10 geplande vervolgfilms die nooit zijn gemaakt

Het creëren van een franchise met meerdere vervolgfilms is iets wat filmmaatschappijen graag willen. Vaak worden sequels al gepland voordat de eerste film überhaupt is uitgebracht. Vandaag zetten we tien films op een rijtje waarvan geplande vervolgfilms gecanceld zijn.

1. Ghostbusters

In 2016 verscheen een reboot van de Ghostbusters-serie. Dit keer met vrouwelijke geestenjagers. Eigenlijk was het plan er om een trilogie te maken, maar door tegenvallende opbrengsten en de vele kritiek op de film zal het bij deze ene moderne Ghostbusters blijven.

2. The Lone Ranger

Vijf jaar geleden verscheen The Lone Ranger in de bioscoop. Een mooie nieuwe franchise dacht Disney, maar helaas werd de film slecht ontvangen en bracht het niet genoeg geld in het laatje. Castleden hadden getekend voor minstens drie films, maar het blijft dus bij één.

3. King Arthur: Legend of the Sword

Deze film kwam vorig jaar uit en zou het eerste deel zijn in een reeks van zes. Echter, Warner Bros. draaide 150 miljoen dollar verlies en schrapte de rest van de serie. Bovendien werd deze zoveelste King Arthur-film niet heel goed ontvangen door het publiek.

4. The Mortal Instruments: City of Bones

De filmstudio achter deze film was er zo van overtuigd dat deze young adult-film zou aanslaan, dat vervolgfilm City of Ashes al werd aangekondigd voor City of Bones in première ging. Het werd slecht ontvangen en de plannen voor een vervolg werden geschrapt.

5. Green Lantern

Acteur Ryan Reynolds heeft nu groot succes als Deadpool, maar enkele jaren daarvoor kroop hij in de huid van Green Lantern. De gelijknamige superheldenfilm voldeed niet aan de verwachtingen en een tweede Green Lantern-film was van de baan.

6. Se7en

Na het succes van Se7en wilde de filmstudio achter die film een vervolg: Ei8ht. Morgan Freeman en Brad Pitt zagen dat niet zitten en ook regisseur David Fincher had er geen oren na. Twintig jaar later (in 2015) verscheen die film toch, onder de naam Solace. Die film ging roemloos ten onder.

7. The Girl with the Dragon Tattoo

Deze film werd overladen met positieve reacties, zowel van de critici als het publiek. Twee vervolgfilms (The Girl Who Played With Fire en The Girl Who Kicked the Hornet’s Nest) stonden al op de planning, maar door samenloop van omstandigheden zijn deze films nooit gemaakt. Onlangs verscheen de trailer van The Girl in the Spider’s Web, dus een nieuw deel is onderweg, maar niet volgens de plannen van zo’n zeven jaar geleden.

8. Divergent

Nog zo’n young adult-reeks waar het niet goed mee afliep. Boekverfilmingen van Divergent en Insurgent deden het prima, maar het laatste boek werd opgedeeld in twee boeken: Allegiant en Ascendant. De eerste helft werd zo slecht ontvangen (en bracht veel te weinig geld in het laatje), dus laatste film werd geschrapt. Lionsgate werkt aan een tv-film en/of -serie om het verhaal af te ronden, maar of dat ooit van de grond komt is onzeker. De originele hoofdrolspelers hebben al aangegeven niet mee te doen.

9. Red

Na de teleurstellende resultaten van Red 2 werd het derde deel geschrapt. Het script was al geschreven en de opnames stonden gepland voor een maand na de première van Red 2.

10. Hansel & Gretel: Witch Hunters

Een tijd lang verschenen moderne versies van kindersprookjes en deze Hans en Grietje voor volwassenen was daar een van. De critici sabelden de film neer en de filmliefhebber bleef weg uit de bioscoop. Het tweede deel, dat in 2016 zou verschijnen, is nooit verschenen.

Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.