9 manieren om de reclameblokken nuttig te gebruiken

Soms is het best makkelijk om gewoon een film of serie op de televisie te kijken, maar het grote nadeel is toch wel de reclame. Je krijgt de ene naar de andere reclameblok voor je en er lijkt maar geen eind aan te komen. Daarom bedachten wij negen manieren om de reclameblokken nuttig te gebruiken.

1. Hapjes en drankjes

Een open deur natuurlijk, maar vergeet vooral niet jezelf te voorzien van hapjes en drankjes! Zijn een biertje en een bakje chips niet de eerst levensbehoefte bij een televisiefilm?

2. Stompzinnige internetfilmpjes kijken

In plaats van de hele dag te verspillen aan de onzin op het internet, kun je je ook beperken tot een aantal blokken van zeven minuten. Afhankelijk van hoelang de film duurt kun je waarschijnlijk minstens een halfuur naar internetgekkies en kattenfilmpjes kijken.

3. De reclames bekritiseren

Ga lekker op alle slakken zout leggen. Waarom bestelt een man een the real thing terwijl zijn glas nog niet leeg is? Wat heeft iemands passie te maken met zijn gehoor? Liefhebbers drinken thee op de bank?

4. Filmfeitjes opzoeken

Word wat wijzer over de film en de acteurs door de reclametijd te besteden aan het lezen van een Wikipediapagina. Vooral leuk om je medefilmkijkers te vervelen met feitjes.

5. Orden jouw collectie

Zet alle blu-rays, dvd’s en videobanden weer eens op alfabetische volgorde, of verzin een hele nieuwe manier van ordenen. Blijf in ieder geval in de buurt van je televisie, want je moet natuurlijk wel horen dat de film of serie weer verder gaat.

6. Doe een drankspel

Kies een onderwerp en neem steeds een shotje. Bijvoorbeeld als je een breed grijnzende vrouw met hagelwitte tanden, een veel te perfect gezin of een zielige bejaarde ziet.

7. Lees een boek

Als je een boekverfilming kijkt, kun je prima de zeeën van tijd die je tijdens de reclames hebt gebruiken om het bijbehorende boek te lezen. Ideaal voor als je beide versies van het verhaal tegelijk tot je wilt nemen.

8. Zappen

Creëer je eigen televisieprogramma door te zappen. Verschillende reclames achter elkaar vormen misschien wel een komische uitspraak. Overigens kun je dit ook koppelen aan nummer 6.

9. Kijk op video on demand

Eigenlijk zou dit tip één moeten zijn, maar check toch even of de film niet gewoon op Netflix, Videoland of iets dergelijks staat. Het is toch veel lekkerder om een film aan stuk te kijken?

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.