10 vrolijke lentefilms om het voorjaar mee te beginnen

De lente is gelukkig weer begonnen en dat is maar goed ook want na de regenachtige deprimerende winter die we gehad hebben kunnen we wel weer wat vrolijkheid gebruiken. Een beetje extra vrolijkheid kan nooit kwaad natuurlijk en daarom hebben we in deze lijst tien films op een rijtje gezet om je een beetje extra lentegevoel te geven. Denk aan schattige dieren, liefde en bloemen.

1. Peter Rabbit (2018)

Ook pasen staat voor de deur en daar past deze film natuurlijk helemaal bij. Er is ook al een deel twee welke in 2021 uitkwam. Beide zijn zeker leuk om te kijken en als je op zoek bent naar nog meer echte paasfilms, klik dan vooral even hier. 

2. Palm Springs (2020)

Het is geen nieuw concept, een dag die zich alsmaar opnieuw blijft herhalen, maar leuk is het in deze film in ieder geval wel. Palm Springs is een vrolijke komedie, met een klein beetje actie en ook nog een vleugje romantiek.

3. A Bug’s Life (1998)

Helaas geen lente zonder vervelende insecten. Misschien vind je deze kriebelende beestjes echter wel een stuk minder erg na het kijken van deze leuke animatiefilm.

4. Irish Wish (2024)

Deze vrolijke romcom met Lindsay Lohan in de hoofdrol staat sinds kort op Netflix. Een portie (niet al te ingewikkelde) romantiek past natuurlijk helemaal in het voorjaar.

5. The Sound of Music (1965)

The hills are alive, with the sound of music… Deze film vol prachtige natuur, vrolijke muziek en romantiek mag natuurlijk niet ontbreken in de vrolijke lentelijst.

6. Babe (1995)

Tijd voor meer dieren in films, tijd voor het schattige varkentje Babe. Door de band die babe opbouwt met een border collie die getraind is bij de schapen, denkt Babe dat hij zelf ook kan schapendrijven.

7. Anyone But You (2024)

In het buitenland is deze film al even uit en daarom is deze al via een aantal streamingdiensten te kijken, in Nederland is de film echter pas dit jaar verschenen en nog vol in de bioscopen te bewonderen. Dus heb je zin in een vrolijke romcom in de bioscoop? Dan is deze misschien wel wat voor jou.

8. The Secret Garden (2020)

Een prachtige en zeer bijzondere tuin staat centraal in deze film. Of je nou het origineel kijkt uit 1993 of de nieuwe versie uit 2020, het is een film die sowieso de moeite van het kijken waard is.

9. Emma (2020)

Ook dit verhaal werd al meerdere keren verfilmd. De meest recente versie komt uit 2020 en deze Emma zal je gegarandeerd aan het lachen brengen.

10. Bambi

Waarschijnlijk de zieligste, maar ook de mooiste film in dit rijtje. Ook al is de film niet altijd even vrolijk, toch hoort deze met de geboorte van Bambi, de jonge bosdieren en de mooie natuur ook zeker in dit lenterijtje thuis.

 

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.