10 irrationele overtuigingen en angsten door het zien van (teveel) films en series

Als fervent kijker van films en series kun je hier vaak geen genoeg van krijgen. Bingewatching is daarom vaak aan de orde van de dag. Voor je het weet ben je weer acht afleveringen en zes uur verder, waarna je met vierkante oogjes je bed induikt. Je weet echter dat je even rustig aan moet gaan doen als je een, of alle van onderstaande punten als persoonlijke overtuiging hebt opgevat. Lees ze dus goed door en kijk wat er voor jou van toepassing is. (Dit alles uiteraard met een knipoog.)

1. Kablam(?)!!

‘Als ik mijn auto start bestaat er meer dan een gerede kans dat deze ontploft.’
*knijpt ogen dicht terwijl de sleutel wordt omgedraaid*

2. Dan maar van de trapleuning?

Je kent dat vast wel, een trap met alleen treden. Bij zulke trappen moet je niet teveel horrorfilms hebben gekeken, want dan wordt je (in je hoofd) gegarandeerd bij je enkel gegrepen en tussen de treden door getrokken. Brrr…

3. PARKOUR!

‘Dat kan ik sowieso ook, ziet er su-per-sim-pel uit.’
Resultaat:

4. Ik hou je in de gaten…

Stel je voor, je zit lekker op je balkon van de zon te genieten en er loopt iemand beneden over straat. Je kijkt elkaar bij toeval aan en er ontstaat een nogal ongemakkelijke situatie van heen-en-weer-gegluur. De eerste en gelijk ook de meest logische conclusie die je trekt is: Seriemoordenaar. Sowieso.

5. Moet ik daar echt naar binnen?

Het is avond, pikkedonker en je moet nog naar de kelder in het donker. Nou, MOOI NIET! Want daar zit sowieso een moordlustige clown, een bloeddorstige demon of dodelijke moordenaar.

6. ‘Als mijn huidige carrière op niks uitdraait kan ik altijd nog detective worden’

Al kijkend in de koelkast blijkt dat het laatste puntje slagroomtaart is verdwenen. Met de spreekwoordelijke vergrootglas in de hand volg je het kruimelspoor, uiteraard afkomstig van de taart, op de grond naar de bank waar de poes al slapend op de bank ligt. Hiermee heb je het laatste stukje slui-tend bewijs dat de poes de schuldige is aan het opeten van de taart. Dat de dader de taart niet voor zoete koek neemt is een klein hiaat in het verder onomstotelijk vastgestelde feit dat hij/zij de dader is.

7. Wat wordt daar nu weer bekokstoofd?

Daar komt de buurman de straat ingereden met zijn camper. Een normaal mens denkt nu: ‘De buurman gaat op vakantie’. Jij denkt echter: ‘Die man heeft een oplossing gevonden om een mobiel drugslab op te zetten, om zijn gezin te kunnen voorzien van voldoende financiële middelen’.

8. Gewoon maar een griep? DAT DENK JE MAAR!

Alweer bijna een jaar geleden brak ook in Nederland de Corona-epidemie uit. Meningen over de heftigheid van het virus liepen (en lopen) uiteen van ‘gewoon maar een griep’ tot een ‘heftig virus met een flink hoger sterftepercentage’. Échte fanaten weten echter natuurlijk dat dit gewoon het opstapje is naar een zombie-uitbraak. Het is een kwestie van tijd…

9. ‘Scalpel!’

Is eerder genoemde detective-carrière toch niet zo’n succes geworden? Dan is de eerstvolgende logische carrière-overstap het worden van een chirurg. Je hebt tenslotte alle seizoenen van ER en Grey’s Anatomy gezien, dus je weet inmiddels wel genoeg om te kunnen opereren. Dat vervolgens het voltallige operatie-personeel je glazig aankijkt omdat Bokhee geen chirurgisch instrument is, maar de hoofdverpleegkundige bij bijna elke operatie in laatst genoemde serie, daar hebben we het dan maar niet over.

10. Weg met die infestatie!

Gescharrel achter de muur, je hoort het steeds vaker. Wederom zou een normaal mens denken: ‘Och, ik heb een muizenplaag in de muur. Laat ik de ongediertebestrijding bellen.’ Jij:

Geschreven door
Ilse is iemand die zich graag bezig houdt met het lezen van boeken, het kijken van films en het spelen van games. Tenminste, als ze hier de vrije tijd voor kan vinden, want als moeder van een jong dochtertje en part-time werkzaam bij de overheid is het soms lastig om hiervoor de ruimte te vinden. Ze schrijft al sinds 2012 voor wat toen Undercover-Network was, en maakt sinds april 2016 ook deel uit van de hoofdredactie. Daarnaast is zij ook nog lid van de eindredactie van de site. Een drukke boel dus!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.