7 personages op de nominatie om Avengers: Endgame niet te overleven

Het duurt niet lang meer voor we eindelijk kunnen genieten van het vervolg op Avengers: Infinity War. Na de twee recentste Marvel films, Ant-man and the Wasp en Captain Marvel, die zich afspeelden voor de gebeurtenissen van Infinity War, is het eindelijk tijd om verder te gaan waar we in het MCU gebleven waren. Thanos en zijn beruchte “snap” zorgde ervoor dat vijftig procent van al het leven in het universum tot as verging. Zelfs bekende helden als Spiderman, Black Panther en Dr. Strange ondergingen dit nare lot. Gelukkig zijn er genoeg redenen om te verwachten dat zij terug tot leven zullen komen, maar we leven evenmin in de illusie dat elk personage het einde van Avengers: Endgame levend gaat bereiken. Bij deze een overzicht van 7 personages die, naarmate de lijst vordert, een steeds grotere kans maken om de film niet te overleven.

1. Black Widow

Als lid van de originele Avengers lijkt je kans sowieso al iets groter om het einde niet te halen, maar in het geval van Black Widow is het nogal twijfelachtig. Haar rol lijkt toch ondertussen wel een beetje uitgespeeld nu het aantal personages met daadwerkelijke superkrachten alsmaar toeneemt. Toch is haar personage wel gegroeid in de afgelopen films en een vitaal onderdeel van het team geworden. Het kan met Black Widow alle kanten op.

2. Thor

En ja, weer een lid van de originele Avengers in de lijst. Thor is aan de ene kant een perfect personage om nu afscheid van te nemen. Loki is dood, zijn planeet is verwoest, het restje van zijn volk dat is overgebleven is ook nog eens gehalveerd na de “snap”. Het maakt Thor een perfecte kandidaat om zichzelf op te offeren, ware het niet dat het personage in de derde Thor film, Thor Ragnarok, pas echt zijn potentie waar maakte. Chris Hemsworth heeft aangegeven nog best interesse te hebben in een Thor 4 als ze deze lijn doortrekken.

3. Nebula

Nebula is niet bepaald beste vriendjes met haar lieftallige vader Thanos. Na alles wat hij haar heeft aangedaan zou het een prachtige einde zijn voor Nebula als zij Thanos kan afmaken, al moet ze zichzelf er voor opofferen. De enige andere optie lijkt om Nebula deel te maken van de Guardians of the Galaxy, maar of ze daar goed tussen past is maar de vraag.

4. Hawkeye

Na zijn afwezigheid in Infinity War, keert Hawkeye in Endgame terug als Ronin, de donkerdere versie van zijn personage. Hij zet alles op alles om zijn gezin terug tot leven te krijgen, maar wat voor een rol zal hij verder nog kunnen hebben in het MCU.

5. Thanos

Na alles wat Thanos veroorzaakt heeft, met name de “snap”, lijkt de kans klein dat de Avengers hem levend laten wegkomen als ze hem weten te verslaan. Zelfs al zouden alle tot as vergane mensen terugkeren, heeft hij alsnog de dood van Loki op zijn geweten en het verminken van Nebula. Thor en Nebula zullen hem hier niet snel voor vergeven.

6. Iron Man

Hij begon het MCU en zou het plaatje compleet kunnen maken door in de, door hem zelf benoemde, “Endgame” zich op te offeren om alle anderen weer tot leven te brengen. Het mooiste zou zijn wanneer hij dit samen zou doen met een collega Avenger, waar hij in Civil War nog flinke ruzie mee kreeg, maar die als enige nog hoger op de lijst staat om Endgame niet te overleven.

7. Captain America

Steve Rodgers, Captain America, een interessante superheld. Zijn stand-alone films waren niet de meeste geliefde onder de Marvel fans, maar het personage is wel gegroeid in zijn rol als Avenger en captain van het team. Het contract van Chris Evans loopt af en het zou dan ook prachtig zijn als zijn personage zich samen met Iron Man opoffert om de nieuwe Avengers terug tot leven te brengen. Zeker nu een nieuwe Captain zich bij het team voegt in Endgame.

 

Mark Zwartkruis
Geschreven door:
Mark schrijft al jaren graag en geniet ook altijd van games, films en televisie. Bij Play Watch Read focust hij zich vooral op de games en dat doet hij met veel plezier.

reageer

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.