8 keer films en series over hackers

In vele films en series komen hackers voorbij die in een paar seconden de meest fantastische hacks voor elkaar kunnen krijgen en bij elke overheidsinstantie in kunnen breken. Over het algemeen niet echt realistisch, maar daarom niet minder leuk. Hieronder een lijstje waarin we een aantal leuke/goede films en series tevoorschijn haalden met fantastische hackers. 

1. Mr. Robot

Er is niets dat Elliot niet alleen, of met zijn team van fantastische hackers kan kraken. Mr. Robot is een serie die een elite groepje hackers laat zien, waarvan Elliot zeker de belangrijkste is. Een steengoede serie die ook nog eens erg overtuigend is.

2. Hackers

Een film die al snel gebombardeerd werd tot cultklassieker. Ondertussen is de film alweer ruim 20 jaar oud en daarmee is de toch al vrij ongeloofwaardige film nog een stukje erger geworden. De cultstatus is echter meer dan verdient en daarom hoort ook deze film thuis in het rijtje van fantastische hackerfilms.

3. Blackhat

Tijdens het filmen van Blackhat waren er continu echte hackers op de set aanwezig om te adviseren. Hoewel de film verder nooit echt veel bekendheid kreeg, scoort deze op hackersgebied wel redelijk. Met een mooie hoofdrol van Chris Hemsworth die de belangrijke hacker speelt, is het uiteindelijk toch een prima film.

4. Person of Interest

Deze serie draait om een fantastische programmeur, een actievolle spierbundel en een supercomputer (Uiteraard geprogrammeerd door eerstgenoemde). Gedrieën proberen ze mensen te helpen en moorden te voorkomen, waarbij camera’s en persoonlijke dossiers natuurlijk moeiteloos gehackt worden. Een serie die zeker garant staat voor wat vermaak op je vrije avond.

5. Antitrust

Deze thriller uit 2001 draait om een programmeur die een fantastische baan aangeboden krijgt bij een groot bedrijf. Het wordt natuurlijk al gauw duidelijk dat er iets mis is in het bedrijf en aan Milo Hofman (Ryan Phillippe) de taak om erger te voorkomen.

6. Scorpion

Men neme een aantal van de slimste nerds in Amerika en geeft ze de opdracht om rampen te voorkomen. Niet al te realistisch of goed in elkaar gezet, maar wel vermakelijk en vol met actie. Geen computer is veilig, of eigenlijk is niets veilig, voor dit vreemde groepje wereldredders.

7. Swordfish

Een film met heel wat bekende sterren zoals Hugh Jackman (de hacker), John Travolta en Halle Berry, helaas betekent dat niet direct dat de film goed is. Uiteindelijk behaalt Swordfish een vrij gemiddelde score, maar wat hacken betreft zit het prima.

8. The Girl with the Dragon Tattoo

Misschien heb je het boek gelezen (Mannen die vrouwen haten), of de Zweedse versie gezien (Män som hatar kvinnor), beide misschien wel beter dan deze Amerikaanse film over een onderzoeksjournalist en een fenomenale vrouwelijke hacker die op jacht gaan naar de waarheid en een goed verhaal. De Amerikaanse versie is echter verreweg het bekendste en ook zeker niet slecht, dus daarom mag deze dan toch in de lijst.

 

Vooral in de filmwereld zien we vrij regelmatig hackers en dan met name in het actie filmgenre. Ook in de sciencefictionfilms zien we hackers vaak terugkomen. Voor nu laten we het echter even bij deze films (en natuurlijk fantastische series), probeer eerst maar eens tijd te vinden om deze allemaal te kijken. 

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.