10 Imposante Reality-series

We hebben er allemaal wel een paar van gezien: reality series. Series die niet scripted zijn, waar geen acteurs aan te pas komen en die ‘echt’ zijn, althans dat wordt ons voorgehouden. Reality series zijn er in verschillende vormen. Reality series waar een spelelement aan toegevoegd is en de soaps die we stiekem erg leuk vinden, maar vooral om te janken zijn. Vaak vragen we ons af waarom mensen zich überhaupt voor een dergelijk programma opgeven. Meestal is de boel toch volledig in scène gezet om het voor de kijkers leuk te houden en worden de deelnemers niet bepaald in een positief daglicht gezet. Deze zogenaamde guilty pleasures zijn niet van de televisie weg te denken en daarom bespreken we de 10 meest imposante reality series.

1. Temptation Island

Tussen 2002 en 2009 werd deze reality serie, waar koppels uit elkaar worden gehaald om vervolgens op een tropisch paradijs verleid te worden door tien vrijgezellen, uitgezonden. Begin 2016 kwam deze show terug op tv en een nieuwe editie is alweer in de maak.

2. Oh Oh Cherso / Geordie Shore / Jersey Shore

Een Nederlandse, Amerikaanse en Britse versie van hoe een groep jongeren zich voor een paar weken klem zuipt en met elkaar moeten zien te overleven in een villa. Seks, alcohol, vechtpartijen en kots zijn dagelijkse kost.

3. De Gouden Kooi

Sluit een groep mensen met verschillende karakters voor een jaar op in een villa en kijk wat er gebeurt. Pest de medebewoners de villa uit en wie weet win je een mooi geldbedrag. Dat was het concept van De Gouden Kooi, wat gewonnen werd door Terror Jaap.

4. Ex on the Beach

Acht vrijgezellen vertrekken naar een tropische bestemming met het idee hun ware liefde te vinden. Echter komen ze bedrogen uit wanneer de exen van de deelnemers opduiken. Ook bij deze reality serie zijn seks, alcohol en ruzie aan de orde van de dag.

5. Wie is de Mol

Deze reality serie is vanwege het spelelement totaal anders dan de bovenstaande shows. Wie is de Mol is een zeer populair programma op de Nederlandse televisie met een miljoenenpubliek. Sinds 2005 wordt het spel gespeeld met tien bekende Nederlanders gespeeld, waarvan één de saboteur / de mol is. De mol heeft de taak de opdrachten te saboteren, zonder dat de andere kandidaten dit doorhebben.

6. Boer zoekt Vrouw

De titel zegt het eigenlijk al: een boer(in) is op zoek naar de ware liefde. Presentatrice Yvon Jaspers helpt ze daarbij door de boeren in een goed daglicht te zetten. Gedurende de eerste aflevering van een seizoen leren we de boeren kennen, waar geïnteresseerden vervolgens brieven naar kunnen schrijven. De leukste worden uitgekozen en mogen de boer voor een miljoenenpubliek beter leren kennen.

7. The Bachelor

In The Bachelor wordt er ook een poging gedaan om de ware liefde te vinden, echter is in dit programma het dramagehalte een stuk hoger en lijkt het allemaal meer in scène te zijn gezet. De Bachelor of Bachelorette is meestal een persoon die het redelijk gemaakt heeft qua geld en carrière, maar mist nog een partner. Een stuk of tien vrijgezellen maken hun opwachting in een luxe villa op een tropisch eiland om de man/vrouw voor zich te winnen. Een belangrijk aspect in deze soap is de rozenceremonie.

8. Expeditie Robinson

Net als bij Wie is de Mol heeft Expeditie Robinson een spelelement. Een groep Nederlanders en Vlamingen, het verschilt per seizoen of ze bekende of onbekende mensen gebruiken, moeten op een onbewoond eiland zien te overleven. Ze moeten zorgen voor hun eigen eten, diverse opdrachten moeten worden uitgevoerd en tijdens de eilandraad wordt er bepaald wie de ‘zwakste’ is en het eiland dus moet verlaten.

9. Heel Holland Bakt

Deze reality serie met onbekende Nederlanders moet ervoor zorgen dat heel Nederland aan het bakken slaat. Tien deelnemers worden gedurende een paar weken op de proef gesteld door diverse creaties te bakken. Elke week moet de slechtste bakker de tent verlaten, waarna de beste overblijft.

10. Cheat on Me

Tot slot een twijfelachtige reality show waarin koppels de strijd met elkaar aangaan op een tropisch eiland. Niemand weet wie een echt koppel is, wat ook de bedoeling is. De koppels moeten voor elkaar verborgen houden met wie hij/zij een koppel vormen en doen net of ze met iemand anders een relatie hebben. Elke aflevering worden de deelnemers aan een andere partner gekoppeld en moeten er opdrachten worden uitgevoerd. Het stel dat hun relatie het best verborgen weet te houden, wint het programma.

Dit waren de meest spraakmakende reality series/soaps van de afgelopen jaren. Enkele zijn niet meer te zien, maar er is nog genoeg op de televisie om je over te verbazen. Wat is jouw favoriete reality serie van het moment?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.