10 van de meest gewelddadige scènes

Soms heb je gewoon zin om lekker gewelddadige films te kijken. Niet (alleen) om je innerlijke psychopaat te voeden, maar ook omdat niets leuker is dan een lekkere hack ’n slash, schietpartij of horror op te zetten ter vermaak. Daarom vandaag tien films met één (of meer) gewelddadige scène(s). 

1. Scarface

Het is niet alleen een klassieke maffiafilm, ook bevat Scarface het nodige geweld. Met name de iconische eindscène van Tony Montana met zijn mitrailleurs zal iedereen wel bij zijn gebleven.

2. Reservoir Dogs

Deze film van Quentin Tarantino is doorspekt van geweld, maar de scène die hier het meeste uitspringt is die met de politieman die wordt ‘ondervraagd’, met enige pressie wel te verstaan.

3. American Psycho

Een film die zowel open en bloot als psychologisch gewelddadig is. De scène die in deze film qua geweld de kroon spant is waarschijnlijk toch wel die met Alan en de bijl.

4. Lucky number Slevin

Een film die misschien niet direct doorlopend gewelddadig is, maar die toch wel een aantal scènes bevat om het als zodanig te bestempelen. Met name de ontknopende scène met de twee ‘bazen’ rug aan rug op een stoel is lekker bruut.

5. Saw

Horror is niet voor niets horror en zou horror niet zijn zonder geweld. Ook Saw doet dit genre eer aan met erg gewelddadige puzzels waar de slachtoffers levend uit moeten proberen te komen. Hoewel hier meerdere scènes meer dan voldoende gewelddadig zijn, is het afzagen van het hoofdpersonage zijn eigen been toch wel een van de bekendste.

6. Kill Bill Vol. 2

Een klassieke Hack ‘n Slash film van wederom Quentin Tarantino, de tweede titel van hem uit deze lijst. Waarom deel twee en niet deel een? Toegegeven, beide films hebben ook geweld wat een leven lang mee kan gaan, maar de scène met The Crazy 88’s in deze film is toch wel een van de heftigste.

7. Ichi the Killer

Deze film is wel zo gewelddadig dat mensen bij de première preventief kotszakjes kregen uitgedeeld. Deze Japanse film met de seriemoordenaar wiens naam gelijk is aan de titel is eigenlijk vrijwel doorlopend gewelddadig en daarom kan er niet een specifieke scène gekozen worden.

8. John Wick

Lekker klassiek gewelddadig is natuurlijk ook niets mis mee. Dat gebeurd er in John Wick. Een aaneenschakeling van dikke actie en geweld, gewoon, omdat het kan.

9. Elephant

De gewelddadigheid in deze film is een stuk subtieler, eigenlijk omdat er grotendeels zo goed als niets gebeurd in deze film, die een van de langste scènes ooit bevat. Doordat er zo weinig gebeurt, is het contrast van de schietpartij op het eind des te heftiger; je maakt voor je gevoel een echte (school)schietpartij mee.

10. Fight Club

Geweld hoeft niet altijd met geweren of andere wapens te zijn. Gewoon je blote vuisten, die kunnen al genoeg schade aanrichten. Zo ook de beroemde scène(s) in de kelder, waar The Fight Club plaats vindt.

Written by
Ilse is iemand die zich graag bezig houdt met het lezen van boeken, het kijken van films en het spelen van games. Tenminste, als ze hier de vrije tijd voor kan vinden, want als moeder van een jong dochtertje en part-time werkzaam bij de overheid is het soms lastig om hiervoor de ruimte te vinden. Ze schrijft al sinds 2012 voor wat toen Undercover-Network was, en maakt sinds april 2016 ook deel uit van de hoofdredactie. Daarnaast is zij ook nog lid van de eindredactie van de site. Een drukke boel dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.