8 fascinerende vampiers uit films en series

Vampiers zijn bekende fantasievolle monsters die leven van mensenbloed, ’s nachts tot leven komen en dan achter hun prooi aangaan. Door de jaren heen hebben deze nachtelijke moordenaars diverse veranderingen doorgemaakt. Vandaag bespreken we de verschillende vampiers uit een aantal zeer populaire bekende films en series.

Buffy the Vampire Slayer – 1997

De series’ favoriete vampier, waar de hoofdrolspeelster Buffy elke keer weer mee te maken krijgt, is de vampier Spike (James Marsters).  Diens on-and-off vriendin is Drusilla (Juliet Landau) en beide hebben demonische plannen. Er komt echter een moment dat de witharige Spike goedaardig lijkt te worden en zelfs gevoelens lijkt te krijgen voor Buffy.

Angel – 1999

De titelrol wordt gespeeld door acteur David Boreanaz (Bones) en is een goedaardige vampier. Samen met zijn team van mensen probeert hij diverse onaardse demonen uit te schakelen. De serie is een spin-off van Buffy the Vampire Slayer waarin het karakter Angel een relatie heeft met Buffy (Sarah Michelle Gellar) de vampierdoder.

The Vampire Diaries – 2009

In deze serie komen veel vampiers aan bod. Mensen die transformeren tot vampier of later in de serie komen. Waar het echter allemaal mee begint zijn de Salvatore broers. Stefan (Paul Wesley) de goedaardige en ‘vegetarische’ vampier versus diens bloeddorstige broer Damon (Ian Somerhalder).

The Originals – 2013

De spinnoff van The Vampire Diaries is The Originals die zich focust op de familie Mikaelson. De broers Klaus (Joseph Morgan) en Elijah (Daniel Gillies) en hun zuster Rebecca (Claire Holt) zijn de drie belangrijkste karakters uit de serie. We leerden deze familie kennen in seizoen 4 van the Vampire Diaries, waar al sneel bleek dat deze oudste vampiers geen lieverdjes zijn.

Interview with the Vampire – 1994

Zoals de titel al zegt, wordt in deze film een levensverhaal verteld door een vampier over diens eigen leven. Wat doet een vampier nou allemaal in zijn  oneindige leven? Brad Pitt speelt de 200 jaar oude vampier Louis die zijn verhaal doet bij journalist Daniel Molley. Vanaf het moment dat Lestat (Tom Cruise) hem vampier maakt en daardoor het oneindige leven biedt.

Blade – 1998

Wesley Snipes speelt de rol van Blade, een half vampier/half mens die de taak op zich heeft genomen om al het monsterlijke gespuis de wereld uit te roeien. Gekleed in het zwart met idem zonnebril en zwaar geschud gaat hij de nachtelijke strijd aan.

Twilight – 2008

De vier Twilight films zijn gebaseerd op een boekenreeks en had daardoor al enige fans. De vampierenfamilie die in deze films centraal staat, is de Cullen familie. Vampiers in deze films schitteren als diamanten in de zon en hebben mensenbloed afgezworen. De familie komt pas in problemen bij de machtigste vampieren wanneer Edward (Robert Pattinson) een relatie krijgt met de menselijke Bella (Kristen Stewart).

Dracula Untold – 2014

Deze Dracula film is uiteraard niet de eerste film die het verhaal verteld van de meeste bekende vampier. In deze film zien we het ontstaan van Dracula, wanneer Vlad (Luke Evans) zijn koninkrijk moet beschermen tegen de Turken. Vlad gaat tot het uiterste door contact te zoeken met Master Vampire (Charles Dance).

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.