10 leuke Sinterklaasfilms om te kijken

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan komt Sinterklaas alweer aan. De tijd van schoenzetten, liedjes zingen, cadeautjes uitpakken en pepernoten eten is weer aangebroken. Omdat wij ons liever bezighouden met films, deze week 10 leuke Sinterklaasfilms om te kijken.

1. Het paard van Sinterklaas

Dit is waarschijnlijk de schattigste film ooit gemaakt en een absolute aanrader. De film vertelt het verhaal van het Chinese meisje Winky dat sinds kort in Nederland woont en voor het eerst Sinterklaas gaat vieren. Ze hoort dat je alles kan vragen aan Sinterklaas en komt vervolgens met een wel heel bijzondere wens.

2. Waar is het paard van Sinterklaas?

Na de fantastische eerste film, wil je natuurlijk ook de tweede film zien. Hoewel net iets minder ontroerend misschien als zijn voorganger, is ook dit nog steeds een aanrader. Winky heeft het voor elkaar gekregen dat ze het paard van Sinterklaas mag verzorgen, maar dan raakt deze opeens vermist. Wat nu?

3. Bennie Stout

Deze leuke film speelt zich af in de jaren 30. Bennie wil heel graag Sinterklaas vieren met het hele gezin, maar zijn vader zit in Spanje. Hij besluit daarom zijn naam bij de stoute kinderen in het boek van Sinterklaas te schrijven, want de stoute kinderen worden immers in de zak meegenomen naar Spanje, toch?

4. Sinterklaas en de vlucht door de lucht

Elk jaar verschijnen er weer nieuwe films en dit jaar is deze film in de bioscoop te zien. De film gaat over Floortje die nooit haar schoen zet omdat ze alles van haar rijke vader krijgt. Tot ze op een dag een zwembad vol chocolademunten wil die niemand haar kan geven. Haar vader besluit vervolgens om Sinterklaas te ontvoeren en pas vrij te laten als aan de wens is voldaan.

5. Trippel Trappel: Dierensinterklaas

Deze super leuke animatiefilm gaat over de huisdieren die vinden dat ze ook best een cadeautje aan Sinterklaas mogen vragen. Ze maken daarom een lijstje en besluiten die zelf naar Sinterklaas te brengen in de hoop nog op tijd te zijn voor pakjesavond. Zullen ze dit jaar eindelijk een dierensinterklaas kunnen vieren?

6. De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter

De Club van Sinterklaas loopt vrijwel jaarlijks weer tegen problemen aan die opgelost moeten worden en dat zorgt voor een hele lijst aan leuke films. In deze film lijkt het er op dat de speelgoeddokter iets met Sinterklaas gedaan heeft waardoor de Goedheiligman zich vreemd gedraagt. Wat is er aan de hand?

7. De Club van Sinterklaas & De Pietenschool

Welk kind droomt er niet van om naar de pietenschool te mogen? In deze film krijgt één kind de kans als deze de gouden pepernoot weet te vinden. Maar dan blijken er opeens twee gouden pepernoten te zijn waarvan er één wordt gevonden door een mysterieuze man. Als dat maar goed gaat.

8. Sinterklaas en de Pepernoten Chaos

Om van zijn schulden af te komen wil Brutus zijn producten aan Sinterklaas verkopen, maar helaas is Sinterklaas daar helemaal niet in geïnteresseerd. Daarop verzint Brutus samen met zijn moeder, Dr. Brein, een plan om Sinterklaas te beroven.

9. Sinterklaas & Pakjesboot 13

In deze film gaat de overtocht van Sinterklaas wel heel erg fout. Het nieuwe schip, de Pakjesboot 13, zinkt omdat deze te zwaar beladen is. Sinterklaas en zijn pieten weten nog net te overleven en weten land te bereiken, maar dan blijkt dit een onbewoond eiland te zijn. Zal er ooit nog Sinterklaas gevierd kunnen worden?

10. Alles is liefde

Als je tot slot als ouder alle Sinterklaasfilms keurig gekeken heb met je kinderen (wat stiekem helemaal geen straf is), dan is het na kinderbedtijd eindelijk tijd voor een wat volwassenere Sinterklaasfilm. Alles is liefde is misschien wel Nederlands beste romantische komedie en deze speelt zich ook nog eens af tijdens Sinterklaas.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.