10 keer films met Whoopi Goldberg die je zeker eens moet kijken

Hoeveel films heb jij gezien van actrice Whoopi Goldberg? Ze werd vooral bekend door haar rol in The Color Purple, won een Oscar voor haar rol in Ghost en wie kent de vrolijke non uit Sister Act nou niet? Ze speelde in zoveel mooie en leuke films dat we ze onmogelijk allemaal bij langs kunnen gaan, maar in dit artikel zetten we tien films voor je op een rijtje die je toch zeker eens gezien moet hebben.

1. The Color Purple (1985)

Deze dramafilm van Steven Spielberg werd genomineerd voor maar liefst elf Oscars, maar won er helaas geen. Wel won Whoopi een Golden Globe voor haar hoofdrol in deze prachtige film. Het is overigens niet de eerste film waar Whoopi in speelde, maar wel de film waar ze mee doorbrak.

2. Jumpin’ Jack Flash (1986)

Met deze film liet Whoopi zien dat ze niet alleen geweldig goed is in drama, maar ook prima overweg kan in het genre komedie. Over het algemeen werd de film niet heel goed ontvangen door critici, maar toch werd deze spionagefilm regelmatig op televisie uitgezonden en goed bekeken. Een publieksfilm dus, met een mengeling van spanning, komedie en een heel klein vleugje romantiek.

3. Ghost (1990)

Deze thriller is spannend, romantisch en bevat een van de bekendste scènes uit de filmgeschiedenis: de scène van Sam (Patrick Swayze) die zijn vriendin begeleidt op een pottenbakkersschijf. De hoofdrollen in deze film zijn voor Patrick Swayze en Demi Moore, maar de grootste bijrol is voor Whoopi die daarmee een Oscar in de wacht wist te slepen.

4. Sister Act (1992)

Misschien wel de bekendste film met Whoopi in de hoofdrol. Deze heerlijke, muzikale komedie werd een aantal jaren terug ook omgezet tot een musical die erg goed scoorde. In 1993 kwam er ook een deel twee van de film uit. Deze werd iets minder bekend, maar is zeker ook erg leuk en de moeite waard om te kijken.

5. Corrina, Corrina (1994)

In deze romantische komedie speelt Whoopi een huishoudster die al gauw veel meer gaat betekenen voor de familie waar ze werkt en ervoor zorgt dat een getraumatiseerd meisje weer langzaam uit haar schulp kruipt.

6. Boys on the Side (1995)

Deze film werd vooral gezien als controversieel, omdat er een vrouw met hiv in voorkwam (een ziekte waarvan toen nog werd gedacht dat deze alleen bij mannen voorkwam) en daarnaast speelt Whoopi hier ook nog eens een zwarte vrouw die worstelt met haar geaardheid.

7. Eddie (1996)

Eddie is een heerlijke komedie waarin Whoopi de leiding krijgt over een basketbalteam. Zoals wel vaker met feelgood komedies werd deze door de critici niet echt goed ontvangen, maar het publiek kon de film wel waarderen.

8. Bogus (1996)

Nog een komedie feelgoodfilm uit 1996, maar deze is heeft toch een iets serieuzere ondertoon en een flinke portie drama. Net als in Corrina, Corrina is ook hier weer een kindje dat een ouder verloren heeft en Whoopi is samen met een onzichtbare vriend alles wat hij heeft.

9. The Associate (1996)

Whoopi wist de komedies er wel uit te gooien in 1996 en dit is misschien wel de beste daarvan. Nadat ze als zwarte vrouw totaal genegeerd wordt in de zakenwereld probeert ze het opnieuw, maar dit keer als witte man. Je raadt het al: algauw is Whoopi de meest succesvolste zakenman van Wallstreet.

10. How Stella Got Her Groove Back (1998)

Geen hoofdrol voor Whoopi in deze laatste film van de lijst, maar wel een mooie bijrol als de beste vriendin van Stella, die haar meeneemt op een welverdiende vakantie. Deze film deed het vooral heel goed bij de dames van boven de veertig met een goeie portie komedie, drama en romantiek.

Wat is jouw favoriete film met Whoopi Goldberg?
Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.