Een avond filmhumor via de stream

Met vaak nog natte lentedagen halverwege de week, is vermaak voor binnen niet te missen. Tot de bloemen weer gaan bloeien en het zonnetje weer volop schijnt, kun je vooruit met deze filmaanraders. De afgelopen tijd zijn er weer genoeg humorfilms uitgekomen. In dit artikel lees je een aantal aanraders om een avondje goed te lachen met je popcorn op schoot. Met onderstaande twaalf films valt er hopelijk een leuke tijd te beleven.

Ome Cor  

Nadat zijn plan om fraude met arbeidsongeschiktheid te plegen is mislukt, gaat een ex-havenarbeider op zoek naar een nieuw huis en probeert hij het bij te leggen met zijn dochter. Een echte Rotterdamse humorfilm. Gegarandeerd lachen. Er zijn veel bekende plaatsen en BN’ers in deze film te spotten!

Duur: 87m

Genre: Komedie/Drama (Nederlands)

Beschikbaar via: Netflix, Youtube, Pathe Thuis, Prime Video.

 John Mulaney: Baby J

John zijn vijfde stand -up comedy show. Een chaotische interventie. Een turbulent verblijf in een afkickkliniek. Na een paar vreemde jaren keert John Mulaney weer terug naar het podium. Zijn nieuwste stand-up comedyvoorstelling is vanaf nu te bekijken vanuit huis.

Duur: 80m

Genre: Stand-up comedy (Engels met Nederlands ondertiteling)

Beschikbaar via: Netflix.

All Inclusive

Wanneer Jacco en Sylvie met hun dochter en zoon besluiten op vakantie te gaan naar een All Inclusive resort, wordt hun al wankele huwelijk zwaar op de proef gesteld. Jacco zal de confrontatie moeten aangaan met zijn vastbesloten vrouw, zijn puberende kinderen en zichzelf.

Duur: 114m

Genre: Komedie/Drama (Nederlands)

Beschikbaar via: Prime Video, Pathe Thuis, NPO Start.

Happy Single

Geeft Mollie haar geliefde ‘happy single’ status op of neemt ze alsnog de benen? Iedere man die in de buurt van Mollie komt, wordt gewaarschuwd: ‘deze meid breekt je hart’. De psychologe – met een specialiteit echtscheidingen – doet niet aan blijvertjes, gelooft niet in voorbestemd en krijgt kriebels van de term ‘de ware’. Als ze in haar stamkroeg Otis ontmoet en meer kriebels heeft dan ze wil toegeven, is haar natuurlijke reactie dan ook hard weglopen. Maar dan blijkt Otis de nieuwe collega te zijn die zij moet inwerken en behoort ontwijken niet meer tot de mogelijkheden. Mollies vrienden op de werkvloer proberen haar te overtuigen om de liefde een kans te geven, maar staan daarmee klaarblijkelijk voor hun lastigste case ooit.

Duur: 80m

Genre: Komedie/Romantiek (Nederlands)

Beschikbaar via: Netflix, Prime Video, Pathe Thuis.

Orion and the Dark (Orion en het Donker)

De angstige jonge Orion is bang in het donker. Dan komt de letterlijke belichaming van zijn grootste angst, “the Dark” bij hem op bezoek om te bewijzen dat er niets is om bang voor te zijn in de nacht. Orion moet beslissen of hij het onbekende kan leren accepteren en de vreugde van het leven kan omarmen. Een jongen met een levendige fantasie overwint zijn angsten op een onvergetelijke reis door de nacht met zijn nieuwe vriend: het reusachtige, lachende wezen Donker.

Duur: 92m

Genre: Komedie/Familie/Animatie (Nederlands/Engels)

Beschikbaar via: Netflix.

 Mike Birbiglia: The Old Man and the Pool

Comedian Mike Birbiglia duikt keihard in thema’s zoals sterfelijkheid, medische tests, kussens van de natuur, en een YMCA-zwembad met te veel chloor in deze eerlijke onemanshow. Met meerdere comedyshows op zijn naam, is een avond huilen van het lachen zeker een aanrader.

Duur: 77m

Genre: Stand-up comedy (Engels met Nederlands ondertiteling)

Beschikbaar via: Netflix.

Fijn Weekend

In de Franse Bourgogne komt een hechte vriendengroep bij elkaar op een herdenkingsweekend om hun overleden vriend te eren. Maar als de weduwe onverwachts haar nieuwe liefde aan de groep introduceert, groeit het weekend uit tot een rollercoaster aan emoties waarin de onderlinge verhoudingen volledig op scherp komen te staan.

Duur: 89m

Genre: Komedie/Romantiek (Nederlands)

Beschikbaar via: Netflix, Pathe Thuis.

Leo

Leo, de vermoeide hagedis van 74 jaar, zit al decennialang vast in een klaslokaal in Florida, samen met een schildpad. Wanneer hij ontdekt dat hij nog maar een jaar te leven heeft, besluit hij te ontsnappen om de wereld buiten het klaslokaal te zien. Echter, hij belandt in de problemen van zijn angstige leerlingen, inclusief een onvriendelijke vervangende docent. Voor Leo blijkt dit de vreemdste, maar meest bevredigende bucketlist ooit te zijn.

Duur: 102m

Genre: Komedie/Familie/Animatie (Nederlands/Engels)

Beschikbaar via: Netflix.

Jippie No More!

Als Gail, de oudste zus van Jaap Peter (Jippie), gaat trouwen, komt de hele familie bij elkaar in het grote landhuis van opa Willem. Samen willen ze er een groot feest van maken. Dat blijkt lastig als Jippie voor het eerst verliefd wordt op Lily, die meer oog lijkt te hebben voor zijn zusje Joe. Wanneer ook de rest van de familie tegen de welbekende gezinsperikelen aanloopt, lopen de spanningen hoog op. Maar als de trouwdag eindelijk aanbreekt, is het de liefde die iedereen weer samenbrengt.

Duur: 95m

Genre: Komedie/Familie (Nederlands)

Beschikbaar via: Pathe Thuis.

 Once Upon a Studio (Shortmovie)

Ondanks dat dit een shortmovie is en niet een echte langdurige film, is deze snelle ophaal aan vele bekende karakters toch een aanrader. De meest bekende en geliefde Disney Animatie-personages komen samen in: Once Upon a Studio, voor een vrolijke, entertainende en emotionele reünie waarbij ze zich verzamelen voor een spectaculaire groepsfoto om Disney’s 100e verjaardag te vieren. Een leuke korte herinnering voor alle leeftijden.

Duur: 10m

Genre: Komedie/Familie/Animatie (Nederlands/Engels)

Beschikbaar via: Disney+.

 Onder Water

Sinds Evert vreemd is gegaan, verblijft Foekje in een hotel dat ze niet kan betalen. Met geldproblemen bedenkt ze een plan: het geld incasseren van de gemeente die haar moeders huis opkoopt vanwege de stijgende zeespiegel. Foekje probeert met Everts hulp haar moeder een volmacht te laten tekenen. Maar haar moeder, Nel, een doomsdayprepper die in haar kelder woont, doorziet het plan en sluit hen op in haar bunker. Geconfronteerd met gebeurtenissen uit het verleden stijgen de spanningen en gaat Foekje de confrontatie met haar moeder aan. Dan loopt alles uit de hand.

Duur: 72m

Genre: Komedie/Drama (Nederlands)

Beschikbaar via: Pathe Thuis.

Written by
In haar vrije tijd is Marcella vaak online te vinden op de PC, Playstation of Nintendo Switch. Ook leest ze graag, of kijkt een serie of film met haar kat op de bank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.