10 meest intrigerende series van 2018

Het jaar is inmiddels bijna voorbij en we hebben dit jaar ook weer heel wat interessante series voorbij zien komen. Zo kwam Twin Peaks weer terug en waren er ook behoorlijk veel nieuwe series, vooral via Netflix, die misschien wel de hofleverancier van kwalitatief goede series lijkt te gaan worden. Het wordt nu dus eens tijd om eens vooruit te gaan blikken. Wat krijgen we allemaal voor moois in 2018. Welke series zou je absoluut moeten zien volgens ons en welke denk jij dat wij daar eigenlijk aan zouden moeten toevoegen? Laat het ons weten! Deze series staan overigens niet op een bepaalde volgorde.

Titans
Ook komend jaar zal de strijd tussen DC en Marvel blijven doorgaan. De serie Titans zal gaan over een aantal jonge superhelden die onder leiding staan van Dick Grayson, voormalig protegé van Batman en beter bekend als Robin. Buiten Robin zullen ook Starfire (een buitenaardse prinses die energie kan schieten en kan vliegen), Raven (een empaat die toevallig de dochter van de duivel is en die haar krachten door emoties kan triggeren) en Beast Boy (een jongen die van vorm kan veranderen dankzij een of andere vreemde drug) hun opwachting maken. Naast al deze vaste castleden komt er nog een hele reeks aan terugkerende bijpersonages.

Black Lightning
En dan hebben we nog een DC-serie: Black Lightning. Fans van de DC comics zullen ook wel bekend zijn met dit personage. De serie gaat over Jefferson Pierce die negen jaar geleden zijn leven als een superheld achter zich heeft gelaten toen hij zag wat voor een gevolgen dat had voor zijn familie. Hij wordt echter gedwongen zijn oude ‘beroep’ weer op te pakken als een lokale bende genaamd The One Hundred begint te groeien, wat leidt tot meer misdaad en corruptie in zijn gemeenschap.

Good Omens
Wie veel boeken leest en het fantasy-genre wel kan waarderen zal ongetwijfeld hebben gehoord van de helaas overleden Terry Pratchett. Velen van hen zullen ook bekend zijn met Neil Gaiman. In 1990 schreven zij samen het boek Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch. Aankomend jaar wordt hier een miniserie van zes delen over gemaakt, geschreven door Gaiman zelf en geregisseerd door Douglas Mackinnon. Ook de door Pratchett opgezette productiemaatschappij Narrativa, nu geleid door zijn dochter Rhianna Pratchett, is erbij betrokken.

Waco
Waco wordt door Paramount uitgebracht komend jaar en is gebaseerd op de evenementen van de belegeringen van een sekte genaamd Branch Davidians in het plaatsje Waco in Texas in 1993. In de hoofdrollen van de serie zien we Michael Shannon en Taylor Kitsch.

Castle Rock
Wie heeft er niet gehoord van Castle Rock, het is een veel voorkomende naam in alle boeken van Stephen King. Het is nu de eerste keer dat er een serie wordt gemaakt die gebaseerd is op de fictieve personages van dit plaatsje dat compleet door King verzonnen is en de bron is van veel van zijn verhalen. De serie wordt uitgezonden op Hulu, maar zal vast ook wel zijn weg vinden naar ons koude kikkerlandje. Voor alle Kingfans een must see waarschijnlijk.

The Alienist
The Alienist is een psychologische thriller die zich af zal spelen in het jaar 1896 en gaat over een aantal gruwelijke moorden op mannelijke prostituees. Teddy Roosevelt die net is benoemd tot politiecommissaris roept de hulp in van psycholoog Dr. Laszlo Kreizler om de zaak te onderzoeken. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Caleb Carr.

Maniac
Maniac wordt een duistere komedie die aankomend jaar op Netflix moet gaan verschijnen. Er is nog niet heel veel over bekend, behalve dan dat de serie moet gaan over de fantasiewereld waarin twee patiënten van een geestelijk gezondheidscentrum leven. De cast is ook niet mis. Jonah Hill, Emma Stone en Sonoya Mizuno spelen de hoofdrollen in deze serie die geschreven is door Patrick Somervill. De serie zal worden geregisseerd door Cary Fukunaga.

The Ballad of Buster Scruggs
Wanneer je hoort door wie deze serie wordt geschreven, geregisseerd en geproduceerd zul je waarschijnlijk deze serie meteen hoog op je lijstje zetten. Dit is namelijk een project van de Coen Brothers, die door veel filmliefhebbers al ontzettend gewaardeerd worden om hun films. In de hoofdrollen zien we onder andere James Franco terug. Het is wel de eerste keer dat de Coen-broertjes een Western voor op de televisie schrijven. Het zal dus even afwachten zijn of dat net zo lekker gaat werken als hun films dat doen.

Counterpart
Een spionage, sciencefiction thriller met een metafysische twist: zo wordt Counterpart omschreven. Het vertelt het verhaal van Howard Silk. Howard is een hele lage schakel in een zeer bureaucratisch agentschap van de UN. Hij staat op het punt de laatste hoek van zijn leven, dat vol zit met teleurstelling en spijt, om te slaan als hij er achter komt dat dit agentschap een geheim heeft. Het agentschap heeft namelijk een doorgang naar een parallel universum. In de hoofdrollen zien we onder andere J.K. Simmons en Olivia Williams.

Altered Carbon
Altered Carbon is een aankomende sciencefictionserie die gebaseerd is op de gelijknamige roman van Richard K. Morgan uit 2002. Het verhaal speelt zich ongeveer 500 jaar in de toekomst af in een universum waar de United Nations Protectorate een aantal exoplaneten overziet die worden bevolkt door mensen. De serie zal worden uitgebracht door Netflix en het eerste seizoen zal tien afleveringen bevatten.

Het mag duidelijk zijn dat er genoeg moois in het verschiet is voor het nieuwe jaar. Laat die series maar komen. Wij zitten er klaar voor. Jullie ook?

Geschreven door:
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

reageer

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.