10 Snacks die in de bioscoop te koop zouden moeten zijn

De snacks in de bioscopen zijn over het algemeen beperkt tot de gebruikelijke popcorn, chips en schepsnoep, maar er zijn nog meer dan genoeg andere lekkere versnaperingen die niet zouden misstaan tijdens het kijken van een film in de bioscoop.

1. Gepofte rijstkorrels

Meer woorden zijn er eigenlijk niet nodig. Gepofte rijstkorrels zijn gewoon fantastisch en wie lust ze nou niet? Het ziet er ook nog eens heel vrolijk uit.

plofrijst

2. Belegde toastjes

Thuis ben je gauw geneigd om met een pakje toastjes en een bakje salade op de bank te ploffen, maar in de bioscoop is geen kipkerrie te bekennen.

toastjes

3. Het ultieme kringverjaardagpakket

Een bakje met schijfjes komkommer, plakjes leverworst, rolletjes boterhamworst met augurk en blokjes kaas… Nederlandser dan dat wordt het ook niet. Overigens hoeven de bioscoopstoelen niet in een kring gezet te worden, hoor.

kringverjaardag

4. Slaatjes

Een kleine portie rundvleessalade afgewerkt met mayonaise; een klassieker in onder andere de snackbar. Dan wel zonder dat smerige plakje chemische ei, graag.

slaatje

5. Pimmetjes van LU

Pim’s van LU zijn zachte cake-achtige koekjes met een laagje chocola en gevuld met een soort sinaasappelsap. Nom, nom, nom! Dat is een iets anders dan een muffin bij je kopje koffie.

pims

6. Fruit

Het kan helemaal geen kwaad om een sinaasappeltje te pellen en te eten onder een film. Je bent daar ook lang zoet mee. Al zijn kersen, aardbeien of druiven misschien een beter idee, in verband met geknoei en plakkerige handen.

orange

7. Kaasstengels en borrelnootjes

Zo vol als de snackhoek in de supermarkt ligt, zo beperkt is het aanbod van hartige en zoute chips-gerelateerde knabbels in een bioscoop.

borrelnootjes_2

8. Bittergarnituur

Hapjes waar je je bek aan verbrandt, wie wil dat nou niet. Al is dit wel iets lastiger te realiseren, want voordat de film begint zijn de kipnuggets, frikandellen en bitterballetjes al koud.

bittergarnituur

9. Pepernoten, taaitaai en suikermuisjes

Het 5-decembersnoepgoed ligt ondertussen alweer in de supermarkten, maar is nooit in de bioscoop te vinden, helaas.

December-2011-004

10. Kiekenboeballen

Deze ondergewaardeerde snack krijgt misschien wel eindelijk de aandacht die het verdient als iedereen het in de bioscoop kan eten. Het is overigens ook zeer culinair; een gehaktbal met een gekookt ei in het midden.

eierballen-op-een-bordje

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

1 reactie

  1. Haha, mooi geschreven Michael. Als je jouw naam er niet had bijgezet had ik zonder twijfel geweten dat jij het geschreven had. Of heel misschien Ilse, maar de koekjes van Lu zijn echt jou koekies. Ik vind het een strak plan om dat allemaal in een bioscoop te gaan verkopen.

    Reageer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.