14 Films die je inspireren om op reis te gaan

Mensen gaan om diverse redenen op reis. Zo bestaan er genoeg zonaanbidders die het heerlijk vinden om op het strand te liggen onder de warme zon. Anderen zoeken het avontuur op door een stedentrip of een roadtrip uit te stippelen. Nadat ik zelf een prachtige rondreis heb gemaakt door een deel van Italië, heb ik een lijst weten samen te stelen met prachtige films die je inspireren om de plekken uit die films te bezoeken.

 1. Verliefd op Ibiza – 2013

Deze film van eigen bodem volgt het leven van mensen die op het Spaanse feest eiland Ibiza wonen of er in de zomer naar toe gaan. Naast dat het eiland vele mogelijkheden kent om flink te stappen, biedt het ook een mooie rustgevende natuur om verliefd op te worden.

 

 1. Toscaanse Bruiloft – 2014

Deze soortgelijke Nederlandse film van bovendien regisseur Johan Nijenhuis, brengt een groot gezelschap naar het Italiaanse Toscane. Want is dit niet een perfecte streek voor een trouwerij?

 

 1. Letters to Juliet – 2010

Een stuk boven Toscane ligt de wijnstreek Verona, waar de film met Amanda Seyfried zich afspeelt. In deze romantische film gaan de hoofdrolspelers op zoek naar een oude liefde in regio rondom Verona.

 1. To Rome With Love – 2012

Dat Italië een geliefde plek is blijkt wel uit het aantal films dat het land als decor gebruikt. Zoals de titel al doet vermoeden, speelt deze Woody Allen-film zich af in de hoofdstad. Naast de toeristische trekpleisters, zien we ook meer van het echte Rome.

 1. Nine – 2009

Een andere film die zich in Italië afspeelt, is de musicalfilm Nine. De film laat iets minder van de prachtige omgeving zien dan voorgaande films, echter is er één geweldig shot dat mij in ieder geval heeft geïnspireerd: het moment dat de hoofdpersoon langs de Amalfitaanse kust rijdt.

 1. Midnight in Paris – 2011

Een andere Europese hoofdstad is Parijs, waar Woody Allens Midnight in Paris zich afspeelt. In deze film zien we zowel de geschiedenis van het heden van de stad, en brengen we zelfs een bezoek aan Versailles.

 1. Eurotrip – 2004

Een film die meerdere Europese steden aandoet, is het komische Eurotrip. Hierin brengt een groep vrienden een bezoek aan Manchester en Rome om zo uiteindelijk in Berlijn aan te komen. De meest imposante scene is wel wanneer de groep bij het Vaticaan aankomt.

 1. Wild – 2014

Met Reese Witherspoons film Wild, verlaten we Europa. In deze film trekt de hoofdrolspeelster de wildernis van Amerika in. Om een persoonlijk drama te overwinnen, besluit ze de Pacific Crest Trail te lopen, een route die van het westen van Mexico helemaal naar het noorden loopt tot aan de grens van Canada.

 1. A Walk in the Woods – 2015

Wanneer Bill Bryson terugkeert naar Amerika, besluit hij de Appalachian Trail route te lopen. Met als reden om zich weer verbonden te voelen met het land waar hij twintig jaar niet is geweest. Om het feest af te maken, gaat hij deze route lopen, die in het oosten van Amerika loopt, met een oude vriend.

 1. 127 Hours – 2010

Een dag ronddwalen in de canyons van Utah is natuurlijk een mooi avontuur. Echter moet je niet net als James Franco’s karakter onderuit gaan waardoor je vast komt te zitten met je arm.

 1. Hector and the search for Happiness – 2014

Hector besluit op reis te gaan nadat hij als psycholoog geen geluk meer om zich heen ziet. Hij gaat naar India, China en Zuid Afrika om te ondervinden hoe zij hun geluk vinden. Als deze reis Hector niet gelukkig maakt…

 1. The Mummy – 1997

Naast bovenstaande beschreven films, zijn er ook nog andere meer avontuurlijke en fantasierijke films te bedenken die je inspireren. Zo laat The Mummy zien hoe prachtig het oude Egypte is met de piramides. Wie wil deze wonderbaarlijke ‘gebouwen’ nu niet in het echt zien?

 1. Tomb Raider – 2001

Binnenkort komt er een reboot aan, maar de originele film met Angeline Jolie in de hoofdrol liet ook al veel moois zien. In het eerste deel gaat Lara Croft onder andere op avontuur in Cambodja, waar ze het tempelcomplex Angkor Wat aandoet.

 1. Indiana Jones

We sluiten deze lijst af met een ware klassieker, waarvan meerdere films zijn gemaakt. Harrison Ford speelde in drie films de avontuurlijke archeoloog Indiana Jones. Indy reist af naar meerdere indrukwekkende locaties, waaronder naar de catacomben in een oud paleis in India.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.