10 leukste zomerfilms

Het is zomer! De tijd dat de gemiddelde mens meer buiten is en minder achter of voor een scherm hangt, maar de fervente filmkijker trekt zich daar weinig van aan. Gordijnen dicht, airco aan. Daarom hebben wij 10 films op een rijtje gezet die uitermate geschikt zijn voor in de zomer, met als eisenlijstje: het verhaal speelt zich af in de zomer, werk of school mag geen grote rol spelen en natuurlijk moet de film een beetje feelgood zijn. Daar gaan we!

1. Everybody Wants Some!!

De meest relaxte studentenfilm die je ooit zal zien. In begin jaren 80 vult Jake zijn zomer voordat hij als honkbalspeler aan de slag gaat met feestjes, muziek en jointjes. Geen keiharde party’s, geen conflict dat alles in de soep laat lopen, maar gewoon een fijne zomerfilm.

2. Wet Hot American Summer

Ook deze guilty pleasure is op en top zomer, want centraal staat een groep pre-pubers die op kamp gaat. Deze zeer sarcastische, satirische comedy is niet alleen grappig om zijn over-de-top-heid, maar je kan ook leuk celebrity-spotten (Paul Rudd, Elizabeth Banks, Bradley Cooper). Inmiddels is het een cultklassieker, want nog geen twee jaar terug kwam Netflix met een vervolgserie.

3. Jurassic World

In de zomer bezoek je ook pretparken, en wat is nou beter dan een subtropisch once-in-a-lifetime bezoek aan een dinopark? Deze recente toevoeging aan de al beroemde reeks is lekker zonnig, heeft wat humor en ziet er nog strak uit ook.

4. Trash

Niet alle zomerfilms hoeven luchtig te zijn. In Brazilië stuiten drie arme kinderen op een portemonnee met veel geld, waarna ze terecht komen in een spannend kat-en-muisspel met de politie en de eigenaar van de portemonnee. Avontuurlijk, spannend en warm.

5. St. Vincent

In een warme zomer komt naast een chagrijnige man (Bill Murray) een alleenstaande moeder met zoontje wonen. Murray moet – zoals gewoonlijk – niets van kinderen hebben, maar toch begint hij met het joch te bonden. Deze zwarte komedie is feel-good met fantastische rollen (zelfs Melissa McCarthy) en daarmee een ondergewaardeerde zomerse film. Geef ‘m een kans!

7. Rear Window

Even terug naar 1954. In deze klassieker van Alfred Hitchcock beleeft een fotograaf een bloedhete zomer gekluisterd aan zijn raam door een gebroken been. Om de tijd te doden, bespiedt hij zijn buren, wat erg makkelijk gaat als door de hitte alle ramen open staan – maar dan is hij getuige van een moord. Althans, dat denkt hij. Deze film laat zien hoe je met weinig actie en beperkte decors toch een spannend verhaal kan neerzetten!

8. The Way Way Back

Terug naar de 21e eeuw, waarin een 14-jarige jongen met zijn moeder, haar nieuwe vriend en diens dochtertje op vakantie moet. Daar heeft hij geen zin in, maar dan ontmoet hij de manager van een waterpretpark waar het goed mee klikt. Een fijne film om bij af te koelen!

9. The Jungle Book

Of je nou de originele animatie of de recente speelfilm kijkt, beide zijn fantastische zomerfilms. Geniet van de natuurlijk, koel af bij de rivier, zing lekker mee maar laat je niet opjagen door valse slangen en gemene tijgers. Ben ik de enige die bij de zomer een gevoel van nostalgie krijgt?

10. The Kings of Summer

Met zo’n titel kan het niet missen. Een stel pubers besluit hun eigen pad te kiezen en bouwen samen een huisje in het midden van een bos. In de film gebeurt niet veel; het zijn de personages die het zo bijzonder maken. En mocht je moeite hebben met de artistieke vrijheid die The Kings of Summer heeft genomen, dan kun je altijd nog genieten van de prachtige, dromerige natuurbeelden.

Geschreven door
Het maken van een eigen speelfilm was de aanleiding om de opleiding Film- en Televisiewetenschappen te volgen. Nu kijkt hij films uit elke periode, (bijna) elk genre en verschillende series. Een favoriete film is moeilijk te bepalen, maar het werk van Quentin Tarantino of Christopher Nolan doet het altijd goed.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.