Netflix Filmavond: Humor in de hulpverlening

Er staan meer dan tweeduizend films op de Nederlandse Netflix, maar door de beperkte suggestielijst lijkt het altijd alsof er slechts een handjevol films beschikbaar is. Daarnaast varieert het aanbod van ontroerend goed tot om te janken zo slecht. Spreekt een titel je aan, dan ga je toch twijfelen of het je tijd wel waard is. Om het kaf van het koren te scheiden kijken wij films op Netflix (met een open blik), stellen we filmavonden voor je samen en vertellen we je welke films je beter kan overslaan. Op de overzichtspagina vind je alle door ons beoordeelde titels.

Lachen is gezond

Humor is een ontzettend belangrijk aspect in de hulpverlening. Het zorgt voor een betere vertrouwensband, maar ook voor een goed humeur en het is ook nog eens gezond! Daarom in deze Netflix Filmavond twee films waarbij hulpverlening en humor goed samengaan en je met een lach en een traan zit te kijken.

The Fundamentals of Caring - Wikipedia  The Fundamentals of Caring (2016)

Regisseur: Rob Burnett | Acteurs: Paul Rudd, Craig Roberts, Selena Gomez | Genre(s): comedy, drama, filmhuis | Duur: 97 minuten

Na een hele tijd werkloos te zijn geweest, besluit Ben om de hulpverlening in te gaan. Hij volgt een cursus van zes weken en solliciteert daarna bij Elsa, de moeder van Trevor. Trevor is een achttienjarige jongen met de ziekte van Duchenne, een ernstige spierziekte. Ben wordt hier aangenomen en hij wordt meteen op de proef gesteld door Trevor. Bijdehandse humor en verregaande grappen zijn de start van een vertrouwensband. Ze beginnen een bijzondere vriendschap op te bouwen en Ben besluit om Trevor te helpen zijn dromen waar te maken.

The Fundamentals of Caring is een leuke film over vriendschap en hulpverlening, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jonathan Evison. Een cliënt (Trevor) en hulpverlener (Ben) drijven constant de spot met elkaar en vormen daardoor een bijzondere vriendschap. Je wordt meegenomen in hun bijzondere avontuur. Beide maken soms verregaande grappen en dat zorgt ervoor dat je soms hardop moet lachen om de steken die ze uitdelen. Het is herkenbaar en grappig in beeld gebracht hoe het opbouwen van een vertrouwensband eraan toe gaat in de hulpverlening. Tevens heeft de film hartverwarmende, maar ook zeker hartverscheurende momenten. Het is dan ook een film die je met een lach en een traan zit te kijken.

It’s Kind of a Funny Story (2010)

Funnystory.png

Regisseur: Anna Boden, Ryan Fleck | Acteurs: Emma Roberts, Keir Gilchrist, Zach Galifianakis | Genre(s): comedy, drama | Duur: 101 minuten

Op zijn zestiende kampt Craig Gilner met depressieve gedachten. Hij ervaart ontzettende prestatiedruk en heeft het gevoel dat hij in de schaduw leeft van zijn beste vriend. Mede hierdoor overweegt hij om zelfmoord te plegen, maar hij besluit toch om zichzelf aan te melden bij een psychiatrisch ziekenhuis. Eenmaal in het ziekenhuis is er een verbouwing op de jongerenafdeling, waardoor Craig terecht komt bij de volwassenenafdeling en hier hulpverlening krijgt. Hier ontmoet hij een man, genaamd Bobby, en later ook een leeftijdsgenootje, genaamd Noelle. Ze beleven grappige, maar ook dramatische momenten.

It’s Kind of a Funny Story is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ned Vizzini. In de film wordt Craigs verhaal op een grappige en herkenbare manier weergegeven. Het verhaal schetst tevens een mooi beeld van hoe iemand problemen in zijn eigen leven uiteindelijk om kan zetten naar iets positiefs en iets voor andere mensen kan betekenen.

Geschreven door
Siska Schorn is een 22-jarige Social Worker met een grote liefde voor planten en boeken. Af en toe kijkt ze wel een film of serie, maar ze is toch echt meer een boekenwurm. Daarnaast hangt haar muur vol met artistieke postcards en prints, van illustraties tot fotografie en van surrealisme en expressionisme tot abstracte kunst. Haar veelzijdigheid en creativiteit zorgen daarmee voor een brede interesse.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.