2017 in een notendop volgens Merel

We eindigen dit jaar met een reeks terugblikken op 2017 en een kleine vooruitblik op 2018. Iedere redacteur vertelt over zijn of haar hoogte- en dieptepunten op gebied van films, series, games en/of boeken. Ook nemen we een kijkje in de glazen bol om te zien wat de redacteur verwacht van het komende jaar. Vandaag vertelt Merel over haar afgelopen jaar en waar ze naar uitkijkt in het nieuwe jaar.

Wat vond jij van het jaar 2017 op het gebied van films, series, boeken en/of games?

Vroeger was ik een echte seriekijker, met een enorm breed scala aan series die ik volgde. Dit jaar was mijn seriejaar echter karig. Ik keek er maar een paar en ik had ook niet echt het gevoel dat ik bijzondere series misliep. Op gebied van films vond ik het een goed jaar. Spider-Man: Homecoming, Jumanji: Welcome to the Jungle en The Big Sick waren mijn grote drie verrassingen. Drie films die ik heel veel leuker/beter vond dan verwacht. Verder heb ik erg genoten van Beauty and the Beast, Star Wars: The Last Jedi, Wonder Woman en heel veel andere films. Naast films heb ik ook nog aardig wat boeken gelezen, want er kwamen weer veel goede nieuwe boeken uit dit jaar, waaronder de nieuwe Dan Brown. Wat games betreft gaan we door naar de volgende alinea.

Wat was jouw leukste aanschaf?

Mijn leukste aanschaf dit jaar was een Playstation 4 met een VR-bril. Ik schreef er eerder al een uitgebreid stukje over die je hier kan teruglezen. Ik ben niet echt een gamer en ik schrijf maar héél af en toe voor onze game-afdeling, maar misschien dat daar het komende jaar verandering in komt.

Wat is jouw favoriete film, serie, boek en/of game van dit jaar?

Een favoriete film kiezen is echt extreem moeilijk. Er kwamen zoveel mooi, grappige en/of goede films uit dat ik liever in elk genre mijn favoriet zou kiezen, maar ook dan is het lastig. Hierboven heb ik echter al een paar films toegelicht en dat zijn zeker wel favorieten dus. Mijn favoriete serie was denk ik iZombie. Deze is simpel, maar toch grappig, af en toe spannend en het kijkt lekker weg. Aanradertje dus. Het beste boek vond ik denk ik Dan Brown – Oorsprong. Het is goed geschreven, spannend en intrigerend. Wat betreft games heb ik er nog niet veel gespeeld, maar mijn favoriet is tot nu toe Gran Turismo Sport.

Wat vond jij de grootste tegenvaller dit jaar?

Ik heb er meerdere eigenlijk. Te beginnen met The Emoji Movie. Ik vond de trailer heel grappig, maar uiteindelijk vond ik de film erg tegenvallen. Verder ben ik enorm blij dat ik The Mummy niet in de bioscoop ben gaan bekijken. Wat een tegenvaller was dat, ik heb deze thuis uiteindelijk niet eens meer afgekeken. Ook Transformers: The Last Knight vond ik erg tegenvallen, vooral het begin. Gelukkig werd de film halverwege toch nog iets beter.

Naar welke film, serie, boek en/of game kijk jij uit in 2018?

Ik heb nog niet echt vooruit gekeken, maar ik ben ontzettend hyped door Marvel’s Black Panther: ik kan niet wachten om deze eindelijk in de bioscoop te kunnen bewonderen. Eigenlijk kan Black Panther nu alleen nog maar heel erg tegenvallen zo enthousiast ben ik, maar we zullen zien. Ook heb ik zin in Ocean’s 8, een nieuwe film in de Ocean’s-franchise met dit keer allemaal vrouwen in de hoofdrol, waaronder Sandra Bullock. Dan is er nog het VR-spel Moss met een schattig muisje in de hoofdrol, het nieuwe boek van David Baldacci over Vega Jane en het nieuwe boek van Charlotte de Monchy. Prettig nieuwe kijk-, speel- en leesjaar allemaal!

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.