10 manieren om je popcorn bijzonderder te maken

Denk je aan filmsnacks, dan denk je al gauw aan popcorn. Het is een snack die bijna iedereen wel lust, die in vrijwel elke bioscoop te krijgen is en die makkelijk zelf te maken is. Ben jij echter wel klaar met de standaard zoute of zoete popcorn? Probeer dan eens deze toevoegingen.

1. Spicy

Hou jij van pittig? Hou het simpel en gooi wat chilipoeder over je popcorn. Extra lekker is het om het chilipoeder te mixen met een beetje barbecue rub of om een paar druppeltjes van je favoriete hot sauce toe te voegen.

2. Bacon

Oké, dit klinkt misschien als een bijzondere combinatie, maar is er iets wat niet goed smaakt bij een beetje bacon? Bak je bacon (of gewoon ontbijtspek) lekker krokant, snij het in kleine stukjes en gooi het door de popcorn. Extra lekker (en ongezond) is het om je popcorn nog even lekker door het baconvet te schudden of voeg iets zoets toe zoals ahornsiroop.

3. Kaas

Geen vleeseter? Of gewoon een enorme kaasliefhebber? Bestrooi je popcorn dan met je favoriete kaassoort. Let hierbij wel op dat je een kaas pakt die een beetje goed smelt en zorg dat je deze zo snel mogelijk door de nog warme popcorn heen schudt.

4. Chocolade

Voor alle chocoladeliefhebbers, popcorn gaat er ook erg goed mee samen. Smelt wat van je favoriete chocolade om over je popcorn heen te druipen of koop gewoon een flesje chocoladesaus.

5. Boter

In Amerika is het heel normaal, gewoon je popcorntjes dopen in een beetje boter of een flinke hoeveelheid gesmolten boter over je popcorn heen gieten. Klinkt misschien nogal vet en niet al te lekker, maar vooral als je een beetje gezouten boter pakt dan is deze zoute boterpopcorn zeker om van te smullen.

6. Italiaans

Als toevoeging op de kaas kan je er ook voor kiezen om helemaal in Italiaanse stijl te gaan en mozzarella te gebruiken. Meng je popcorn door stukjes mozzarella en voeg wat Italiaanse kruiden en/of verse blaadjes basilicum toe. Het klinkt gewoon bijna gezond.

7. Honing

Honing is er in veel verschillende smaken en dit zoete goedje doet het prima bij de popcorn. Voeg je favoriete honing toe in meer of mindere mate om je popcorn lekker zoet te maken. Een beetje kleverig worden je vingers echter wel tijdens het eten.

8. Kaneel

Kaneel op je popcorn is een prima smaakmaker. Wil je de popcorn extra lekker maken? Meng dan de kaneel door een beetje suiker en maak kaneelsuikerpopcorn.

9. Grieks

Ben je meer van het Griekse eten dan van het Italiaanse? Ook deze keuken kan prima gemengd worden met popcorn. Hak wat olijven en feta klein en meng deze door de popcorn. Voeg een paar druppels olijfolie toe en eventueel nog wat Griekse kruiden en klaar is je Griekse popcorn. Je kan ze ook prima nog een beetje in de tzatziki dopen.

10. Karamel

Je kan natuurlijk je eigen karamel maken met suiker en een beetje boter, maar je kan ook gewoon karamelsaus kopen. Besprenkel je popcorn met karamel en bak nog even 10 minuutjes in de oven om de karamel hard te maken. Hou je van gezouten karamel? Voeg dan wat zoutvlokken toe aan de karamelsaus.

Merel Staal
Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.