Acteurs die ons in 2017 hebben verlaten

Het gebeurt regelmatig: ook bekende mensen sterven nu eenmaal. Afgelopen jaar leek het echter elke maand raak te zijn. Het was af en toe zelfs iets waar op gegokt werd. ‘Wie zal de volgende zijn die heen gaat?’ Wij weten natuurlijk ook dat het er veel waren. Daarom hebben we een aantal grootheden eruit gepikt. Ze zullen altijd worden gemist.

Martin Landau

Mocht je wat jonger zijn, dan zegt deze naam je misschien niets. Martin Landau was een Oscarwinnaar die waarschijnlijk het meest bekend is van zijn rollen in North by Northwest, Crimes and Misdemeanors en Ed Wood. Tel daarbij de tv-serie Mission Impossible op en je weet dat dit een grote jongen was. Gelukkig heeft de beste man een behoorlijk leven gehad. Hij is 89 jaar geworden.

Harry Dean Stanton

Ook dit is niet direct een man die voor de jongere lezers bekend zal zijn, maar bij de iets ouderen onder ons zeker wel. Het bekendst werd hij door de film van Wim Wenders, Paris, Texas. Hij stierf een natuurlijke dood op 15 september. Ook hij heeft een respectabele leeftijd bereikt. Hij werd 91 jaar oud.

Jay Thomas

Zeker bekend bij de liefhebbers van de serie Cheers, die een behoorlijk lange run heeft gekend. Thomas vocht helaas tegen kanker, en heeft op 69-jarige leeftijd de strijd verloren. Tot 2017 was hij nog behoorlijk actief, onder andere in de serie Ray Donovan.

Nelsan Ellis

Een heel stuk jonger, en vast ook wel meer bekend bij onze jongere lezers, was Nelsan Ellis die op 8 juli stierf op 39-jarige leeftijd. Deze acteur zullen mensen het beste kennen uit de hitserie True Blood, waarin hij de rol van Lafayette vertolkte. Hij overleed aan de gevolgen van hartfalen.

Michael Nyqvist

De Zweedse acteur Michael Nyqvist is ook het slachtoffer geworden van kanker. In dit geval longkanker. De acteur is het bekendst van de film The Girl with the Dragon Tattoo, waarin hij samenspeelde met Noomi Rapace. Hij stierf op 27 juni 2017. Hij is 56 jaar geworden.

Adam West

Adam West was in de jaren ’60 vooral bekend als Batman, de iconische rol die inmiddels al door diverse acteurs is vertolkt. Hij stierf op 9 juni in Los Angeles na een korte strijd tegen leukemie. Hij is 88 jaar geworden.

Roger Moore

We gaan nog even door met iconische rollen. Roger Moore behield natuurlijk de meeste faam van zijn vertolking van James Bond. Maar liefst zeven keer kroop hij in de huid van 007, waarmee hij nog steeds het record in handen heeft. Na een korte strijd tegen kanker moest hij op 23 mei het gevecht opgeven. Hij is 89 jaar geworden.

Bill Paxton

Niet iedere acteur is veelzijdig, maar Bill Paxton was dat zeker wel. Hij verscheen in een veelvoud van films, zoals Aliens en Titanic, maar speelde ook een polygamist in Big Love van HBO. Hij stierf op 25 februari aan complicaties na een hartoperatie. Hij is 61 jaar geworden.

Miguel Ferrer

Bekend van series als NCIS: Los Angeles en Crossing Jordan. Miguel Ferrer leed aan keelkanker. Hij stierf op 19 januari op 61-jarige leeftijd.

Richard Hatch

Voor alle fans van de serie Battlestar Galactica was het even slikken toen zij op 7 februari hoorden dat hun held, Captain Apollo, was overleden. De acteur had niet alleen een rol in de originele serie in de jaren ’70, maar kwam ook terug voor de short The Second Coming. Daarnaast heeft de beste man in enorm veel andere films en series gespeeld, zoals InAlienable en Prelude to Axanar.

Geschreven door
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.