2017 in een notendop volgens Jaïr

We eindigen dit jaar met een reeks terugblikken op 2017 en een kleine vooruitblik op 2018. Iedere redacteur vertelt over zijn of haar hoogte- en dieptepunten op gebied van films, series, games en boeken. Ook nemen we een kijk in de glazen bol voor het nieuwe jaar. Vandaag vertelt Jaïr over zijn afgelopen jaar en zijn goede voornemens voor volgend jaar.

Wat vond jij van het jaar 2017 op het gebied van films, series, games en/of boeken?

2017 was het jaar van de games als het aan mij ligt. De ene na de andere blockbuster kwam uit:  The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey, Shadow of War, Tekken 7, NieR, Horizon – and they all delivered. 2018 belooft ook weer een prachtig jaar te worden, te beginnen met Monster Hunter: World en Dragon Ball FighterZ. Daarnaast kwamen er ook nog eens twee nieuwe consoles uit: de Switch en de Xbox One X. Al met al een mooi jaartje!

Wat was jouw leukste aanschaf?

Sorry Xbox One X, maar dat is zonder twijfel de Nintendo Switch. Wat een prachtconsole met prachtgames. Als het gaat om waar ik het meest plezier mee heb gehad, dan is het gek genoeg misschien toch m’n oude vertrouwde PlayStation 4. Daar kwamen consequent aan de lopende band goede games op uit.

Wat is jouw favoriete film, serie, game en/of boek van dit jaar?

Blade Runner 2049. Ik had niks met het universum en wist er niks van af, maar die film wist mij te boeien en te verbazen van begin tot einde. Een lust voor het oog, super duister en met een volwassen, goede story telling. Een film naar mijn hart.

Mijn favoriete game… altijd een moeilijke. Ik kan er eigenlijk niet één noemen die met kop en schouders boven uitsteekt. Met Zelda en Mario heb ik wel ontzettend veel plezier gehad in ieder geval. NieR had mooie plotwendingen en mind fucks, maar in dit geval geef ik niet meer om de een of het ander. Allemaal goede games!

Wat vond jij de grootste tegenvaller dit jaar?

Fire Emblem Warriors. Al was het eigenlijk geen tegenvaller, want het leek me al een draak van een game en in die zin was het gewoon naar verwachting.

Naar welke film, serie, game en/of boek kijk jij uit in 2018?

Ik kijk ontzettend uit naar Anthem. Alsjeblieft, Bioware en (vooral) EA, verpest dit niet met microtransacties of andere stomme praktijken! Voor de rest ben ik heel nieuwsgierig naar de nieuwe Monster Hunter- en Dragon Ball-game en een wat obscuurdere game genaamd Project Octopath: The Traveler – een heerlijke JRPG voor de Switch. De demo is uit, dus als je die nog niet hebt geprobeerd, het is zeker een aanrader!

Written by
Jaïr is, zoals elke andere gamerecensent op deze site, een gepassioneerde en fervente gamer die van alles en nog vind van games. Dit uit hij middels geschreven recensies maar ook video reviews. Want soms heb je nou eenmaal wat minder zin om te lezen, en wat meer zin om laidback te kijken! In zijn vrije tijd sport hij graag, leest over de ontwikkelingen op technologisch en wetenschappelijk gebied, en chillt hij met vrienden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.