15 nieuwe kerstfilms om dit jaar te kijken

Je kan er gewoon niet onderuit komen, er móét een kerstfilm gekeken worden. Maar ondertussen ben je toch eigenlijk wel eens klaar met Home Alone, Love Actually of The Grinch. Tijd dus voor iets nieuws. Maar wat dan precies? Nou, er zijn genoeg nieuwe films uitgekomen dit jaar op de verschillende streamingdiensten en dus hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Falling for Christmas (Netflix)

Als je Netflix de afgelopen tijd hebt open gehad dan kan deze je niet ontgaan zijn. Falling for Christmas is in alles een klassieke romantische kerstfilm, lekker simpel en vol met clichés.

Spirited (Apple TV+)

Alweer een verfilming van A Christmas Carol? Jazeker. Dit keer met Ryan Reynolds en Will Ferrell in de hoofdrol. Spirited is een komische kerstmusical, die je zeker niet al te serieus moet nemen.

Santa Camp (HBO Max)

Voor iedereen die wat anders wil dan een standaard kerstfilm, maar toch op zoek is naar een vleugje kerstmagie is er Santa Camp. Deze documentaire gaat over het toevoegen van meer diversiteit in het bekende opleidingskamp voor de kerstman.

De familie Claus 3 (Netflix)

Dit jaar is alweer het derde deel uitgekomen van de Vlaamse-Nederlandse kerstfilm over de familie Claus. Een echte familiefilm die voor iedereen leuk is en uitermate geschikt voor een filmmarathon.

The Guardians of the Galaxy Holiday Special (Disney+)

Deze korte film kijk je in slechts drie kwartier en dat is het zeker waard. Hartverwarmend en grappig en een absolute must voor elke Guardians of the Galaxy-fan.

The Noel Diary

Een beetje drama, een flinke portie romantiek en een heleboel standaard kerstclichés, maar toch weet deze film het voor elkaar te krijgen om niet al te mierzoet te worden.

Something From Tiffany’s (Amazon Prime)

Dit is misschien meer een romantische film die zich toevallig rond de feestdagen afspeelt, dan echt een kerstfilm. Het is echter hoe dan ook een aanrader voor iedereen die wel een portie romantiek kan gebruiken en bovendien ligt het niveau van deze film net iets hoger dan bij de gemiddelde romantische kerstfilm.

A Hollywood Christmas (HBO Max)

In tegenstelling tot bovengenoemde film, is dit wel een echte kerstfilm en dat terwijl deze zich juist helemaal niet rond kerst afspeelt. De film neemt zichzelf niet al te serieus door zelf precies aan te wijzen welke kerstclichés ze allemaal volgen.

I Believe in Santa (Netflix)

Wat nou als je er achter komt dat je nieuwe liefde daadwerkelijk in de kerstman gelooft? En dat ook nog eens terwijl jij helemaal niets met kerst hebt? Dat is precies het geval in deze nieuwe op en top Amerikaanse romcom van niet al te hoge kwaliteit.

A Christmas Story Christmas (HBO Max)

Deze komische familiefilm is eigenlijk een vervolg op de in 1983 verschenen film A Christmas Story. Gelukkig is deze echter ook prima los te kijken, sterker nog, dat maakt hem misschien wel beter.

It’s a Wonderful Binge (Disney+)

Dit vervolg op The Binge uit 2020 is zeker niet geschikt voor kleine kinderen. In It’s a Wonderful Binge gaat iedereen namelijk los met drugs en alcohol op kerstavond.

Scrooge: A Christmas Carol (Netflix)

En nog een verfilming van A Christmas Carol. Dit keer in de vorm van een fijne animatiefilm. In tegenstelling tot bovengenoemde film is deze daarmee wel geschikt voor kinderen.

Your Christmas Or Mine (Amazon Prime)

In deze Britse kerstromcom komen twee geliefden zonder elkaar vast te zitten bij de familie van de ander. Ze blijken beide geheimen te hebben, maar kan de liefde overwinnen?

Christmas With You (Netflix)

Superster probeert haar carrière nieuw leven in te blazen en gaat op visite bij een fan, waarbij ze misschien ook nog wel een nieuwe liefde ontmoet. Nog een standaard film vol met heerlijke kerstclichés dus.

The Winter Palace (Viaplay)

Nou vooruit dan, nog een laatst romantische kerstfilm als afsluiter van dit lijstje.

 

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.