10 filmtips voor dit paasweekend

Pasen staat weer voor de deur en zo’n lang weekend leent zich er natuurlijk uitstekend voor om eens lekker op de bank te ploffen met een filmpje. Maar welke kies je dan? Hieronder vind je een mooi lijstje met films in verschillende genres. Voor ieder wat wils dus. 

1. Jesus Christ Superstar

Laten we maar aftrappen met de film waar iedereen waarschijnlijk als eerste aan denkt rond de paasdagen. Deze musicalfilm moet iedereen eigenlijk wel ooit een keer in diens leven kijken en dit paasweekend is daar uitermate geschikt voor.

2. Chocolat

In tegenstelling tot de hierboven genoemde film is dit misschien niet direct een film waar je aan denkt met Pasen, maar het speelt zich wel degelijk af rond Pasen en zit bomvol heerlijke chocolade. Zet die bak paaseitjes dus maar klaar, want die gaan sowieso op tijdens het kijken van deze film.

3. Hop

Film kijken met de hele familie? Dan kijk je natuurlijk naar Hop. Deze film gaat over de zoon van de Paashaas die het werk van zijn vader over moet nemen, maar dat eigenlijk niet wil.

4. The Passion of the Christ

Deze verfilming door Mel Gibson gaat over de laatste uren van Jezus. Niet geschikt voor de teerhartigen, want sommige beelden zijn zo heftig dat de film voor flink wat ophef zorgde en menigeen de bioscoopzaal verliet.

5. Easter Sunday

Geen zin in gruwel, maar liever een komedie? Misschien is Easter Sunday met stand-up comedian Jo Koy dan wat voor jou.

6. Pieter Konijn

Geen paashaas maar een konijn dit keer. Leuk om te kijken met het hele gezin en nog iets beter geschikt voor de allerkleinsten dan Hop.

7. Monty Python’s Life of Brian

Always Look on the Bright Side of Life met deze komische film van Monthy Python. Voor iedereen die houdt van een flinke portie droge Britste humor.

8. Easter Parade

De oudste film uit deze lijst met bekende sterren van vroeger als Judy Garland en Fred Astaire. Het is een romantische musical waarbij de zang en dans eigenlijk belangrijker zijn dan het verhaal.

9. Risen

Tijd voor wat actie en drama met deze film die de wederopstanding van Jezus bekeken vanuit het perspectief van de Romeinen.

10. De Hazenschool en De Hazenschool – Een Onmogelijke Missie

Stiekem zetten we hier even twee films neer, want deze leuke familiefilm heeft inmiddels twee delen. Zeer geschikt voor een filmmarathon dus.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.