10 liedjes uit films die iedereen herkent

Als je een film gaat kijken, kijk je die vooral voor het verhaal en het beeld wat erbij hoort. Maar toch zijn er ook een aantal films vooral bekend door de liedjes die erin voorkomen. Als je zo’n liedje op de radio hoort denk je: “oh, dat is van die film!” Sommige liedjes krijg je ook dagenlang niet meer uit je hoofd. Bij voorbaat, excuses en veel plezier met deze lijst.

Celine Dion: My Heart Will Go On

Om maar meteen met een zoetsappig lied in huis te vallen. Celine Dion heeft de titelsong voor de film Titanic gezongen. Een aantal van jullie zit nu te denken aan Leonardo DiCaprio als jonge god, andere zullen mij nu al vervloeken omdat dit lied zo heerlijk romantisch is en je laat denken aan de dood van DiCaprio in de film.

Demi Lovato: Let It Go

Frozen is een Disneyfilm vol met leuke meezingliedjes, maar eentje die iedereen kent is natuurlijk de titelsong. In de film wordt deze gezongen door Indina Menzel, maar het nummer is door Demi Lovato uitgebracht als single. Als single klinkt het lied ook iets anders, maar je kan nog steeds heerlijk mee brullen en de bijbehorende armbewegingen maken.

Grease: You’re the one that i want

Iedereen die wel eens op een bruiloftsfeest (of ander feestje) is geweest, heeft dit nummer vast wel voorbij horen komen en mee gedanst op dit liedje uit de film Grease. De film is in 1978 uitgebracht en nog steeds hoor je dit lied vaak genoeg voorbij komen. Een heerlijk liedje om lekker gek op te doen.

Dirty Dancing: I’ve Had the Time of My Live

We hebben allemaal wel eens net zo als Baby op een man willen afrennen, die ons vervolgens opvangt en in de lucht houdt alsof we zo licht als een veertje zijn. Helaas voor ons zullen niet veel dit in het echt mee maken, maar we kunnen er wel van dromen en hopen dat er een man in ons leven komt die zo naar je kijkt.

Whitney Houston: I Will Always Love You

Whitney Houston is een grote naam in de muziekwereld. In 1992 speelt ze de hoofdrol in de film The Bodyguard, waarin al haar eigen nummers voorbij komen. Het nummer wat iedereen het meest heeft gehoord, zo niet, nu moet gaan luisteren, is I Will Always Love You. Zoals van wel meer films in deze lijst, is er van The Bodyguard een musical gemaakt. Hierdoor kunnen we nog langer genieten van deze muziek.

Anna Kendrick: Cups Song

In 2012 was er ineens een trend met bekers. We moesten allemaal de Cups Song van Anna Kendrick kunnen nadoen. Ik kan het nog steeds niet, maar inmiddels heeft Pitch Perfect, waarin het nummer voorkomt, twee vervolgfilms gekregen en zijn er nog meer leuke liedjes uit de films hits geworden.

Michael Jackson: Will You Be There

Dieren in films zorgen vrijwel altijd voor tranen. Zo ook bij de film Free Willy, een film die draait om een Orka. Aan het einde van de film zien we Willy in de oceaan zwemmen en horen we Michael Jackson zingen. Een echte tranentrekker. Als je de documentaire Blackfish hebt gezien, is Free Willy een echte aanrader. Orka’s (en vele andere dieren) horen niet in gevangenschap te leven.

Eminem: Lose Yourself

Eminem is geen onbekende in de rapwereld, zijn nummer Lose Yourself is door de film 8 Mile een grote hit geworden. Zelf speelt Eminem de hoofdrol in de film en zien we dat de rapwereld geen gemakkelijke wereld is om in te leven en bekend in te worden.

The Rembrandts: I’ll Be There For You

Het is geen nummer uit een film, maar de serie heeft met tien seizoenen veel kijkers weten te trekken. En nog door de vele herhalingen zijn er mensen die kijken naar de serie Friends. Als je de eerste paar seconden van de titelsong hoort weet je meteen waar je naar luistert en als je pech hebt blijft hij nog dagen lang na zeuren in je hoofd.

Antonie Kamerling: Toen ik je zag

We sluiten de lijst af met een nummer van eigen bodem. Wellicht heb je het nummer de afgelopen weken een keer voorbij horen komen, maar dan de versie van Jim Bakkum. Het origineel wordt door Antonie Kamerling gezongen in de film All Stars uit 1997. Nu wordt er van deze film ook een musical gemaakt en vertolkt Jim Bakkum de rol van Hero en zingt op zijn beurt het nummer en staat deze op nummer 1 in de Nederlandse top 40.

Sinds haar tiener jaren kijkt Jantine graag naar films en series. Veel vind ze leuk om naar te kijken, maar kom niet met horror aanzetten. Sinds de komst van Netflix is het nog makkelijker om te binge-watchen en nieuwe series en films te ontdekken die ze anders niet zou kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.