3 Netflix series rond om vrouwelijke influencers

Op Netflix staan ruim 1700 series en er komen wekelijks nog nieuwe bij. Het is daarom goed zoeken naar interessante opties voor jou. Daarbij wordt het aanbod aangepast aan titels die alledaagse onderwerpen aan bod laten komen. Zo ook het onderwerp ‘vrouwelijke influencers’. Om je op weg te helpen, geven we je drie tips voor series die over dit onderwerp gaan.

Impact hebben

Het doel van influencers is natuurlijk om impact te hebben. Iets teweeg te brengen met datgene wat zij de wereld in slingeren en waarvan zij overtuigd zijn dat anderen het echt moeten zien of horen. Daarbij zijn vriendschappen en humor onmisbaar, want van droge stof raakt niemand geïnspireerd.

Emily in Paris

Emily Cooper is marketing medewerkster in Amerika, maar voor een grote klus bij het farmaceutische bedrijf Savoir, wordt ze naar Parijs gestuurd. Een functie die eigenlijk door haar baas zou worden ingevuld, maar door omstandigheden kan dit niet doorgaan. Een jaar lang zal ze haar leven en haar vriend in Amerika achter moeten laten voor een baan in een land waar ze de taal niet kent. Ze wijzigt haar accountnaam op Instagram naar Emily in Paris, waarop ze haar tijd in de stad der liefde vastlegt, zoals influencers zouden doen. Makkelijk is de stad niet, want de collega’s van Savoir lijken niets van haar ideeën te moeten weten. Al op haar eerste dag in de stad ontmoet ze Mindy, die haar beste vriendin wordt en Gabriel, haar net iets te knappe buurman. Ze krijgt te maken met grote merken waarvoor ze een marketing strategie moet uitdenken. De één met meer succes dan de ander. Zo brengt ze zichzelf, niet alleen op werkgebied, vaak goed in de problemen. Toch komt het meestal weer goed. Een luchtige serie, die je binnen no time wegkijkt en die je meevoert in liefde, vriendschap, leugens en succes. Ook al bevat het veel clichés en weet je vrij snel hoe het afloopt, toch wil je blijven kijken. En gelukkig zijn er nog in ieder geval twee extra seizoenen aangekondigd.

The bold type

Jane, Kat en Sutton zijn elkaars beste vriendinnen en werken samen bij Scarlet Magazine. Influencers via een heel ander platform dus, hoewel er aan het magazine ook een website en Twitteraccount gelinkt is. Geen enkel onderwerp dat bij het leven hoort wordt in één van de vijf seizoenen uit de weg gegaan. Je ziet een enorm hechte vriendschap, maar ook alle moeilijke momenten die bij liefde, seksualiteit, onzekerheid, rouw, actievoeren en gezondheid horen komen voorbij. Взять мгновенный онлайн займ под 0 процентов. Want wat doe je als je verliefd wordt op een van de belangrijkste medewerkers binnen het bedrijf waar je werkt? Of als je te horen krijgt dat je als jonge vrouw het borstkanker-gen hebt, waar je moeder aan overleden is? Wat doe je als je erachter komt dat je eigenlijk op hetzelfde geslacht valt? Allemaal moeilijke vragen in het leven, maar niet te moeilijk als je het samen met je vriendinnen kunt delen. Naast deze moeilijke thema’s is er ook ruimte voor veel humor en momenten die je een warm gevoel bezorgen. Pak de tissues en een thermoskan thee er dus maar vast bij want deze serie wil je in één keer uitkijken.

Girlboss

Een serie gebaseerd op het boek Girlboss van Sophia Amoruso dat in 2014 verscheen. In dertien afleveringen zie je hoe de ambitieuze Sophia een eigen bedrijf opzet, genaamd Nasty Gal. Hiervoor gaat ze op zoek naar tweedehands schatten qua kleding. Die tovert ze vervolgens om tot unieke items, die ze weer te koop aan kan bieden. En dat allemaal in haar kleine appartementje, dat ze betaalt van haar baantje als campusveiligheidshost voor de Academy of Art Univeristy in San Francisco. Hoewel haar leven er niet heel rooskleurig uitzag, weet ze er toch wat van te maken. Zo begint haar bedrijfje klein, maar door juiste keuzes te maken groeit het al snel uit tot een groot succes. Helaas was de serie voor Netflix een minder groot succes en dus komen er geen nieuwe seizoenen meer bij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.