De 15 beste of interessantste gevechten uit Naruto

Als een van dé populairste en langstlopende animeseries aller tijden heeft Naruto de harten van velen weten te veroveren. Met een gigantisch aantal afleveringen van meer dan 700 en een grote cast met interessante personages, moeten er dan ook wel genoeg spannende momenten in de serie voorbij zijn gekomen. In dit lijstje geven we een korte terugblik op de bruutste, spannendste en meest verrassende vechtscènes uit deze heerlijke anime. Hou er dus wel rekening mee, voor wie de serie nog moet kijken bevat dit zeker spoilers!

1. Sasuke vs. Orochimaru

Het Chunin-examen wordt flink opgeschud als Orochimaru besluit dat dit een ultiem moment is om Sasuke te testen. Als Naruto hem eindelijk heeft wakker geschud, laat Sasuke zien waarom hij als genie te boek staat. Als zijn tegenstander een gewone genin was geweest en niet één van de meest gevaarlijke ninja’s uit de serie, zou hij dit niet hebben overleefd.

2. Rock Lee vs. Gaara

Rock Lee vs. Gaara blijft een bijzonder gevecht tijdens de knock-out ronde van het Chunin-examen. Op alle manieren lijkt Lee kansloos te zijn tegenover Gaara, maar hij verbaast vriend en vijand door er toch een goed gevecht van te maken. Gaara wordt voor het eerst in zijn leven verwond en we krijgen meer van de achtergrond van Lee te weten. Het iconische moment bij dit gevecht is het afdoen zijn trainingsgewichten, die iets zwaarder blijken dan ze eruit zien.

 

3. Naruto vs. Gaara

Het gevecht tussen Naruto en Gaara staat niet alleen in deze lijst omdat het een cool gevecht is. Het is ook het moment waarop iemand die zijn vrienden wil beschermen boven zichzelf uitstijgt en zo Gaara weet te bekeren. Vanaf dat moment is Gaara een nieuwe bondgenoot die op de lange termijn nog erg waardevol zal blijken. Ook is het een gevecht tussen twee jonge Jinchuriki, die uiteindelijk in hun tailed-beast vorm tegenover elkaar komen te staan.

4. Naruto & Tsunade vs. Kabuto

Het eerste gevecht waarin Naruto zijn signature move, de Rasengan, gebruikt én daarmee ook het hart van Tsunade weet te smelten. Zij durft weer te vertrouwen en wordt een belangrijke Hokage voor Konoha én iemand die Naruto ruimte durft te geven ondanks dat de Akatsuki op hem jaagt.

5. Chouji vs. Jiroubou

Misschien niet een gevecht dat in veel lijstjes terugkomt, maar toch een eervolle vermelding waard is. Chouji, die ik tot dat moment maar een vervelend personage vond, laat zien wat hij in zijn mars heeft en geeft alles om zijn vrienden te helpen. Hij komt uit zijn cocon en laat zien een krachtige vlinder te zijn.

6. Rock Lee & Gaara vs. Kimimaro

Alles in dit gevecht is top. Rock Lee drinkt per ongeluk saké en laat een dronken vechtstijl zien en Gaara had bijna Lee’s ninja carrière vernietigd, maar komt hem nu redden. Toch had zelfs dit duo niet gewonnen als Kimimaro niet al ziek was.

7. Sakura & Chiyo vs. Sasori

Eindelijk. Na 220 afleveringen van de jonge Naruto-serie, waarin ze grotendeels nutteloos was, laat Sakura in Naruto Shippuden eindelijk zien dat ze ook skills heeft. Het gevecht met de stoere oma Chiyo tegen de monsterlijke Sasori is er één die je niet snel zal vergeten.

8. Kakashi & Shikamaru vs. Hidan & Kakuzu

Shikamaru is zonder twijfel één van de beste personages uit heel de Naruto-serie. In meerdere gevechten en situaties heeft hij al aangetoond een geweldig tacticus te zijn en een waardige tegenstander. Nu zijn sensei is vermoord en hij niks anders dan wraak voor ogen heeft, lijkt dit slecht nieuws voor zij die aan het andere einde van dit plan staan.

9. Jiraiya vs. Pain

De mentor van Naruto komt op een gevaarlijke spionagemissie een oud-leerling tegen. Helaas blijkt deze oud-leerling precies de crimineel waar Jiraiya naar op zoek was. In een indrukwekkend gevecht delft Jiraiya uiteindelijk het onderspit en zorgt voor één van de meest tranentrekkende momenten uit heel de serie. Je hart breekt al bij de gedachte wat Naruto gaat voelen als hij het nieuws te horen krijgt, nu weer één van de mensen die hij als familie kon beschouwen van hem wordt afgenomen.

10. Sasuke vs. Itachi

Na jaren van trainen krijgt Sasuke eindelijk datgene waar hij zo lang op heeft gewacht. Zijn gevecht met Itachi is episch en ondanks de bekende afloop, durf ik er geld op te zetten dat Sasuke nooit zou hebben gewonnen als Itachi serieus had gevochten en niet half blind was geweest op het moment. Itachi blijft in mijn ogen in de hele serie, net als Perkamentus in Harry Potter, onverslagen.

11. Naruto vs. Kurama

Naruto moet leren omgaan met zijn tailed-beast en krijgt les van Killer Bee. Helaas moet hij dit laatste stuk, het gevecht tegen Kurama, toch grotendeels zelf doen. Tijdens het gevecht krijgt hij echter de kans om zijn moeder te ontmoeten en dit ontroerende moment geeft hem de laatste boost die hij nodig heeft om Kurama te verslaan.

12. Madara vs. de vijf Kages

Het gevecht tussen de uit de dood herrezen Madara en de vijf Kages mag ook zeker hier niet ontbreken. Het is dé manier om aan te tonen hoe sterk Madara wel niet was, aangezien hij moeiteloos lijkt af te rekenen met de vijf sterkste leiders van de grote steden.

13. Might Guy vs. Madara

Guy Sensei tegen Madara is een beetje als Rock Lee vs. Gaara. In eerste instantie denk je: dit kan toch nooit spannend worden, maar holy shit wat hadden we het verkeerd. Guy zet zijn leven op het spel en geeft alles tegen Madara.

14. Naruto, Sasuke, Kakashi & Sakura vs. Kaguya

Team 7 is weer herenigd en hoe! Kakashi met een Susano’o, Sakura die nog even meedoet en vooral Naruto en Sasuke die laten zien het samenwerken nog niet verleerd te zijn. Kaguya is een gevaarlijke tegenstander maar zelfs zij blijkt niet tegen dit team bestand te zijn.

15. Naruto vs. Sasuke

Naruto en Sasuke vechten meerdere keren tegen elkaar in de serie, maar het gaat hier vooral om de twee gevechten die ze in de Vallei van het Einde uitvechten. Zowel het eerste gevecht aan het eind van Naruto als dit gevecht aan het einde van Naruto Shippuden, is gechoreografeerd als een meesterwerk. Alles blijft toch weer neerkomen op de strijd en rivaliteit tussen deze twee personages. Zal het Naruto toch lukken om Sasuke te redden? Elke keer is het weer spannend.

Geschreven door
Mark schrijft al jaren graag en geniet ook altijd van games, films en televisie. Bij Play Watch Read focust hij zich vooral op de games en dat doet hij met veel plezier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.