10 keer (heerlijke) chocolade in films

December is een maand waarin menigeen een paar kilootjes aankomt. Niet zo gek ook want het lijkt wel alsof de winkels alleen nog maar lekkere hapjes verkopen. Een van de lekkernijen die je deze maand overal tegenkomt is chocolade. Met Sinterklaas komen er al heerlijke chocolade pietjes voorbij en natuurlijk de chocoladepepernoten. Ondertussen is de Goedheiligman weer weg, maar nu is het alweer tijd voor de kerstkransjes en de musketflikken. Met dit weer is het daarnaast ook nog eens heerlijk om warme chocolademelk te drinken. Heb je van deze intro nog geen trek gekregen in chocolade? Dan hebben we hier nog tien films met chocolade.

Chocolat

Een film met Johnny Depp, Juliette Binoche en heeeel veel chocolade. Hoewel het verhaal zich afspeelt rond Pasen, is het absoluut een aanrader om deze gewoon lekker voor de Kerst te kijken. Waarschuwing: sla veel chocolade in voor je begint te kijken.

Forrest Gump

Misschien wel de bekendste quote over chocolade komt uit deze film.
“Life is like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get.”

Legally Blonde

Behoefte aan een avondje film zonder nadenken? Heb jij ook zin om met een bak chocolaatjes je bed in te duiken? Dan is Legally Blonde absoluut een film voor jou. Zien die bonbons er niet heerlijk uit?

Harry Potter and the Philosopher’s Stone

De versie uit de film bestaat dan misschien niet echt, maar wist je dat je wel chocokikkers kan krijgen? Gewoon lekkere chocolade in de vorm van een kikker, in het prachtige doosje. Naast chocolade kikkers zit Harry Potter natuurlijk vol met nog meer bijzonder eten.

Merci pour le chocolat

Durf jij nog een kopje warme chocolademelk te drinken na het kijken van deze thriller?

Mathilda

De chocoladescènes in deze film zorgen er misschien niet direct voor dat je trek krijg in chocolade. Maar ze zijn wel memorabel en het blijft natuurlijk nog altijd een leuke film om te kijken.

Bridesmaids

Wat dacht je van deze heerlijke chocoladefontein uit Bridesmaids? Absoluut de moeite waard om in je tuin te hebben staan toch? Of misschien is het toch maar beter om gewoon naar de filmversie te kijken.

Charlie and the Chocolate Factory

Nog zo’n film vol met chocolade en met Johnny Depp (In de versie uit 2005 tenminste). Zou jij ook wel een chocoladebad willen nemen?

 

The Polar Express

Absoluut een film om met Kerst te kijken en leuk voor jong en oud. Zin in warme chocolademelk? Bij de Polar Express hebben ze het!

Sweet Movie

Deze Franse filmkomedie is geen film voor kleine kinderen. Het is een zeer omstreden film die door meerdere schandalen omgeven werd. Voor als je eens iets anders wil.

Dit waren er alweer tien. Weet jij nog meer films met al dan niet lekkere chocolade? Laat dan hieronder een reactie achter.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.