10 films die je deze zomer gezien moet hebben

De zomer komt er aan en hoewel veel mensen waarschijnlijk die tijd liever op het strand doorbrengen, zijn er ook liefhebbers die die tijd het liefst in de van airconditioning voorziene bioscopen willen doorbrengen. Als je dat nu graag doet, moet je natuurlijk wel weten wat je dan zou kunnen gaan kijken. Wij zetten een aantal uiteenlopende films voor je op een rijtje.

1. Baywatch

Voor iedereen die vroeger tv keek zal Baywatch een bekende serie zijn geweest. Naast The Knight Rider natuurlijk, de serie waar David Hasselhoff zijn bekendheid vandaan haalde. Het was ook de serie waarmee Pamela Anderson als CJ furore maakte. Nu in 2017 krijgen we natuurlijk niet de cast van weleer te zien, maar wordt het stokje overgenomen door Dwayne Johnson, Zac Efron en Priyanka Chopra. Of het de serie zal evenaren valt te betwijfelen, al was die destijds natuurlijk ook al enorm cheesy. Maar voor gespierde en mooie lichamen zit je wel weer goed deze zomer.

baywatch

2. Wonder Woman

Ze maakte al heel even haar opwachting in de film Batman vs Superman, die gemengd ontvangen werd en al snel werd duidelijk dat Gal Gadot haar eigen film zou gaan hebben. Nu is dat dan eindelijk zover en krijgen we de amazone te zien in al haar glorie. Wonder Woman is misschien wel dé cosplay outfit die het meest gedkozen is door vrouwen in de geschiedenis en het is dan ook niet verbazingwekkend dat deze heldin het witte doek heeft gehaald. In het verleden is er ook een dappere poging gedaan op een serie, maar die heeft nooit echt zoden aan de dijk gezet.

wonder-woman

3. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

Sinds de allereerste Pirates of the Caribbean film uitkwam is Jack Sparrow een enorme hit. Deze rol van Johnny Depp is dan ook waarschijnlijk zijn meest gewaardeerde typetje. Lange tijd leek het alsof er geen nieuwe film meer zou komen, maar eindelijk is het dan toch zover. Werkelijk alles wordt uit de kast gehaald voor deze film waarin we zelfs even de jonge Jack Sparrow te zien gaan krijgen. Voor liefhebbers is er binnenkort een voorpremière aan het strand georganiseerd door Pathé.

deadmentellnotales

4. The Mummy

We kennen waarschijnlijk allemaal nog wel de films met Brendan Fraser. Hoewel die door veel mensen toch wel als zeer vermakelijk werden beschouwd heeft men toch besloten dat hier een reboot van moest komen. En niet met de minste vervanging van Brendan Fraser, want Tom Cruise neemt het stokje van hem over. Daarnaast zien we ook Russel Crowe terug en is de Mummy in deze nieuwe versie geen man meer, maar een vrouw.

themummy

5. Despicable Me 3

Sinds we Gru hebben leren kennen in de allereerste Despicable Me zijn miljoenen mensen over de hele wereld verliefd geworden op het personage vertolkt door Steve Carrell. En natuurlijk niet te vergeten: The Minions die sinds die tijd immens populair zijn geworden. Ze kregen zelfs een eigen film, maar gelukkig werd het personage waar het eigenlijk om draaide niet vergeten. En dus is Gru weer terug, en nu..ontmoet hij zijn broer!

despicableme3

6. Spider-Man: Homecoming

Spider-Man films zijn natuurlijk al meerdere keren geprobeerd en met wisselend succes. Sinds het personage echter door Marvel werd geïntroduceerd werd hij aan de hand genomen door Tony Stark en ook in zijn eerste eigen film is de invloed van Tony Stark dan ook aardig te ontdekken. Marvel is de laatste tijd natuurlijk steeds meer bezig met het verbinden van de personages aan elkaar in de verschillende films en dat zal waarschijnlijk ook in Spider-Man: Homecoming niet gaan veranderen.

spider-man

7. War For the Planet of the Apes

Sinds de reboot van deze reeks begon is Caesar een ontzettend populair personage geworden. De aap die kan praten werd in deze reboot heel realistisch neergezet. Nog steeds is Caesar niet direct van plan om bloed te vergieten, maar hij voelt zich gedwongen om dit te doen wanneer de mensen de eerste zet zetten. Andy Serkis is al sinds het begin de man die Caesar tot leven brengt en dat zal hij ook dit keer doen. Woody Harrelson trekt dit keer de mensen met zich mee. Wij kunnen alvast niet wachten.

warfortheplanetoftheapes

8. Dunkirk

Een nieuwe Christopher Nolan die voor een deel in Nederland is opgenomen. In deze film wordt het verhaal verteld van een zeer gevaarlijke evacuatie van geallieerde troepen die gevangen waren genomen door de Nazi’s op de stranden van Dunkirk, Frankrijk. Nolan heeft zich volgens eigen zeggen, gefocust op realiteit, waarbij hij zijn IMAX camera bijvoorbeeld rechtstreeks in de cockpit van een echte spitfire stopte. Zeker voor liefhebbers van oorlogsfilms een must-see.

dunkirk

9. A Ghost Story

Een man en een vrouw wonen samen in een klein huis met een oude piano. De vrouw zou graag verhuizen naar een modernere en minder afgelegen woning, maar de man is sterk gehecht aan het huis waar ze nu wonen. Op een nacht komt er een geluid van de piano. Niet veel later komt de man om het leven in een auto-ongeluk. Terwijl de vrouw zijn lichaam identificeert, stijgt zijn geest op. Casey Affleck en Rooney Mara spelen de hoofdrollen in deze veel meer fantasy vertelling dan enge film, wat de titel wel doet vermoeden.

aghoststory

10. The Wall

Een film die zich afspeelt op een kleine ruimte is niet makkelijk interessant te houden. Toch is het al eerder films gelukt en dus proberen de makers van The Wall dat ook. Twee soldaten worden onder schot gehouden door een scherpschutter met niets meer dan een muurtje om ze te scheiden. Een van de hoofdrollen is onder andere voor John Cena die vooral bekend is als WWE worstelaar, maar die zich de afgelopen jaren steeds meer op acteren richt. In zijn rol als soldaat lijkt hij zich heel goed op zijn plek te voelen. Laat maar komen die film.

thewall

Written by
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.