke hoofdrol in de film is voor Richard Gere en in de hoofdrol van Hachi zien we maar liefst drie verschillende Akita honden luisterend naar de namen Chico, Layla en Forrest.

435411

2. Mr. Popper’s Penguins (2011)

Wie houdt er nou niet van filmpjes over pinguïns? Als je ze de hoofdrol geeft samen met één van de bekendste komediespelers (Jim Carrey) dan kan dit haast niet anders dan een leuke film worden. Filmmaker Mark Waters wilde zo min mogelijk gebruik maken van CGI en dus werden er zes echte ezelspinguïns opgetrommeld die de hoofdrollen op zich namen.

2bea95fc4d6b4844b02877c50c23df4b

3. The Horse Whisperer (1998)

Deze romantische dramafilm komt al uit 1998 maar is waarschijnlijk de bekendste paardenfilm ooit. De paardenhoofdrol wordt gespeeld door het paard Hightower, één van de bekendste paarden in Hollywood. Hij speelde in nog veel meer films en series maar is helaas inmiddels overleden.

maxresdefault (4)

4. Flipper (1996)

Naar aanleiding van de eerste film in 1963 besloot men een serie te maken, en deze sloeg zo aan dat men later besloot weer een nieuwe film te maken. Het is ook leuk om een keer een dolfijn in de hoofdrol te zien, die samen met zijn twee mensenvriendjes de meest spannende avonturen beleeft. Er werden verschillende dolfijnen gebruikt om Flipper te spelen, maar deze zijn ondertussen allemaal overleden.

Flipper-688647449-large

5. Babe (1995)

Wie kent dit schattig varkentje nou niet? Hij betovert iedereen, inclusief zijn eigenaar. Het liefst zou Babe natuurlijk een hond zijn en ook de schapen opdrijven net als de honden op de boerderij. Dit is echter nog niet zo makkelijk als je er zo schattig uitziet en de schapen niet bang voor je zijn. Het varkentje Babe werd overigens niet door één maar door maar liefst 48 verschillende varkentjes gespeeld.

scr-9

6. Lassie (1994)

Er zijn meerdere films gemaakt over Lassie en ook was er een serie die in Nederland vanaf 1962 tot 1980 uitgezonden werd. In bijna elke film en afleveringen van de serie werd de rol van de bekende Schotse Collie gespeeld door de hond Pal of een van haar afstammelingen. In de film van 1994 speelde de hond Howard de hoofdrol van de heldhaftige Lassie die alles doet om zijn baasjes te helpen.

6C6XQEkWLwpPbH68m1jFe7Ndyfq

7. Life of Pi (2012)

Hoewel er veel met CGI gewerkt werden in deze film (je kan een jongetje natuurlijk niet echt in een boot zetten met een tijger) maar liefst vier verschillende echte tijgers gebruikt. Ze speelden in een paar kleine scènes, maar werden vooral ook gebruikt voor motion capture en door het special effects team om de neptijgers in de film er zo realistisch mogelijk uit te laten zien.

HD-Life-of-Pi-Movie-Wallpaper

8. Snow Dogs (2002)

Deze leuke familiefilm over sledehonden is grotendeels opgenomen in Alaska met ook voornamelijk lokale honden. Deze prachtige honden luisteren in het echt naar de namen: Fly, D.J., Floyd, Speedy, Shadow, Buck, Koda en Gloria. In 2006 mochten de honden D.J., Koda en Floyd ook meedoen in de dramafilm Eight Below. Ook hier spelen ze weer sledehonden.

snow-dogs

9. War Horse

De oorlogs/dramafilm War Horse is geregisseerd door niemand minder dan Steven Spielberg. De film speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog waarbij het verhaal vooral draait om het paard Joey. Het grootste gedeelte van de film werd het paard Finders Key gebruikt voor de rol. Maar er waren nog 14 andere paarden die ook af en toe ingezet werden.

war_horse

10. Marley & Me (2008)

In de romantische komedie Marley & Me zien we een schattige Labrador-pup die lang niet zo gemakkelijk is als deze in eerste instantie lijkt. Deze kattenkwaad uithalende hond wordt gespeeld door 22 verschillende labradors, maar het meest zien we de hond Clyde in beeld.

MMKS-29 John (Owen Wilson) takes advantage of one of MarleyÕs infrequent mellow moments.

Er zijn natuurlijk nog enorm veel meer films te noemen waarin dieren een belangrijke rol spelen. Maar voor nu laten we het even bij dit lijstje van tien, met toch al een leuke selectie films die je als dierenliefhebber zeker eens moet kijken.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.