Recensie: The Borderlands

Samenvatting
The Borderlands is een film die niet weet te boeien door het gebrek aan een goed verhaal en de vele loze beelden van kamers waar niets te zien is. De acteerprestatie is eigenlijk het enige pluspunt van deze film, ook al wordt deze niet gebruikt om de karakters interessant te maken. De blu-ray bevat als extra enkel en alleen een trailer, die ook nog eens erg misleidend is. Samen met het doosje doet het namelijk een totaal andere film verwachten. Wellicht dat liefhebbers van found footage-films The Borderlands kunnen waarderen, maar de rest kan deze film beter links laten liggen.
4.5

Een drietal van specialisten gaat naar een afgelegen kerk om daar bovennatuurlijke krachten te onderzoeken die daar aanwezig zouden zijn. Ze hebben beelden gezien van uit het niets verschuivende objecten op het altaar tijdens een doping van een baby, maar de onderzoekers willen eerst ontegensprekelijk bewijsmateriaal. Ze twijfelen aan de echtheid van de beelden en daarom gaan ze gewapend met vele camera’s proberen om de paranormale verschijnselen vast te leggen.

Deze found footage-film is het regiedebuut van Elliot Goldner, die ook zelf het script heeft geschreven. Voor de cast heeft hij Gordon Kennedy, Robin Hill en Aidan McArdle opgetrommeld. Kennedy heeft ontzettend veel ervaring en speelde onder andere in de televisieserie Robin Hood. Hill heeft nauwelijks ervaring als acteur, maar had wel de hoofdrol in Down Terrace. Ook McArdle heeft weinig grote rollen op zijn naam staan, maar heeft wel in meerdere films en series gespeeld. Desondanks de weinige ervaring van twee van de drie, zetten ze alle drie prima werk neer.

bordelands_2

Helaas is dat ook meteen het enige positieve aan de film, want tot onze grote teleurstelling weet deze film nergens te vermaken. Dat ligt onder andere aan het feit dat je continu opnames van de opgehangen camera’s ziet, waarop niks te zien is. Vaak zit je minuten lang te kijken naar deze beelden en dat zorgt niet voor spanning. De specialisten hebben een camera aan hun hoofd hangen, maar dat levert geen schuddende beelden op. Het lijkt meer alsof de regisseur de film in beeld heeft willen brengen alsof je door de ogen van de hoofdrolspelers kijkt, dan dat het zelf opgenomen beelden zijn. Bij een found footage-film verwacht je eigenlijk beelden van een handcamera, die af en toe ook gericht is op de filmer zelf.

Ook schort het de film aan een goed verhaal. Voor zo ver er een verhaal is, is het saai. Zeker in het eerste half uur lijkt deze film op realityserie met minder spanning en intriges dan de gemiddelde Utopia-aflevering. Als ze daarna eindelijk voor het eerst naar de kerk gaan voor het onderzoek, lijkt het spannend te gaan worden, maar helaas, dat is niet het geval. Voor enige spanning moet je vijfkwartier wachten, waarna de film zonder enige uitleg eindigt. Wat de film ook niet goed doet, is het feit dat je niks weet van de karakters. Daardoor boeit het niet welk lot ze ondergaan.

bordelands_1

De blu-ray is ook niet bijzonder te noemen. Onder het kopje extra’s vind je alleen de erg misleidende trailer. Alle interessante beelden uit de trailer komen uit het laatste kwartier. Het doosje zelf doet ook een hele andere film verwachten. De afbeelding die bestaat uit gedraaide kubussen in de vorm van een kruis, doet niet vermoeden dat het om een vrij normaal, maar vervallen kerkje gaat. Het doosje staat vol quotes en schreeuwende teksten, die doen vermoeden dat dit een meesterwerkje is. Het enige positieve aan de blu-ray is dat de beeldkwaliteit wel zeer goed is, maar dat mag je eigenlijk ook gewoon verwachten.

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.