10 series die de leegte na Game of Thrones kunnen opvullen

Nog twee dagen en dan is het verlossende antwoord daar: wie zit er met zijn of haar kont op de IJzeren Troon in Westeros? De afgelopen jaren wisten we altijd één ding zeker: na het ene uitgezonden seizoen kwam er gelukkig een jaar later nog een nieuw seizoen van Game of Thrones. Zondag is dat voorbij, dan is het over en uit met Game of Thrones. Tijd om te gaan kijken welke series die leegte kunnen opvullen.

1. Vikings

In Vikings volgen we de verhalen rond Ragnar Lothbrok en zijn latere zonen. Het bevat net zoveel naakt als bloed. Er zijn inmiddels al vijf seizoenen van verkrijgbaar en eind dit jaar zou het zesde seizoen van start kunnen gaan!

2. The Tudors

In The Tudors staat al vast wie er op de troon zit. Het gaat hier om koning Henry VIII die menig vrouw heeft versleten. In alle vier de seizoenen komt lief en leed aan bod. Een grappig feitje: Natalie Dormer speelt in The Tudors Anne Boleyn en in Game of Thrones speelde zij Margaery Tyrell.

3. Rome

Net als Game of Thrones is ook Rome een productie van HBO. In Rome volgen we de verhalen van Julius Caesar en vloeit het rijkelijk aan bloed. Misschien een minder sterk plot dan Game of Thrones, maar doet er zeker niet voor onder.

4. The Last Kingdom

Op dit moment is The Last Kingdom erg hot. Het heeft zelfs beetje raakvlakken met het verhaal van Vikings. Net als Game of Thrones is ook deze serie gebaseerd op een boekenreeks. Mocht je interesse hebben, dan moet je maar eens zoeken naar The Saxon Stories.

5. Black Sails

Met vier seizoenen is Black Sails een goede kandidaat om opgepakt te worden na Game of Thrones. Het bevat veel bloot, grof geweld en uiteraard bloed. En dat allemaal in een subtropische setting.

6. The Borgias

Zeg je ‘verlangen naar macht’, dan zeg je ‘The Borgias’. Deze familie zorgde ervoor dat het hoofd van de familie paus kon worden en zelfs daarna bleken zij er alles aan te doen om aan de macht te blijven. Jammer dat er maar drie seizoenen van zijn.

7. Reign

We hadden het al over The Tudors, maar een soortgelijke serie is ook Reign. In Reign volgen we de Schotse koningin Mary Stuart in haar huwelijk met de Franse prins Francis.

8. The White Princess

En we blijven nog even in de Engelse tragedies. We gaan zelfs nog verder de geschiedenis in naar de gebeurtenissen voor The Tudors, namelijk het huwelijk tussen Elizabeth of York en Henry Tudor. De ouders van de uiteindelijke koning Henry VIII.

9. Marco Polo

Marco Polo moet je liggen, maar zodra je in het verhaal zit, dan zit het ook goed. Vol mysterie en leuke gevechten. Het neemt je in ieder geval mee naar een belangrijke speler uit de geschiedenis.

10. Camelot

Velen kennen de verhalen wel van Camelot en in 2017 werden we blij gemaakt met een meer volwassen variant van deze serie. Het is alleen jammer dat ze nooit verder zijn gegaan en het bij één seizoen bleef.

Sylvano Witte
Geschreven door
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.