10 mensen die je niet naast je wil hebben in de bioscoop

Een avondje naar de film is leuk, maar vaak ook een bron van irritatie. Deze 10 mensen wil je zeker niet naast je hebben in de bioscoop. 

1. Een groep “een avondje lekker gek doen met de meiden”-vrouwen.

Prima initiatief, maar een bioscoopzaal is niet de plek bij uitstek om een avondje aangeschoten te gaan zitten giechelen.

gif_gekDoenMetDeMeiden

2. De typische “bij de Lidl zijn de filmsnacks tien keer goedkoper”-huismoeder.

Doorgaans met een heerlijk kortpittig kapsel en een tas als een clownsauto: gevuld met een oneindigheid aan lekkernijen verpakt in krakende zakjes.

lidl

3. Stinkvoetman

Oftewel: de bioscoopganger die na de film de misdaad bestrijdt met de geur van zijn voeten. Alleen jammer dat die in de filmzaal zijn schoenen ook uit trekt.

gif_StinkVoeten

4. Bekerhouderstrijder

Iemand met een agressief karakter die net iets té gefixeerd is op het bemachtigen van een bekerhouder, of twee. Verwacht zeker een discussie met dit figuur over wie de bekenhouder toebehoort.

gif_MIneMineMine!

5. Livecommentator

“Ze gaat daar naar binnen, o, wat dom. O my god, ze heeft een mes! Ren, rennen trut!”, is een van de vele dialogen die een persoon van dit kaliber voornamelijk met zichzelf voert.

gif_commentator

6. De “Ik ben mijn interesse verloren”-buur

Het klinkt alsof de persoon naast je aan het bevallen is, want deze zit zo te zuchten en puffen van verveling dat iedereen kan horen hoe erg hij of zij zich verveeld.

gif_zucht

7. WhatsApp-kampioen

De bioscoop lijkt tegenwoordig wel een boksring voor mensen die vergroeiend zijn met hun smartphone. Wie pakt de beker voor het sturen van de meeste berichtjes? De kans is aanzienlijk dat een van de deelnemers zich in de bioscoopstoel naast je bevindt.

gif_smartphone

8. Het “Is dit een waterfiets?”-figuur

Dit figuur lijkt te menen dat het nodig is om de hele tijd met zijn voeten te trappelen. Overigens het nog erger om in de stoel voor deze persoon te zitten.

gif_stoelSchoppen

9. Grindmaler

Heb je nog kiezelstenen die vergruist moeten worden? Geef ze dan aan je buur die toch al op zijn popcorn zit te kauwen alsof het steen is dat tot stof gebeten moet worden.

gif_kauwen

10. Klaas Zwakkeblaas

Een minderbedeelde man of vrouw die na een half flesje fris alweer de interne vochtreservaat moet legen en daarom minstens één keer op het verkeerde moment door je beeld loopt.

gif_plassen

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.