10 Memorabele filmpersonages

Het kijken van een film kan veel mooie dingen met zich mee brengen, zoals een fijne herinnering aan een fantastische scène of aan een personage dat dusdanig veel indruk op je maakt dat je hem de komende weken niet snel meer zult vergeten. Vandaag zetten we 10 memorabele filmpersonages op een rijtje voor jullie!

1. The Joker

The Joker is een superschurk die zijn steentje heeft bijgedragen aan meerdere games, films en comics. De versie die het meest is blijven hangen zullen we beschrijven met drie woorden: “Why so serious?!” Deze Joker werd gespeeld door ‘Heath Ledger’ in de film The Dark Knight. Een optreden om nooit meer te vergeten!

2. Tony Montana

“Say hello to my little friend!” Deze quote zal menig filmliefhebber bekend in de oren klinken. Tony Montana is een Cubaanse vluchteling die van niets naar iets ging. Deze charismatische gangster bouwde een drugsimperium op in de bekroonde film Scarface. Tony Montana werd geniaal gespeeld door een legendarisch acteur van de oude garde: Al Pacino.

3. Harry Potter

Gebaseerd op de boekenreeks van J.K. Rowling. Harry Potter maakte zijn debuut in 2001. De jonge magiër werd gespeeld door de Britse acteur Danielle Radcliffe. Inmiddels zijn we al ruim 18 jaar verder sinds de eerste film verscheen en hebben we Harry Potter uit zien groeien tot een waar symbool binnen de entertainmentindustrie. Hij kon hierdoor absoluut niet ontbreken in dit lijstje!

4. Mrs. Doubtfire

Het is alweer bijna vijf jaar geleden dat Robin Williams is overleden. Gelukkig hebben we nog veel herinneringen aan zijn gekke, maar vooral komische rollen! Een karakter dat er ongetwijfeld uit sprong was: Mrs. Doubtfire. Na een pijnlijke scheiding toverde Daniel (Robin Williams) zich om tot Mrs Doubtfire als huishoudhulp bij zijn ex-vrouw. Geniaal toch om zo nog je kinderen te kunnen zien? De film zit boordevol humoristische momenten. Hedendaags is de film ietwat gedateerd, maar we kunnen niet ontkennen dat dit een echte klassieker blijft!

5. Darth Vader

Hoor je zijn theme song al spelen als je naar hem kijkt? Zijn iconische muziek zal elke Star Wars-fan tot op de dag van vandaag wel bijgebleven zijn. Het personage is minstens net zo legendarisch als zijn theme song zelf! Darth Vader verscheen in meerdere Star Wars-films en heeft zichzelf door zijn indrukwekkende optredens onsterfelijk gemaakt!

6. James Bond

James is zijn naam, 007 zijn code. Hij heeft zijn drankje graag geschud, niet… oké, you get the point. James Bond draait al jaren mee en is vertolkt door meerdere grote namen binnen de filmindustrie. Het karakter James bond is uitgegroeid tot een legende en kon daarom niet ontbreken in dit lijstje!

7. Forrest Gump

“Run, Forrest Run!” Waarschijnlijk zag je deze al een beetje aankomen. Deze op een boek gebaseerde Amerikaanse film kreeg maar liefst 13 Oscarnominaties, waarvan hij er zes won! Forrest Gump blijft een iconisch personage. Zo was hij wellicht niet het scherpste mes uit de lade, maar zo gedreven en zachtaardig als maar kon. Tom Hanks won een oscar voor zijn rol als Forrest Gump met zijn geweldige acteerwerk.

8. Indiana Jones

Misschien wel een van de meest bekende fictieve personages die ooit op het witte doek verscheen. Gewapend met zweep en modebewust hoedje wist Indiana Jones (gespeeld door Harrison Ford) in de jaren 80 een positieve indruk te maken op de menigte!

9. The Dude

The Dude, gespeeld door Jeff Bridges. Hij is de luiheid zelve. Als je het aan The Dude vraagt is er niks beters dan lekker op de bank te ploffen onder het genot van een White Russian-cocktail. Dit karakter is uitgegroeid tot een waar cult-idool. Zo is er zelfs een “religie” genaamd Dudeīsm, die een relaxte filosofie nastreeft. Als dat niet genoeg is om in dit lijstje te komen weten wij het ook niet meer!

10. Anton Chigurh

Dit lijstje voldoet tot nu toe behoorlijk aan de cliche’s, in de positieve zin van het woord natuurlijk. Deze creep zal waarschijnlijk wat meer onder de radar gevlogen zijn, maar dat maakt het personage er niet minder op. De echte misdaadliefhebbers zullen hem ongetwijfeld kennen uit de film No Country For Old Men. Anton Chigurh is een angstaanjagende apathische killer, die fantastisch werd gespeeld door: Javier Berdam. “What’s the most you ever lost on a coin toss?”

Natuurlijk kent de filmwereld nog veel meer memorabele personages! Dit was slechts een fractie van hoeveel geweldige personages er zijn. Wat is jullie favoriete filmpersonage? We lezen het graag terug in de comments!

Written by
Jurriaan houdt al jaren van games en laat zich niet beperken tot een genre. Volgens hem kan elke game of dit nou een RPG, shooter of avonturen game is je een prachtige ervaring bieden, mits je hiervoor openstaat en deze met zorg ontwikkeld is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.