2017 in een notendop volgens Maren

We eindigen dit jaar met een reeks terugblikken op 2017 én een kleine vooruitblik op 2018. Iedere redacteur vertelt over zijn of haar hoogte- en dieptepunten op gebied van films, series, games en/of boeken. Ook nemen we een kijkje in de glazen bol om te zien wat de redacteur verwacht van het komende jaar. Vandaag vertelt Maren over haar afgelopen jaar en haar goede voornemens voor volgend jaar. 

Wat vond jij van het jaar 2017 op het gebied van films, series, games en/of boeken?

Vooral op gebied van televisie was 2017 hélemaal mijn jaar. Dit najaar waren er weer een heleboel fantastische televisieprogramma’s op televisie waarbij ik iedere avond weer heerlijk met een dekentje voor de televisie kon kruipen voor een fantastisch programma. Hierbij kun je denken aan Heel Holland Bakt, Hotel Romantiek, Ik Vertrek, De Rijdende Rechter, We Zijn Er Bijna, First Dates en andere ongemakkelijke bedoeningen. Eerder dit jaar was op televisie ook al de Britse First Dates en de Britse Heel Holland Bakt (The Great British Bake-Off) te zien, wat voor mij ook een genot was. Dan heb ik het eigenlijk alleen nog maar over de publieke omroep gehad en nog niet eens over guilty pleasures op de commerciële zenders, zoals Grenzeloos Verliefd en All You Need Is Love. En ik kan niet ontkennen dat er avonden zijn waarop ik een traantje wegpink bij een of andere reünie van langverloren familieleden of een onverwachts huwelijksaanzoek.

 

Wat was jouw leukste aanschaf?

Een lastige vraag. Ik ga denk ik voor een gedeelde tweede plaats. Ten eerste zijn we dit jaar namelijk overgestapt op een andere televisieaanbieder. Een heel gulle televisieaanbieder die mij ook toegang gaf tot alle seizoenen van Game of Thrones! Maar op de tweede plek iets waar ik eigenlijk nog veel meer van geniet als het aankomt op mijn mediaconsumptie: een nieuw dekentje voor op de bank. Nu breng ik iedere avond door met deze nieuwe, wollige, zachte vriend waardoor zelfs de allerslechtste film ineens draaglijk wordt.

Wat is jouw favoriete film, serie, game, en/of boek van dit jaar?

Hoewel ik ontzettend kan genieten van alle televisieprogramma’s, was er toch één film die er dit jaar met kop en schouders bovenuit steekt: Logan. In maart 2017 kwam Logan uit en deze film had nogal een impact op mij. Voordat ik het doorhad zat ik de hele bioscoop bij elkaar te janken. En dan heb ik het niet over een paar beschaafde, sjieke traantjes. Nee hoor, tranen met tuiten. Gelukkig was ik niet de enige in de bioscoop en zaten zelfs de stoerste macho’s een traantje weg te pinken. Logan was voor mij dit jaar de meest memorabele film, een film die mij diep raakte en die ik sindsdien niet meer opnieuw aan heb durven zetten uit angst voor het hartzeer dat deze film mij bezorgt.

Wat vond jij de grootste tegenvaller dit jaar?

Ook deze vraag ga ik met een superheldenfilm beantwoorden: Wonder Woman. Als feminist en superheldenfilmfan (ja, dat is één woord) had ik hoge verwachtingen. Eindelijk een vrouwelijke superheld, dat zou tijd worden! Met mijn bak popcorn had ik mij comfortabel gezeteld in de gigantische bioscoopstoel. Ik wilde héél graag deze film leuk vinden, maar het lukte me toch niet. Hij was me te geforceerd, hij deed niets met me, hij raakte me niet en alle plotwendingen waren ongeloofwaardig. De film nam zichzelf te serieus of juist niet serieus genoeg in de rol die het had om een vrouwelijke superheldenfilm te maken. Ik weet niet wat het was, maar de film deed niet wat het moest doen (bijvoorbeeld me aan het janken maken voor ongeveer vijftig procent van de duur van de film, zoals Logan wist te doen).

Naar welke films, serie, game en/of boek kijk jij uit in 2018?

Ik kijk uit naar de nieuwe afleveringen van Black Mirror (die strikt genomen nog in 2017 verschijnen, maar pas zó laat dat ik het even reken onder het nieuwe jaar). Ook ben ik benieuwd naar de nieuwe afleveringen van New Girl die als het goed is in 2018 gaan verschijnen, hoewel nog niet bekend is wanneer precies. Wel is bekend dat dit het laatste seizoen gaat worden, dus ik ben benieuwd hoe ze het af gaan ronden. Ik denk dat het goed is dat ze ermee ophouden, series moeten stoppen op hun hoogtepunt (looking at you, How I Met Your Mother).

Tenslotte kijk ik heel erg uit naar de nieuwe hoekbank die hopelijk gaat komen in 2018 voor een nóg betere film/serie/boek/game-ervaring!

Written by
Maren is een 23-jarige studente Mediawetenschappen. Zoals elke vrouw van deze leeftijd is ze vooral gek op romantische komedies in haar vrije tijd. Af en toe een intellectueel hoogstandje kan ze echter af heus ook wel waarderen en historische klassiekers behoren tot één van haar fascinaties. Met horrorfilms hoef je echter dan weer níet aan te komen zetten, want dan kan Maren haar nachtrust vaarwel zeggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.