2017 in een notendop volgens Lisa

We eindigen dit jaar met een reeks terugblikken op 2017 én een kleine vooruitblik op 2018. Iedere redacteur vertelt over zijn of haar hoogte- en dieptepunten op gebied van films, series, games en boeken. Ook nemen we een kijk in de glazenbol voor het nieuwe jaar. Vandaag vertelt Lisa over haar afgelopen jaar en haar goede voornemens voor volgend jaar.

Wat vond jij van het jaar 2017 op gebied van films, games en series?

Dat verschilde een beetje. Ikzelf ben geen gamer, maar ook ik kon vrolijk worden van alle enthousiaste gezichten van vrienden over de nieuwste games de laatste maanden. Maar goed, gezien het feit dat mijn game-ervaring niet verder gaat dan Mario Kart en Just Dance, maakt enthousiasme van vrienden mijn jaar nog niet. Wat wel mijn jaar kan maken is een aantal awesome Marvelfilms. 2017 was best een topjaar op het gebied van mijn favoriete franchise, dus ik ben helemaal tevreden wat betreft films. Overigens waren niet alleen de Marvelfilms top, ook kwam eindelijk een sequel voor The Kingsman en vond ik Murder on the Orient Express erg gaaf.
Qua series vond ik Designated Survivor top en ontdekte ik (ietwat aan de late kant) The 100. Een maandje terug heb ik The Flash ontdekt en net als bij de andere twee series was ik direct verslaafd.

Wat was jouw leukste aanschaf van 2017?

Oef, ik geloof dat ik niet bijzonder veel heb aangeschaft. Ik heb voor mijn vader het boek Obama, An intimate portrait (Obama, een intiem portret) gekocht als kerstcadeau en ik denk dat dat mijn mooiste aanschaf van 2017 was. Ik mocht het van mijn vader natuurlijk ook even doorbladeren en ik heb er maar één woord voor: wauw! Het is in feite een groot fotoboek van de huisfotograaf van Obama, Pete Souza. Souza heeft Obama acht jaar lang dagelijks gevolgd en de meest prachtige foto’s gemaakt. Obama en Souza hebben allebei bij het boek verschillende verhalen geschreven over de foto’s. Van sommige foto’s kun je niet anders dan glimlachen, van sommige verhalen staan de tranen je in de ogen. Zoals ik al zei: wauw.

Wat is jouw favoriete game, film, boek en/of serie van dit jaar?

We stellen onszelf wel lastige vragen zeg. Een boek, game, film of serie uitkiezen is nogal een opgave voor mij. Ik denk dat als je het me op een ander moment weer vraagt, dat ik anders antwoord, maar voor nu ga ik kiezen voor… Seizoen 1 van The 100 of seizoen 1 van Designated Survivor. Omdat ik nogal laat was met mijn verslaving voor The 100, ontdekte ik The 100 dus pas drie jaar nadat het uitkwam. Daarom zal ik kiezen voor de serie waar ik wel op tijd bij was: Designated Survivor. Gezien de waanzinnigheden (niet in positieve zin) van de huidige president van de VS, vond ik het heerlijk om me te kunnen verliezen in een serie met een super sympathieke president.

Wat vond jij de grootste tegenvaller van 2017?

De grootste tegenvaller… Dat is voor mij een gedeelde eerste plek: Logan en 13 Reasons Why. Zoals toegegeven ben ik een enorme Marvelfan en ik vond Logan wel een okay-film, maar ook ontzettend cliché en het einde was véél te zoetsappig. De tegenvaller was des te groter omdat er wel een grote hype over gemaakt werd. Over grote hype gesproken: 13 Reasons Why… De opzet van de serie vond ik erg intrigerend, maar de serie is uit de bocht gevlogen. Ik vind het erg belangrijk om allerlei taboes aan het licht te brengen en mental disorders horen daar nog altijd bij, maar artsen over de hele wereld hebben aangegeven dat de serie dusdanig heftig is dat het een trigger kan zijn. Daar schrok ik van en dat maakt de serie duidelijk heftiger dan nodig. Daarnaast kreeg ik zelf ook gewoon buikpijn van de serie en kijk ik negatief terug op de serie.

Waar kijk jij naar uit in 2018?

Tja, je raadt het al: alle Marvels! Zo komt bijvoorbeeld Infinity War in 2018 en ik kijk er enorm naar uit! Alle favoriete Marvelhelden in één film! Verder krijgen we sequels voor Deadpool en Antman en krijgt Blank Panther zijn eigen film.

Geschreven door
Lisa is behoorlijk vaak met haar neus in de boeken te vinden. Tegenwoordig meestal voor haar rechtenstudie, maar gelukkig ook vaak genoeg voor haar plezier. In haar vrije tijd staat er meestal wel ergens in huis een serie op en ze is een absolute Marvel-geek. Bij Play Watch Read combineert ze met groot plezier al deze grote liefdes.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.