8 horrorfilms die op de planning staan

De behoefte aan horrorfilms is aan het eind van het jaar altijd groter dan in de rest van het jaar en gelukkig kan elke liefhebber zijn hart ophalen de komende maanden.

1. Happy Death Day – 12 oktober (bioscoop)

Heb je aanstaande vrijdag de dertiende niks te doen? Misschien is deze film wel iets voor jou! In Happy Death Day herbeleeft een studente de dag waarop ze vermoord wordt, net zolang tot ze achterhaald wie haar moordenaar is.

2. Cult of Chucky – 25 oktober (dvd/blu-ray)

Vier jaar na de reboot van Chucky, met de film Curse of Chucky, volgt er nog een nieuw deel in de reeks. Dit zevende deel verschijnt direct op dvd/blu-ray en komt niet naar het witte doek. Toch zullen genoeg mensen benieuwd zijn na de gruwel moorden die de pop dit keer weer pleegt.

3. Jigsaw – 26 oktober (bioscoop)

Net op tijd voor Halloween keert Jigsaw terug op het witte doek. In dit nieuwste deel in de Saw-reeks (waarvan deel zeven in 2010 in principe het laatste deel zou zijn) duiken overal lijken op. De moordenaar lijkt de doodgewaande John Kramer te zijn…

4. The Snowman – 2 november (bioscoop)

Deze bloedstollend spannende horrorfilm waarvan de trailers al een tijdje in de bioscoop te zien zijn, is een boekverfilming van Jo Nesbø’s gelijknamige boek. Er is een moord gepleegd en de enige aanwijzing is een sneeuwpop met een rode sjaal.

5. Leatherface – 2 november (bioscoop)

Alsof er nog niet genoeg The Texas Chain Saw Massacre-films zijn, verschijnt er binnenkort wéér een nieuwe prequel. Deze film staat los van de reboot in 2013 en vertelt de tragedie van de Leatherface, voordat hij een seriemoordenaar werd.

6. Insidious: The Last Key – 11 januari (bioscoop)

Nog een nieuw deel in de Insidious-reeks… De releasedatum betekent in ieder geval weinig goeds. De slechtere films worden vaak in januari gedumpt, net na de feestdagen. Dit keer duikt het kwaad op in het huis van Dr. Elise Rainier, de paranormaal begaafde die meermaals families verloste van demonische entiteiten.

7. Cloverfield Movie – begin 2018 (bioscoop)

Tussen de eerste twee Cloverfield-films zat acht jaar, maar nu komt ruim een jaar later het volgende deel al uit. Deze reeks heeft een grote groep aanhangers en dus kan het speculeren beginnen.

8. The Purge: The Island – zomer 2018 (bioscoop)

Alsof drie The Purge-films niet genoeg zijn, komt er volgend jaar ook nog een prequel op het eerste deel uit. Het is nog even afwachten, maar stiekem wekt deze nieuwe titel toch weer de nieuwsgierigheid op, ook al zijn de eerste drie delen behoorlijk matig.

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.