10 nieuwe jasjes voor Disney klassiekers

Bijna iedereen is opgegroeid met de prachtige tekenfilms van Walt Disney. Van Jungleboek tot Lion king en van Alice in Wonderland tot Mulan; we hebben allemaal wel een speciaal plekje in ons hart voor deze meesterwerken. Niet alleen veel van de fans van deze meesterwerken zijn inmiddels opgegroeid, ook de tekenfilms zelf zijn al aardig op leeftijd. Zo komt de Lion King al uit 1994. Maar niet getreurd: veel Disney klassiekers krijgen een nieuw jasje!

1. Alice in Wonderland


Met grote namen als Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Stephen Fry is in 2010 hoog ingezet op de enigszins absurdistische remake van Alice in Wonderland. Het absurdistische tintje van de originele Disney film werd prachtig opgepakt door Tim Burton en perfect verwerkt in deze nieuwe versie.

2. Maleficent


Hoewel Maleficent geen eigen Disney tekenfilm had, speelde ze een grote rol in Doornroosje. Om het geheugen nog even op te frissen; Maleficent kennen de meeste Nederlanders onder de naam Malafide en als de heks die Doornroosje verleidde haar vinger te prikken aan een betoverd spinnewiel. In Maleficent krijgt Malafide een eigen verhaallijn en leren de kijkers meer over hoe deze heks nu zo kwaadaardig is geworden – en is ze wel zo slecht en naar als we dachten…? Angelina Jolie vertolkt Malafide op een geniale wijze.

3. Sneeuwwitje en de zeven dwergen


Na de Twilight saga werd Snowwhite and the Huntsman de volgende grote productie voor Kristen Stewart. De redelijk zoete en onschuldige verhaallijn – de opdracht om het hart van Sneeuwwitje uit te snijden en die ene boze appel daargelaten – van de Disney original worden vervangen door een somberder en meer volwassen kijk op het verhaal. De jager weigert ook in deze versie om het hart van Sneeuwwitje uit te snijden, maar vormt hierna een team met Sneeuwwitje om samen de boze koningin van haar troon te krijgen. Over de vertolking door Kristen Stewart zijn de meningen verdeeld, maar over Charlize Theron als de slechte koningin zijn de meningen een stuk lovender; zij werd genomineerd voor een oscar.
Voor liefhebbers van dit eerste deel: er zullen meer volgen!

4. Mulan


Twintig jaar nadat Mulan uitkwam, komt er in november 2018 de live action remake uit. Veel beelden of informatie zijn er nog niet, maar juist dat gebrek aan informatie zorgt nu al voor veel ‘buzz’. Het lijkt er inmiddels op dat het verhaal wederom rondom Chinese karakters zal draaien, maar dat was lange tijd nog niet zeker. Er ontstond kortgeleden nog discussie toen er geluiden kwamen dat de cast toch niet Chinees/Aziatisch zou zijn…
Veranderingen zijn er in ieder geval wel te verwachten; de liedjes verdwijnen uit de film en het romantische deel van het verhaal zou veel minder aanwezig zijn in de live action remake – of zo plant de regisseur het in ieder geval op het moment.

5. Tarzan


Tarzan heeft vorig jaar een grotere broer gekregen in The Legend of Tarzan. Ook deze film is een volwassener en somberder versie van het schattige verhaal dat we kennen uit onze kindertijd. De verhaallijn is flink aangepast; in de live action versie woont Tarzan al in London in het begin van het verhaal en gaat hij juist later terug naar ‘zijn’ jungle in plaats van andersom. Wellicht doet de film velen niet genoeg meer denken aan het origineel, maar een sterke film blijft het desalniettemin.

6. Jungleboek


2016 was een druk jaar voor Disney remakes; naast Tarzan kreeg ook Mowgli een levensechte versie. In tegenstelling tot The Legend of Tarzan blijft The Jungle Book echter vrij dicht bij het originele verhaal. De graphics zijn prachtig en wie goed luistert herkent allemaal bekende acteurs terug in de stemmen van de dierenvrienden van Mowgli.

7. Belle en het beest


Dat Belle opnieuw haar prachtige gele jurk aan mocht trekken, kan je haast niet ontgaan zijn. Het afgelopen jaar is er verschrikkelijk veel te doen geweest over Emma Watson als Belle. Van haar kleine aanpassingen van de verhaallijn tot de eerste beelden van haar geweldige sprookjesachtige jurk; we hebben het allemaal op de voet kunnen volgen. De film draait momenteel nog in de bioscoop en Merel heeft er al een lovende recensie over geschreven.

8. Lion King


Voor velen dé ultieme Disney film: de film uit 1994 over leeuwenprins-en-later-koning Simba. Deze film is overigens wel echt nog toekomstmuziek, maar weglaten uit dit lijstje kan natuurlijk eigenlijk niet. We kunnen er dus niet zoveel over vertellen, maar zijn wel nu al enthousiast!

9.Dumbo


Tim Burton is Disney duidelijk bevallen, want hij mag de live action remake van Dumbo ook maken. Wie nu al enthousiast wordt; je moet helaas nog even geduld hebben. Men is nog niet eens begonnen aan de film…

10. Merlijn


De makers van Game of Thrones pakken een keer een heel ander genre op: de schrijvers van Game of Thrones pakken de live action remake van Melijn op. Meer is er nog niet bekend over de film helaas, maar het belooft een bijzondere film te worden, met waarschijnlijk een veel duisterdere tint dan het origineel.

Written by
Lisa is behoorlijk vaak met haar neus in de boeken te vinden. Tegenwoordig meestal voor haar rechtenstudie, maar gelukkig ook vaak genoeg voor haar plezier. In haar vrije tijd staat er meestal wel ergens in huis een serie op en ze is een absolute Marvel-geek. Bij Play Watch Read combineert ze met groot plezier al deze grote liefdes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.