De 10 grootste faalmomenten tijdens de Oscars

Recentelijk zijn de Oscarnominaties bekend gemaakt en dus is het wachten tot de uitreiking. Ieder jaar is het een groot feest met wie over de rode loper loopt en wie op het einde van de avond er met een Oscar vandoor gaat. Toch gaat het niet allemaal even vlekkeloos voor en tijdens de uitreiking. Vandaag de tien grootste faalmomenten tijdens de Oscars.

1. La La Land wint Oscar voor beste film..of toch niet?

We beginnen met de meest recente faal tijdens de Oscaruitreiking. Men heeft er een hele avond op moeten, namelijk de uitreiking van de beste film. Onder de genomineerde waren onder andere La La Land en Moonlight. La La Land werd uitgeroepen tot de beste film. Maar dan komt daar iemand van de organisatie die doodleuk aangeeft dat niet La La Land, maar Moonlight heeft gewonnen. Iemand heeft de verkeerde envelop meegegeven. Oeps….

2. Verkeerde envelop meegegeven deel 2

Het was vorig jaar niet de eerste keer dat iemand de verkeerde envelop had meegegeven. De fout in 1964 was alleen iets minder erg. Sammy Davis Jr. kwam op het podium om de winnaar van ‘Best Music Score’ aan te kondigen. Hij noemde alle films op en trok de envelop open om Tom Jones als winnaar te benoemen. Er was alleen één probleem: Tom Jones was niet eens genomineerd in die categorie.

3. Sam Smith die zijn huiswerk niet had gedaan…

Sam Smith won een Oscar voor zijn nummer Writing’s on the Wall voor de film SPECTRE. Hij gaf een indrukwekkende speech over hoe trots hij is dat hij de eerste openlijke homoseksueel was die een Oscar had gewonnen. Hij had hier zeker goede bedoelingen mee, maar hij had misschien beter eerst kunnen kijken of wat hij zei ook klopte. Dan had hij gelezen dat Elthon John en Dustin Lance Black al eens eerder een Oscar hadden gewonnen.

4. Weet wie je neerzet om de boel te hosten

Een goede Oscaruitreiking is er één waar je kunt lachen en waar ook stilgestaan wordt bij serieuze momenten. De laatste jaren zijn vooral comedians die de boel bij elkaar praten. Er was ook een tijd dat dat niet het geval was. In 2011 werd gekozen voor James Franco en Anne Hatheway om de boel bij elkaar te praten. Zij waren net in opkomst in Hollywood en kregen deze eer. Helaas voor hen waren de grappen niet zo goed als zij dachten en ging de Oscaruitreiking in 2011 de boeken in als één van de meest onhandige uitreikingen.

5. James Cameron die zichzelf quote

James Cameron is een man die al veel voor elkaar heeft gekregen en al meerdere Oscars op zijn naam heeft staan. Titanic won zelfs elf Oscars en een aantal daarvan gingen naar Cameron, waaronder voor beste regie. Het steeg hem een beetje naar zijn hoofd, want hij riep naar alle mensen in de zaal “I’m the king of the world”. Een quote uit zijn film Titanic en daarmee keek de zaal raar op toen hij zichzelf ging quoten.

6. Jennifer Lawrence leert het nooit

In 2013 was Jennifer Lawrence in shock. Ze won namelijk de Oscar voor beste actrice en daar stond ze toch even versteld van. Ze loopt naar het podium om haar Oscar op te halen, loopt de trap op en vervolgens ligt ze op de trap. Mocht het geacteerd zijn, dan was ze die Oscar zeker waard! Maar helaas voor haar was het niet geacteerd en viel ze daadwerkelijk. Iets wat ze in 2014 dunnetjes overdeed toen ze over de rode loper riep bij toen de Oscaruitreiking. Tijd voor een kortere jurk?

7. Jezelf voorbij zien komen in “In Memoriam”

Vorig jaar was de enveloppenwissel bij beste film niet het enige wat mis ging. Ieder jaar is In Memoriam een belangrijk onderdeel bij de Oscars. Overledenen die het jaar ervoor zijn gestorven worden zo geëerd. Waar normaal ieder jaar een discussie uitbreekt wie ontbrak, was het afgelopen jaar vooral de discussie wie er niet thuis hoorde. Janet Patterson kwam met haar naam in beeld en dat klopte ook wel. Wat niet klopte was de foto die erbij hoorde. Dat was namelijk een foto van Jan Chapman, een goede vriendin van Janet Petterson, die gewoon nog leefde.

8. Niet iedere grap is grappig

Eerlijk is eerlijk, Seth MacFarlane is op momenten erg grappig. Het is dan ook logisch dat ook hij een keer mag schitteren tijdens het hosten van de Oscars. Er was alleen één moment waar het aanwezige publiek erg ongemakkelijk aan het lachen was. Seth besloot namelijk een nummer te zingen over iets wat zeer gevoelig lach toentertijd. Hij besloot een nummer te zingen genaamd ‘We Saw Your Boobs’ dat refereert naar de actrices die topless gingen voor een filmrol.

9. Politiek en Oscars gaan niet samen

Sommige dingen kan je beter thuislaten en daar kwam Michael Moore snel genoeg achter. De beste man was het niet zo eens met het beleid van president Bush. Hij won in 2002 de Oscar voor zijn documentaire genaamd Bowling for Columbine. Hij kwam het podium op onder luid applaus van het publiek en begon aan zijn speech. In deze speech ging hij hard tekeer tegen president Bush en dat er gefraudeerd was tijdens de verkiezingen in 2000. Het publiek zat helemaal niet te wachten op zo’n speech en er werd massaal boe-geroepen.

10. Het ontbreken van A Monster Calls

Oké, het is geen faalmoment, maar eerder een teleurstelling. In 2017 werden veel goede films genomineerd voor beste film zoals al eerder vernoemd La La Land en Moonlight. Maar ook Lion en Arrival waren goede kandidaten. Helaas kwam A Monster Calls te laat in de bioscopen om genomineerd te kunnen worden voor de Oscars. En dat is best spijtig, want A Monster Calls had wel eens kunnen winnen van Moonlight, als deze genomineerd was. Op de redactie betreuren we dit nog steeds.

4 maart, midden in de nacht, start de 90e uitreiking van de Oscars. Dan weten we welke actrice zich een jaarlang beste actrice mag noemen, welke film het beste is en welke regisseur zichzelf niet gaat quoten als hij of zij wint. Laten we hopen dat tijdens deze uitreiking er minder mis gaat dan vorig jaar.

Geschreven door
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.