7 Horrorfilms voor Halloween die je waarschijnlijk niet kent

Volgende week woensdag is het weer Halloween en dat is een prima gelegenheid voor een horrormarathon. Maar welke films zet je dan op? Lijstjes met decennia oude klassiekers zijn er al genoeg, daarom vandaag een lijstje zeven horrorfilms van na 2000 die je waarschijnlijk nog nooit hebt gezien.

1. The Collector

Kluizenkraker Arkin besluit voor de laatste keer z’n slag te slaan, maar in het huis waar hij inbreekt blijkt nog een andere ongenodigde gast te hebben. Het huis staat vol met levensgevaarlijke vallen… De vallenzetter heeft wel erg lugubere plannen.

Deze film is spannend, met een slimme hoofdpersoon waarvan je hoopt dat hij ongeschonden uit de strijd komt.

2. The Loved Ones

Brent wijst Lola’s verzoek om met haar naar het eindejaarsbal te gaan af en dat komt hem duur te staan… Lola neemt op een bijzonder sadistische manier wraak op hem.

Het verhaal stelt op zich niet zo heel veel voor, maar toch is deze film erg vermakelijk door de fantastische rol van Robin McLeavy als de psychopatische wraaknemer.

3. Los ojos de Julia

Julia lijdt net als haar tweelingzus Sara aan een gruwelijke ziekte die langzaamaan het zicht wegneemt. Als op een dag Sara zelfmoord pleegt, is Julia er heilig van overtuigd dat ze dat niet uit eigen wil heeft gedaan.

Zodra Julia’s zicht achteruit gaat, krijg je als ook geen gezichten meer te zien. De film neemt je volledig mee in het verhaal, met een erg verrassende ontknoping als gevolg.

4. Haute Tension

Marie en Alexia zijn beste vriendinnen en gaan een nachtje logeren op de boerderij van Alexia’s ouders. Als de nacht valt begint de ellende: een maniak dringt binnen en richt een bloedbad aan.

Franse horror doet het vaak goed, zo ook deze film. Gruwelijk, smerig, spannend en met een fantastische ontknoping die je lang bij zal blijven.

5. Busanhaeng

Als een zombievirus uitbreekt in Zuid-Korea, proberen de passagiers aan boord van de trein van Seoul naar Busan in leven te blijven, maar ze kunnen geen kant op.

Het begin van deze film oogt een beetje als een slechte B-film, maar schijn bedriegt. De film is ontzettend spannend tot het einde. De slimme en snelle zombies houden het tempo hoog. Het einde is verrassend en erg sterk.

6. The Clinic

Beth en haar verloofde zijn op reis en maken een tussenstop in een motel. Als Beth wakker wordt, ligt ze op een geïsoleerde plek en blijkt haar ongeboren baby te zijn verwijderd. Hoe ver gaat ze om haar kindje terug te krijgen?

Een bizar uitgangspunt, maar een film die het kijken waard is. Al is het maar omdat je natuurlijk wilt weten wat er aan de hand is.

7. As Above, So Below

Een groep verkenners daalt af in een catacombe dat ergens verborgen ligt onder de straten van Parijs. Wat slechts een spannende afdaling zou moeten worden, wordt een avontuur waarbij hun levens aan een zijden draadje hangen.

Het is een found footage-film en zeker een waarbij het schuddende camerawerk goed werkt. Het boeit van het begin tot eind en na de spannende ontknoping blijf je achter met materiaal tot nadenken.

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.