2017 in een notendop volgens Max

We eindigen dit jaar met een reeks terugblikken op 2017 én een kleine vooruitblik op 2018. Iedere redacteur vertelt over hun hoogte- en dieptepunten op gebied van films, series, games en boeken. Ook nemen we een kijk in de glazen bol voor 2018. Vandaag vertelt Max over zijn afgelopen jaar en zijn goede voornemens voor volgend jaar.

Wat vond jij van het jaar 2017 op het gebied van films, series en/of games?

2017 was voor mij het jaar dat ik naast mijn PlayStation 4 ook een Xbox One S aanschafte. Op zich heb ik hier echter niet heel erg veel op gespeeld. Het aanbod echt leuke titels viel dan toch weer wat tegen en ik blijf liever spelen op de PlayStation 4 die voor mij gewoon serieus prettiger weg speelt. Ook was het voor mij het jaar dat ik voor het eerst naar de Gamescom in Keulen ben geweest met het zootje ongeregeld dat Undercover-Network heet. Dat was een hele leuke ervaring. Ik denk dat toch wel echt de topper van dit jaar Wolfenstein: The New Colossus was. Qua films en series heb ik het dit jaar veel rustiger aan gedaan. Ik ging nog wel regelmatig naar de bioscoop, maar voorheen was dat echt meerdere keren per week en dit jaar gemiddeld echt niet meer dan 1x per week.

Uiteraard heb ik genoten van het zevende seizoen van Game of Thrones, maar ook van het derde seizoen Narcos en diverse films. Een heel toffe tijd was de zomerperiode omdat toen in Den Bosch een lokaal bioscoopje diverse openluchtfilms vertoonde. Daar zaten uiteraard wel wat films bij die ik al kende, maar Hell or High Water had ik indertijd in de bioscoop moeten missen en deze geweldige film heb ik dus nu in de openlucht kunnen zien.

Wat was jouw leukste aanschaf?

Ik heb dit jaar eigenlijk bitter weinig aangeschaft. Films en series al helemaal niet, en op gamegebied ook niet al te veel. Waarschijnlijk is mijn fijnste aankoop op gamegebied toch wel Horizon Zero Dawn geweest. Echt een geweldige game, met een ontzettend mooie ervaring.

Wat is jouw favoriete film, serie of game van het jaar?

Dat is in dit geval een film en die film heeft me echt compleet verrast. Ik zag hem terwijl ik in Amerika was, net iets voordat deze in Nederland de bioscoop bereikte. Eigenlijk wist ik niets van deze film, die op alle fronten scoort. Een geweldig spelende jonge hoofdrolspeler en de stem van Liam Neeson. Over welke film ik het heb? A Monster Calls.

Wat vond jij de grootste tegenvaller van dit jaar?

Dat is dan toch wel Resident Evil: The Final Chapter, daar had ik op zich al niet veel van verwacht, want de Resident Evil films waren hooguit vermakelijk en nooit meer dan dat. Als zo’n film dan toch nog onder die verwachtingen presteert, dan is het absoluut de tegenvaller van het jaar.

Naar welke films, series of games kijk jij uit in 2018?

Qua series staat als echte die-hard Stephen King-fan natuurlijk Castle Rock op het lijstje en daar zal ongetwijfeld nog heel veel bijkomen. Qua films kijk ik heel erg uit naar Ready Player One, waar ik het boek ook van op mijn lijstje heb staan. Games zijn er natuurlijk ook wel weer zat waar ik naar uit kijk. In ieder geval de nieuwe God of War, waar ik alle voorgaande delen van heb verslonden.

Geschreven door
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.